Kicsit irigykedve olvasom, hogy sokatoknak már 1-4hetes babája is átalussza az éjszakát. Én csinálok valamit rosszul?
Szia!
Az én babám 8 hetes. Eddig Ő is kelt éjjelente legalább egyszer, általában 2-3 óra körül. Pár napja találtam ki, hogy napközben tápszeren kívül itatok vele teát is, vagy épp baba vizet. És attól a naptól kezdve először fél négykor ébredt először, majd négykor, majd ötkor! Remélem, marad ez a tendencia, és igazam van azzal, hogy napközben szomjazott a baba, de most már nem és így hosszabb ideig tud aludni éjjel. Próbáld ki Te is, hátha bejön nálatok is.
biztosan mindent jól csinálsz!!!!!!!!!
megnyugtatlak nálunk is ez volt a helyzet. miután elkezdtük a hozzátáplását és klumplifőzeléket kapott estére utána már nem volt éhes és nem kelt fel. persze utána ott a fogzás...
engem kiborítottak azok az ismerősök, akik állandóan csak arról áradoztak, hogy átalusszák az éjszakát vagyhogy csak leteszik a babájukat az ágyba és már alszik is, stb.
kitartás! napközben is aludj te is ha a baba alszik!
Minden gyerek más, ne idegeskedj, majd fog a kislányod is hosszabban aludni éjszaka. Nem te csinálsz valamit rosszul, a babádnak van szüksége még éjjel is evésre.
(Egyébként sokan szépitik a dolgot, ha a pici este 11 és hajnali 4 között alszik, akkor már azt mondják, hogy átalussza az éjszakát, mert akkor mindeni irigyeli öket - nem kell mindenkit komolyan venni)
Egy tanács: éjjel ne csinálj semmi "szórakoztatót", ne pelenkázd (csak ha kakis), ne csinálj világosat, ne beszélgess vele - CSAK etesd meg. Igy hamar észreveszi, hogy az éjszaka más, mint a nappal és könnyebben leszokik az éjszakai felkelésröl, ha már nem éhes igazán.
Az enyém már 9 hónapos, mégsem alussza át az éjszakákat. Illetve néha sikerül neki. Amúgy tudtátok, h az átaludt éjszaka egybefüggő 6 órát jelent? Mert így ok, ilyen nálunk is van.
De sokan írják, hogy alszik este 9-től reggel 8-ig. (na én ezeket szoktam fenntartással fogadni.) Amúgy az enyém is alszik este 9-től reggel 8-ig, csak közben felébred 3x. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!