Olyanok tapasztalatait várom akiknek a gyereke (i) nem másztak?!
Szia!
Engem is nagyon megijesztett a gy.orvos, azzal, hogy diszlexiára utalhat, ha a gyerek nem mászik. Próbáltam tanítani, de mindig sírás lett a vége, megmakacsolta magát, és valósággal fejre állt (elég makacs a kisfiam, nem nagyon lehet irányítani). Aztán ráhagytam. A neten bújtam a tanulmányokat, és találtam egy nagyon megnyugtató választ: NEM MINDEN "NEM MÁSZÓ" GYEREKBŐL LESZ DISZLEXIÁS, CSAK A DISZLEXIÁSOK TÖBBSÉGE, GYEREKKORÁBAN NEM MÁSZOTT!"
Tettem is fel itt kérdést http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Aztán csodák csodájára 11 hósan elkezdett mászni a fiam. 10 hósan állt fel 10.5 hós volt amikor bútorba kapaszkodva járt, és 11 hósan mászott. Ne aggódj!
Semmi baja nem lesz a gyereknek, attól ha nem mászik. Sokan kihagyják. Ez a legenda a miatt terjedt el, hogy a diszlexiás gyerek anyját mindig megkérdik, hogy mászott-e? Mert sokszor nem, és akkor ilyen hintázós függőágyas- tornalabdás gyekorlatra küldik, hogy a térérzékelése fejlődjön. De ez csak visszafelé érdeklődés, nem jelenti egyáltalán, hogy aki kihagyja, az már nem is tud olvasni. Az én fiam se mászott, és az ELTÉre jár. Úgyhogy tud olvasni.Bepótolta máshogy, mert mindig úgy lógott-csimpaszkodott-tekergett ovis korában.
Ha nem mászott a baba, érdemes neki venni egy hintát, vagy olyan ikeás banánt
A mászást be lehet pótolni mással és később is. Hintázással, bujkálással. Ha nem akar mászni az a kölök, felesleges anyut stersszelni, hiszen úgysem fog mászni, ha nem akar. Majd ha nagyobb lesz, fog mászni. Különben az én nehezen olvasó ismerőseim kivétel nélkül matek- sakk- és műszaki zsenik. A tesómm pl. csak katonakorában tanult meg rendesen olvasni, de negyedévente feltalál valamit. A gyereke negyedikben még csak bögödözve olvasott, de már három! évesen majdnem megverte a tizenéves fiamatt sakkban. Aki még iskolában is évekig sakkozott!
Kedves előző, inkább adott volna a kérdésre választ: mászási gyakorlatot, ha annyira hozzáértő!
Keresd mag az Deákné Bancsó Katalin: "Anya , taníts engem! " c. könyvet, hónapról hónapra találsz gyakorolható dolgokat.
Of
Gyakorló anyák tapasztalatát kérte. Egyel előző!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!