Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kicsit irigykedve olvasom,...

Kicsit irigykedve olvasom, hogy sokatoknak már 1-4hetes babája is átalussza az éjszakát. Én csinálok valamit rosszul?

Figyelt kérdés
Kislányom 7hetes,még mindig 3 óránként eszik,tápszeres baba,első gyermekem,ezért vagyok kicsit tanácstalan,még éjszaka is 3 óránként eszik.Kicsit kivagyok már,bár teljes szivemből kelek hozzá éjszaka is,hiszen ez a feladatom,csak ugy átaludnék már egy éjszakát:)Ő ilyen tipus,vagy én csinálok valamit rosszul?lehet ehez hozzá szoktatni a babát,vagy majd magától egyszer csak átalussza az éjszakát?Segitsetek!
2009. aug. 19. 21:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ő tudja mikor éhes,nem lehet kérni tőle hogy hagyja anyát pihenni:) nálunk úgy csinálta ahogy a statisztika meg van írva. Ahogy elérte a 6 kilót, átaludta az éjszakát.
2009. aug. 19. 21:48
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám már 13hetes mi már 5hetesen ataludtuk az éjszakát. nekünk azt mondta a dokonéni , napközben tartsuk be a 3óránkénti evést(minden baba más) es ha napközben rendesen eszik akkor éjjel aludni fog. Mikor eszik a babád es mennyit? Este mikor esztek?
2009. aug. 19. 21:49
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én babám 8 hetes. Eddig Ő is kelt éjjelente legalább egyszer, általában 2-3 óra körül. Pár napja találtam ki, hogy napközben tápszeren kívül itatok vele teát is, vagy épp baba vizet. És attól a naptól kezdve először fél négykor ébredt először, majd négykor, majd ötkor! Remélem, marad ez a tendencia, és igazam van azzal, hogy napközben szomjazott a baba, de most már nem és így hosszabb ideig tud aludni éjjel. Próbáld ki Te is, hátha bejön nálatok is.

2009. aug. 19. 21:49
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

biztosan mindent jól csinálsz!!!!!!!!!

megnyugtatlak nálunk is ez volt a helyzet. miután elkezdtük a hozzátáplását és klumplifőzeléket kapott estére utána már nem volt éhes és nem kelt fel. persze utána ott a fogzás...

engem kiborítottak azok az ismerősök, akik állandóan csak arról áradoztak, hogy átalusszák az éjszakát vagyhogy csak leteszik a babájukat az ágyba és már alszik is, stb.

kitartás! napközben is aludj te is ha a baba alszik!

2009. aug. 19. 21:50
 5/14 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ez baba függő az én fiam már lassan 8kg és nem alussza át az éjszakát.Lehet, hogy csak szomjas,de akkor is fel kel éjjel egyszer.
2009. aug. 19. 21:51
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyerek más, ne idegeskedj, majd fog a kislányod is hosszabban aludni éjszaka. Nem te csinálsz valamit rosszul, a babádnak van szüksége még éjjel is evésre.

(Egyébként sokan szépitik a dolgot, ha a pici este 11 és hajnali 4 között alszik, akkor már azt mondják, hogy átalussza az éjszakát, mert akkor mindeni irigyeli öket - nem kell mindenkit komolyan venni)

Egy tanács: éjjel ne csinálj semmi "szórakoztatót", ne pelenkázd (csak ha kakis), ne csinálj világosat, ne beszélgess vele - CSAK etesd meg. Igy hamar észreveszi, hogy az éjszaka más, mint a nappal és könnyebben leszokik az éjszakai felkelésröl, ha már nem éhes igazán.

2009. aug. 19. 21:51
 7/14 anonim ***** válasza:
25%
Ó, messze vagy még az éjszaka átalvásától, még lehet, hogy évekre. Már ha jó anyuka akarsz lenni. Ugyanis én el nem hiszem, hogy egy néhány hetes/hónapos baba magától átaludná az éjszakát. Maximum hagyják bőgni egy sort, aztán jajj de jó, alszik tovább.
2009. aug. 19. 21:54
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

Az enyém már 9 hónapos, mégsem alussza át az éjszakákat. Illetve néha sikerül neki. Amúgy tudtátok, h az átaludt éjszaka egybefüggő 6 órát jelent? Mert így ok, ilyen nálunk is van.

De sokan írják, hogy alszik este 9-től reggel 8-ig. (na én ezeket szoktam fenntartással fogadni.) Amúgy az enyém is alszik este 9-től reggel 8-ig, csak közben felébred 3x. :))

2009. aug. 19. 22:17
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos segíteni nem tudok,mert az én 11 hós babám is sokszor ébred az éjjel /cici miatt/,csak azt szeretném mondani,hogy a te babád még nagyon pici,még sokáig nem várható el tole,hogy átaludja az éjszakát,és biztosan éhes még éjjel.Amúgy szerintem semmit nem csinálsz rosszul,kitartás!
2009. aug. 19. 23:04
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 9 hónapos és még egy éjszakát sem aludt át!Sőt talán kétszer volt,hogy egyhuzamban hagyott 3 órát aludni :((1-2 év és kinövi.A két lányom is ilyen rossz alvó volt kb. 4 éves korukban kezdtek jól aludni.Hát addig még van idő...De sírni én sem hagyom őt sem.Kitartás!!!
2009. aug. 20. 06:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!