Gyors segítséget kérek!? Többi lent!
"Baj" nincs, maximum allergiás a lányod. Azt mondjuk nem tudom, mennyi idős, hogy már "abban a korban van", mert erről mindenkinek más az elképzelése.
Én tutira szüneteltetném a tejet egy hétig, aztán kipróbálnám újra, és ha megint hasonlót tapasztalok, akkor irány a gasztroenterológia.
Amúgy már minden más tejterméket fogyaszt, és egyiktől nincs semmi baja?
Voltak/vannak tejfehérje allergiás gyerekeim, nem katasztrófa, hidd el, és ki is növik jó eséllyel, ezért kell kideríteni mi van, és addig meg nem "hülyére terhelni"
Legjobbakat!
Semmilyen tejterméket nem adtál még neki, és tejjel vezeted be?
És ezt a doki javasolta?
De mennyi idős a baba??
A tejfehérje allergiánál amúgy a tünetek nem mindig jelentkeznek azonnal, sokszor csak pár hét/hónap után, amikor már túlterhelődik a szervezet.
Nem biztos hogy folyton véres lenne, a "nyálka" is elég rossz, már magában.
Amúgy pedig azért javasoltam az egy hét szünetet, vagy még jobb a kettő-három, mert akkor biztosra mehetsz, hogy a tej miatt van, és nem más probléma okozza. Feltéve, hogy a közbülső időben újra tünetmentes lesz.
Nem, nem "csak" azért volt, mert eddig nem adtál.
De komolyan nem értem, mert már a legliberálisabb doki sem javasolja egy év alatt a tehén tejet.
A véres-nyálkás széklet meg a tejfehérje allergia egyik jellemző tünete.
Én a helyedben egy éves korig nem is adnék tejterméket, semmilyet. Aztán próbálkoznék:
margarin, sajt, túró, tejföl, joghurt, kefír, tejszín(hab),vaj, tej.
Ebben a sorrendben tudtam bevezetni kb. egy év alatt a lányomnál a tejtermékeket.
Mindig kis mennyiségben, néztük, van-e tünet. Ha nem volt, növeltük az adagot. Majd később jött egy következő termék.
És minden tejszármazékot/tejport tartalmazó étele ugyanúgy vigyázni kell. (Felvágottak, kekszek, pékárú stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!