Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Olyan lányok tapasztalatait...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyan lányok tapasztalatait várnám akiknek már okozott cikluszavart az eseményutáni tabletta! Tanácstalan vagyok és nem tudom, hogy ezeket a tüneteket minek tudhatnám be?

Figyelt kérdés

Már korábban is írtam erről de célszerűbbnek láttam ha ebben a témakörben teszem fel a kérdést ugyanis lényegét tekintve a fogamzásgátlás témakörébe tartozik. A múlt hónapban amikor együtt voltunk a párommal, sajnos elszakadt az óvszer ezért kénytelen voltam bevenni egy eseményutáni tablettát. (Escapelle) Kb. 4-5 nappal hamarabb jött meg a menstruációm a vártnál és picit kevesebb ideig tartott. ( a 7 nap helyett azt hiszem 5 v 6 napig már pontosan nem emlékszem. de az állaga nem változott és a hasam sem fájt annyira!) Tegnapra vártam a havimat de sajnos nem jött meg. :( Ebben a hónapban is voltunk együtt de védekezés mellett és mindig nagyon odafigyeltünk! Legalábbis én így emlékszem. Tegnap arra ébredtem, hogy szörnyű hányingerem van viszont ez a gyomorproblémáimnak is betudható mivel minden egyes reggel gyomorfájdalmam van már több hónapja és a gyomorsavam is sok. (Ha vacsorázom ezek nem jelentkeznek reggel.) Félek nagyon ugyanis nem szeretnénk még kisbabát! Ezért szeretném tudni, hogy gyakran fordul -e elő cikluszavar (amit a mellékelt tájékoztatón is olvastam) vagy elég ritka?

Előre is köszönöm!

2009. ápr. 23. 18:45
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy az elmúlt pár napban tipikusan a menstruációra utaló előjeleim voltak. Derék -és petefészekfájdalom, a mellem is duzzadt és a hasam alja is puffadt egy picit ezért bízom benne, hogy a napokban megjön!
2009. ápr. 23. 18:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggodj! A 72 oras tabi igen nagy hormontartalmu tabletta, tehat be is zavarhatott a menstruaciodban. Ha 10 napig nem jon meg, akkor ajanlom hogy menj el egy nogyogyaszhoz hogy vizsgaljon ki! Es a stresztol is es mas okok miatt is keshet, de ez eleg bizonyitek annak hogy kesik!
2009. ápr. 23. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én múlt hét szombaton szorultam rá Escapelle-re (kiszakadt a gumi :(() és most, ma jött meg (áttöréses vérzésnek nevezik) pedig elvileg majd csak 4-5 nap múlva kellett volna. Szóval úgy látszik ez tök normális e tabletta után. Ahhoz igazából hogy most miért nem jött meg neked nem tudok hozzászólni de én szerintem még belefér abba hogy esetleg ez a gyógyszer okozza azt is, hisz mint írtad ti rendesen védekeztetek. Szerintem várj pár napot és ha mondjuk több mint 1 hetet késik akkor azért keress meg egy nődokit. De drukkolok hogy szépen megjöjjön! Amúgy ha előző nap este nem vacsorázok vagy tök korán (pl délután 5kor) akkor én is elég rosszul szoktam lenni reggelente amíg nem reggelizek, szóval kell vacsorázni úgy látszik :).

Majd írd meg lécci hogy alakul a dolog a jövőben! Kiváncsi vagyok!

Üdv

(23/L)

2009. ápr. 23. 19:57
 4/5 anonim ***** válasza:
1 pár száz ft-os patikai tesztet is csinálhatsz.Ha állandó párkapcsolatban élsz és babát sem akarsz még inkább irass fel fog.gátlót,ne bombázzd a hormonháztartásod az eseményutánival.Én 1* vettem be régen Postinort és 2 nap múlva megjött.
2009. ápr. 23. 19:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szija! Ne aggódj

Én Március 7.én vettem be! Elvileg ettől a gyógyszertől nemkeeltt volna megjönnie elöbb Azonban nekem megjött 1 hét mulva holott a rendes mensturácipig még volt 2,5 hét elmult a vérzésem 4nap alatt azonban a rendes időben is menstuáltam Szoval Abban a hónapban 2x rendesen! Mindekinek máshogy reagál a szervezete a gyógyszerre hisz nagyon magas a hormontartalma!

neizgulj! Azonban ha nemjön meg 1 hét mulva sem tesztelj! Az a biztos!

De nyuggodj meg ne idegeskedj!

2009. ápr. 23. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!