Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is 'rossz' anya...

Szerintetek is 'rossz' anya lennék?

Figyelt kérdés
Elég sokan megszóltak családból,barátok,hogy én nem készülök Mikulásra,Karácsonyra.Fiam 6 hónapos és szerintem semmi szüksége még nincs a Mikulás csomagra vagy ajándékra,eleve van kb.1szobára való játéka,fele felesleges.Szóval ajándékkal én nem készülök számára semelyik ünnepen.Ez ekkora baj?
2012. dec. 6. 09:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
mi még extra minik vagyunk hozzátok kéépest.7hetes a kicsilány mikulás nem jött de a fa alatt lesz neki apróság!!akkor már több mint 2hónapos lesz!!!:)
2012. dec. 6. 10:43
 12/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyátalán nem baj,hogy nem adsz neki semmit mikulásra,a karácsony az más dolog,nekem tavaly pont 8 hónapos volt a fiam és kapott néhány apróbb játékot,úgy örült,ült a földön bontogatta tetszett neki a fa a díszek,mikulásra én sem vettem neki semmit,mert úgy gondoltam ahhoz még kicsi 8 hónaposan.Idén viszont 19 hónapos,így nagyszülőktől is kapott kis mikuláscsomagot tőlünk meg egy kisebb dublot,mert tudom,hogy karácsonykor sok helyről fog játékot kapni,hogy ne egyszerre "szakadjon rá" az egyik ajándékunkat előbbre hoztam.Nagyon boldog volt,szaladt ki és behozta a csizmája mellől.Pl. húsvétkor 1 éves volt akkor nem kapott semmi csak sütöttem 1 sütit,csak a szülinapjára kapott ajándékot és névnapjára.Nálunk úgy van hogy Húsvét,Mikulás,Névnap ünnepekkor általában kis aprósággal(virág,csoki,sál,kesztyű,valami hasznos apróság) lepjük meg a másikat a családban de Karácsonykor és Szülinapkor azért nagyobb ajándékot adunk,és főleg a gyerekek kapnak több pénzért.

2012. dec. 6. 11:17
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
az en kicsi fiam is 6honapos a batyokaja 6 eves lesz nem kapott a picur mikulas ajandekot,megvettem par dolgot ami amugy is kell es azt tettem ki neki hogy batyus lassa hogy o is kap valamit(egy doboz uj izu teat,es egy furdetot)batyonak termeszetesen mar azt amit megirtunk:)szerintem ilyen picinek folosleges.Karacsonyra sem fogok semmi extrat max egy kis zorgot mert van eleg jateka es egy ideig nem lesz ra szukseg.
2012. dec. 6. 11:47
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én varrtam neki mikulás sapit és egy nagy piros zsákot. Abba raktam bele a ruhákat amit vettem neki. A megkötőjével el játszott egy félórát. Sapkát, pulcsit , nadrágot. Ezekre szükség volt most, így ezt kapta. Ha nagyobb lesz akkor majd kap megfelelő ajándékot aminek örülni is fog. Karácsonyra azért kap valami játékot! (8 hónapos)

2012. dec. 6. 12:04
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Engem anya dec. 22-én hozott haza a kórházból. (24 éve) Kaptam karácsonyra egy üveg pezsgőt! Meg van még a kép ahogy mellém tették a chiccoban. Nagyobb volt mint én. :D Minden karácsonykor elő kerül a kép és engem nagyon jó érzéssel tölt el. A gesztus a lényeg, nem az hogy mit veszel. Én is vettem ajándékot a fiamnak, csak azért mert szeretem . De nem vagy rossz anya. Gondolom nálatok a karácsony nem egy világra szóló dolog, nem bír különösebb jelentéssel. De ha rám hallgatsz adj neki valamit. Csomagolj be neki egy sütit, vagy egy csomag pelust, vagy egy üveg bébi ételt. Hidd el repdesni fog, hogy ő is bontogathat! :)
2012. dec. 6. 12:36
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,meggyőztetek,veszek neki valami apróságot Karácsonyra:)Bár még nem tudom mit,mert játéka 1 szobára való van és nem túlzok,már zsákolom őket,ruhái meg másfél éves koráig a szekrényben várakoznak.Én is szeretem a fiam és nekem is ajándék ő,nem ezért nem akartam neki ajándékot.Diszités,fa,éneklés,készülődés azt mindenképp terveztem,minden évben szoktam:)
2012. dec. 6. 13:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Ha sok játéka van akkor készíts valami még érdekesebbet.

Én egy ilyen korú kisfiúnak varnék egy kendőt,telis tele cimkékkel szalagokkal, 3-4 cm szalagok a szegélyen amit nézegethet.És az én gyermekem imádta a ruháimat tuti anya illatúvá varázsolnám .Az ilyen kicsiknek ez fontos ,nagyon kifinomultak az érzékeik.És jól becsomagolnám hogy bontogathasson.

Így olyat kap ami nem tucat mint a játékai

Anya készíti neki és anya illatú

Nem sok pénzért vett kacat hanem szeretettel készített személyes ajándék. Jó ha ezt tanulja meg ,és nem azt hogy pénzzel helyettesíthető az odafigyelés.És ha sok év múlva visszanézi a képeket tudni fogja hogy nem tucat játékot kapott hanem valami különlegeset.

2012. dec. 6. 13:15
 18/19 anonim ***** válasza:
23%

nekem 2 hónapos lesz karácsonykor a fiam, nem terveztem neki ajándékot. Maximum szalagot kötök a cicimre, ő még úgyis csak azt értékeli :D

ha lesz időm akkor esetleg rajzolok egy képet neki a falra, de ha annyira lefoglalja minden energiámot hogy nem lesz, hát akkor nem lesz. Nem csinálok ebből ügyet.

2012. dec. 6. 13:33
 19/19 anonim ***** válasza:

[link]

"Náluk tehát nem a mese része számít a Mikulásnak, hanem a szokások, mindaz, ami az ünnepekkor történik. Ilyenkor megtaníthatod az ünnepek alapjaira, arra, milyen jó az, amikor ő készít el egy ajándékot és adja át a nagymamának, nagypapának. Milyen jó együtt sütni a süteményt, díszíteni a fát stb."

2012. dec. 7. 06:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!