Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiús anyukák! Miért nem...

Fiús anyukák! Miért nem sikerül sokatoknak leírni, hogy "fiunk"?

Figyelt kérdés
Bocsánat, nem akarok nyelvőr lenni, de annyira sokan írják így... persze aki nem, az ne vegye magára, van ennek valami jelentése, vagy csak a nyelv helytelen használata?
2011. aug. 29. 14:21
1 2
 1/13 Yarra ***** válasza:
100%

A következőt találtam erre:

[link]

A következőket írja ott:

"Hogyan írjuk helyesen: fiunk vagy fiúnk?

A szó mindkét írásmódja helyes, azonban mást-mást jelent a két alak. A “fiunk” jelentése: ‘a mi gyerekünk’, míg a “fiúnk” értelme: ‘a mi udvarlónk, barátunk’. "

2011. aug. 29. 14:31
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
de jó,bírom az ilyen nyelvtani dolgokat.
2011. aug. 29. 14:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én meg nem is értettem elsőre a kérdést...

De pont ezért nem, mert a mi gyerekünk, akkor fiunk. Tehát az anyukák jól írják.

2011. aug. 29. 14:38
 4/13 anonim ***** válasza:
94%
Értem a kérdésed, aki tudja nagyon bosszantja a látvány. De fogadni mernék, hogy neked is van, amit nem tudsz helyesen írni. Ilyen szavak még (amik engem is idegesítenek). Hogy írnád helyesen: szervíz vagy szerviz, cetniroz vagy centríroz, kapiskálja vagy kapisgálja, stb...
2011. aug. 29. 14:39
 5/13 anonim ***** válasza:
40%
Engem is nagyon zavar, hogy fiúnknak írják. De úgy általában, az oldalra írók helyesírása átlagban pocsék. Ez van, nem itt kell agyoniskolázott emberekkel ismerkedni, mert ők nem itt vannak.
2011. aug. 29. 14:47
 6/13 anonim ***** válasza:
81%
Ugzanayért, amiért a muszáj-t sem sikerül leírni.
2011. aug. 29. 15:54
 7/13 anonim ***** válasza:
Még sosem láttam még itt rosszul írva.
2011. aug. 29. 19:06
 8/13 anonim ***** válasza:
2011. aug. 29. 19:13
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. 14:38, nem azzal van bajom, aki fiunknak írja. Hanem aki fiúnknak, ami teljesen mást jelent. Egyébként amit az első írt, az ebben az esetben nem igaz, mert a fiús anyukák nem a fiújukról írnak (sokaknak olyan nincs is, hanem inkább férjük), hanem a fiukról.

Még egy, azt sosem láttam, hogy lányúnk. :D

2011. aug. 29. 20:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Na, erre már én is azt mondom, hogy ennyire ne unatkozzon már senki, hogy ez foglalkoztassa a legjobban! Ha már itt tartunk én a "lessz"-től vagyok kész, szerintem nagyon hiba.
2011. aug. 29. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!