Egyre tovább tart este elaltatni a lányomat. De miért?
Azt elfelejtettem írni, hogy lassan másfél éves.
Az éjszakákat nagyrészt átalussza.
Másfél éves kor körül köszönt be a legtöbb babánál a szepaszorongás második fejezete, az újraközeledési krízis nevű nehéz időszak. Ilyenkor újra kicsit nehezebb az elválás(az elalvás is egy kicsi elszakadási helyzet), ezért lehet, hogy a babák (újra) többször ébrednek vagy nehezebben alszanak el.
Az alapján, amit jrtál semmit nem csinálsz rosszul:). Ezen is túl lesztek, kitartás és türelem:)!
Értem.
És ha a tv- zést kihagynátok? Fürdés után tejj félhomályban, sötétben, minimális inger... hátha segítne neki lenyugodni.
Ami nálunk bejött, hogy előbbre hoztam az altatást, akkor is ha úgy tűnt, nem álmos. Az én lányom is 9 körül ment aludni, aztán jött az egy órás etap, de amikor fél nyolc- nyolv körül lefördettem, megszoptattam, akkor szépen elaludt, sokkal rövidebb idő alatt. Nem lehet, hogy a te kicsid is "túlpörög"?
Megint én:).
Sajnos a tévé pont elég vizuális és akusztikus inger ahhoz, hogy ne "hagyja" az arra érzékenyebb, egyébként is élénk gyerekeket elaludni.
Nayobbaknál is azt tanácsolják, hogy elalvás előtt 2- 3 órával már ne nagyon tévézzenek, mert a villódzás, a hangot "beindítják" az agyukat, e miatt nem tudnak "leállni", ellazulni.
Majd írj, ha lesz kedved, hogy hogy sikerül a ma este, kiváncsi vagyok, nektek is segít- e a lefekvés előre hozása.
Akkor mégiscsak benne lehet az újraközeledési krízis(létszámellenőrzést tart éjjel) is:).
Az éjszaka azért egészen más szitu, sötét van, tehát simán lehet, hogy azért alszik el nehezebben. Nameg az egész napos hatások, ingerek estére érik el "hatásukat", akkor "csapódnak le".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!