Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Titeket is idegesít...

Anyukák! Titeket is idegesít ha dohányzik a párotok?

Figyelt kérdés
Párommal megbeszéltük, hogy a babánk születéséig leteszi a cigit. Egy pár hónapig sikerült is neki, aztán visszaszokott. Persze próbálta titokban tartani, de nem nehéz észrevenni ha valaki dohányzik. Engem pedig megesz az ideg, ha cigitől bűzölögve jön haza. Sajnos hiába beszélek vele, nem képes még csak beismerni sem... Volt valaki hasonló helyzetben?

2012. dec. 3. 22:13
 1/9 anonim ***** válasza:
40%

Sose jöttem volna össze egy dohányossal. Bár viccesen szoktuk megjegyezni, de ez "válóok" lenne nálunk.

Anyukám annyira erős dohányos volt, hogy én világ életemben undorodtam tőle (mármint a füsttől és a dohánytól), és ahogy telnek az évek, egyre jobban, szerencsére most már sok a korlátozás nyilvános helyeken, ami fiatal koromban még nem volt.

Szóval segíteni nem tudok, együtt érzek.

Viszont egyet tudok, ami minden fajta függőségre igaz, senki nem képes leszokni VALAKI MÁS KEDVÉÉRT, csak akkor, ha saját maga miatt akarja ezt. Ez a férjedre is igaz.

Szóval amíg nem akarja maga amiatt letenni, addig nem fog menni.

Amúgy anyámnak megvettem Allen Carr könyvét

[link]

és azt gondoltam, csak akkor adom oda neki, ha tényleg jó, ezért elolvastam, pedig soha életemben nem gyújtottam rá. (Egyetlen egyszer gondoltam, hogy jó lenne, de ahogy a számba tettem megundorodtam)

Tényleg jó, úgyhogy ha le akar szokni, és ő maga mondja, hogy akar, csak nem tudja hogyan, akkor vegyétek meg.

2012. dec. 3. 22:23
 2/9 wartburg353s ***** válasza:

Ha megbeszéltétek, nem szép tőle, hogy titokban folytatja... Téged a szag zavar? Rosszul leszel tőle? Szerintem az alap, hogy a jelenlétedben ne gyújtson rá, de nem lehetne vmi kompromisszumos megoldás? Mondjuk, hogy dohányozzon, ha nem vagy vele, aztán addig ne menjen a közeledbe, míg ruhát nem vált, meg nem mossa a fogát meg az arcát, hogy ne érződjön rajta, és amikor otthon van, már ne gyújtson rá? Csak mert tapasztalatból tudom, milyen nehéz megállni. Terhesség meg szoptatás alatt (amikor nem dohányozhattam) visszatérő álmom volt, hogy megyek az utcán, előveszek egy cigarettát, és elszívom. Amúgy az uram nagyon rendes volt, mert amíg én nem dohányozhattam, addig szolidaritásból ő se.

Azt írod, a baba születéséig szólt a megállapodás. Mért pont addig? Utána jobban fogod tolerálni? Ha bejön a babaszobába cigitől bűzölögve, az se kellemes. Inkább napszakhoz kéne kötni, ha meg bírja úgy állni, hazaérkezés előtt pár órával már ne gyújtson rá, vagy ilyesmi.

2012. dec. 3. 22:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát én sajnos tudom mit érzel...sőt :(

A férjemmel amikor összejöttünk, cigizett, már akkor is zavart, de hát szerelem...

Aztán le is szokott róla. De évekkel később, hogy megszületett a kislányunk visszaszokott, pontosan a szüléssel kezdődött, annyira ideges volt, hogy amíg a doki a vajúdás alatt félóránként megvizsgált és addig a férjem kiment, mire a lányunk kibújt elszívott egy fél doboz cigit...5 óra alatt :(

Aztán persze amíg benn voltunk is füstölt, mondjuk tagadni sem tagadta, de állította, hogy olyan ideges, hogy mikor hazavisz minket a kórházból, majd leteszi...

Nah...most lett 8 hónapos a lányunk. A napokban is volt egy szép vitánk emiatt, hányingerem lesz, ha rágondolok. Persze nem szív sokat, meg előttem sem, heti 1 doboz állítólag, de akkor is...

Most az az új, hogy jan 1-ével búcsút vesz a bagótól, mint anno évekkel ezelőtt... hát kíváncsi leszek...

Úgyhogy a kérdésedre a válasz: IGEN!!! Nagyon idegesít :((

2012. dec. 3. 22:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Párom is cigizett (most e-cigit szív). Nem szeretem a cigit, de ez olyan, mintha azt mondaná, hogy ő utálja a kólát, amit viszont én szeretek, ne igyam. Engem is zavart, amíg cigizett.

Próbáld rávenni, hogy csökkentse le az adagját. Párom a végén már csak 4-5 szálát szívott. Most előfordul, hogy 5-6 órát nem is veszi elő a cigijét.

2012. dec. 3. 22:34
 5/9 A kérdező kommentje:

Első, köszönöm a könyv ötletet! Tulajdonképpen már kétszer abbahagyta a dohányzást, de úgy tűnik nem volt elég erős az elhatározása. 1 éve (másodjára) a baba miatt tette le, de úgy tűnik Ő sem elég indok neki.

Második, bocsi ha rosszul fogalmaztam, a baba születéséig valamikor leteszi, és utána nem gyújt rá. Így beszéltük meg. Terhességem előtt nem zavart, ha cigizett, viszont a picinek ugye nem egészséges. Egyelőre szerencsére ha itthon van nem megy ki cigizni, de attól tartok nem lesz így sokáig. Sajnos mindegyik haverja olyan "kedves", hogy eszükben nem volt tiszteletben tartani az akkori döntését, és csak azért is kínálgatták, amit persze egy szenvedélybetegnek nehéz megállni.

2012. dec. 3. 22:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Engem zavar,hogy párom cigizik,mert én sosem cigiztem.De szeretem őt és összeteszem a két kezem,hogy nem részeges,nem bulizós,nem jár el haverozni.Én szerintem ezek fontosabbak,mint hogy cigizik.Időben hazajön,mindig siet hozzánk.Természetesen a baba mellett nem cigizhet,csak az utcán.De ki vagyok én,hogy megmondjam neki,ne cigizzen?!Csak maga a dohányzó dönthet úgy,hogy leszokik.Amig ő nem akarja,nem fogja letenni.Én párom is mondta,ha megszületik a kicsi,leszokik.Már akkor is mondtam neki,hogy támogatom bár tudom,hogy nem fog leszokni.KEvesebbet szivott,de más nem történt.A legkisebb gond ez.Az egyik hozzászólónak meg annyit,hogy én is utálom a bagósokat,de nem ez alapján fogok dönteni,hogy jaj te cigizel?Hát ne haragudj,de akkor nem jövök össze veled akármennyire is szeretlek és szimpatikus vagy.Párom mellettem cigizett,mikor terhes voltam(bár mindig arrébb ment és sose fujta a füstöt rám/felém) és semmi baja a lányunknak.3400grammal született és 56cm-vel.Ma két hónapos és 5250gramm,60-62cm.A kismamák,anyukák is annyi mérget szivnak az utcán,annyi mérget megesznek(mert ugye senki nem tudja miben mi van),hogy a férfi cigiszaga a legkisebb gond.Azért nem vallja be,hogy cigizik,mert tudja,hogy téged idegesit.Ha megmondanád neki,hogy "cigizz,ettől még szeretlek és köszönöm,hogy itthon nem gyujtasz rá",akkor be fogja ismerni.
2012. dec. 4. 07:07
 7/9 anonim ***** válasza:

A volt férjem cigizett, de ő mindig rágózott igy nem nagyon volt cigi szaga, csak inkább "cigi íze" :-D

A mostani férjem nem cigizik!

De engem nem a szag miatt zavar a cigi, hanem a pénz miatt.

A házunkban van egy csaj, aki cigizek. most született a 2. gyereke. De hónap végén tőlem kér pelenkát és a szomszédasszonyomtól pénzt kért a gyerek gyógyszerére. Tegnap pedig 200 ft-ot kért tejfölre. Ezeket sosem adja vissza sem nekem, sem szomszédnak.

Már a 10 éves kisfiam is azt kérdezte, Anya cigire van pénze, de pelenkára nincs?

Engem emiatt bosszant, mert vendéglátásban dolgoztam és tudom, hogy sokan előnyben részesítik a cigit, meg az italt,maguknak mindenáron megveszik, de a gyereknek a piskótaroládot nem, mert az drága.

De a krdésre válaszolva, nem zavart hogy a volt férjem cigizett, csak a pénzt sajnáltam amit költött rá

2012. dec. 4. 08:11
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Mi együtt 5 évvel ezelőtt szoktunk le, most 10 hónapos a kisfiunk és 2 hónapja már nem szopik.Kb. 1 hónapja visszaszoktam a cigire, heti 1 doboz fogy el,természetesen csak az udvaron cigizek és ha együtt vagyunk mind akkor eszembe sem jut rágyújtani,utána pedig megmosakszom és fogat is mosok hogy ne érezzék rajtam.Köztünk semmilyen problémát nem okozott,elfogadta hogy szükségem van rá.
2012. dec. 4. 08:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Ennél nagyobb bajod sose legyen a férjeddel. Ne piszkáld állandóan, valószínűleg Neked is van idegesítő, rossz szokásod, mint mindenkinek.
2012. dec. 4. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!