Szerintetek is 'rossz' anya lennék?
Szia!
Egyátalán nem baj,hogy nem adsz neki semmit mikulásra,a karácsony az más dolog,nekem tavaly pont 8 hónapos volt a fiam és kapott néhány apróbb játékot,úgy örült,ült a földön bontogatta tetszett neki a fa a díszek,mikulásra én sem vettem neki semmit,mert úgy gondoltam ahhoz még kicsi 8 hónaposan.Idén viszont 19 hónapos,így nagyszülőktől is kapott kis mikuláscsomagot tőlünk meg egy kisebb dublot,mert tudom,hogy karácsonykor sok helyről fog játékot kapni,hogy ne egyszerre "szakadjon rá" az egyik ajándékunkat előbbre hoztam.Nagyon boldog volt,szaladt ki és behozta a csizmája mellől.Pl. húsvétkor 1 éves volt akkor nem kapott semmi csak sütöttem 1 sütit,csak a szülinapjára kapott ajándékot és névnapjára.Nálunk úgy van hogy Húsvét,Mikulás,Névnap ünnepekkor általában kis aprósággal(virág,csoki,sál,kesztyű,valami hasznos apróság) lepjük meg a másikat a családban de Karácsonykor és Szülinapkor azért nagyobb ajándékot adunk,és főleg a gyerekek kapnak több pénzért.
Szia!
Én varrtam neki mikulás sapit és egy nagy piros zsákot. Abba raktam bele a ruhákat amit vettem neki. A megkötőjével el játszott egy félórát. Sapkát, pulcsit , nadrágot. Ezekre szükség volt most, így ezt kapta. Ha nagyobb lesz akkor majd kap megfelelő ajándékot aminek örülni is fog. Karácsonyra azért kap valami játékot! (8 hónapos)
Ha sok játéka van akkor készíts valami még érdekesebbet.
Én egy ilyen korú kisfiúnak varnék egy kendőt,telis tele cimkékkel szalagokkal, 3-4 cm szalagok a szegélyen amit nézegethet.És az én gyermekem imádta a ruháimat tuti anya illatúvá varázsolnám .Az ilyen kicsiknek ez fontos ,nagyon kifinomultak az érzékeik.És jól becsomagolnám hogy bontogathasson.
Így olyat kap ami nem tucat mint a játékai
Anya készíti neki és anya illatú
Nem sok pénzért vett kacat hanem szeretettel készített személyes ajándék. Jó ha ezt tanulja meg ,és nem azt hogy pénzzel helyettesíthető az odafigyelés.És ha sok év múlva visszanézi a képeket tudni fogja hogy nem tucat játékot kapott hanem valami különlegeset.
nekem 2 hónapos lesz karácsonykor a fiam, nem terveztem neki ajándékot. Maximum szalagot kötök a cicimre, ő még úgyis csak azt értékeli :D
ha lesz időm akkor esetleg rajzolok egy képet neki a falra, de ha annyira lefoglalja minden energiámot hogy nem lesz, hát akkor nem lesz. Nem csinálok ebből ügyet.
"Náluk tehát nem a mese része számít a Mikulásnak, hanem a szokások, mindaz, ami az ünnepekkor történik. Ilyenkor megtaníthatod az ünnepek alapjaira, arra, milyen jó az, amikor ő készít el egy ajándékot és adja át a nagymamának, nagypapának. Milyen jó együtt sütni a süteményt, díszíteni a fát stb."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!