Öt és fél hónapos a fiam és még nem forog, meddig várjak még mielőtt szak-segítséget kérek?
Nagyon akar forogni, főleg hátról hasra, de nem sikerül neki már hónapok óta, Csak kitekeredik C alakban, és megfeszül.
Egy-két alkalommal megfordult hasról hátra és hátról hasra is, de ma már tudom hogy ezek csak véléetlenek voltak. Éppen pont jó helyen voltak a lábai és a kezei...
Úgy tudom kb fél éves korra már tudni kell ezeket a forgásokat, a fél éves kor pedig egy szemhunyás és itt lesz.
A védőnő szerint nem kell aggódni, biztos lustább, meg amúgy is fiú...
De közben meg azon gondolkodom,hogy nem lusta mert kúszik már mint egy kukac, és ráadásul látom hogy szeretne forogni csak nem sikerül neki...
Tudom sokszor hallottad már de minden gyerek más ütemben fejlődik..
Az enyém előbb tanult meg járni mint mászni.
Még nincs itt az ideje az aggódásnak.
Szerintem segíts neki. Igazgasd be a végtagjait, add meg a kezdő lökést. Tornáztasd, masszírozd.
Igen, lehet, hogy csak lusta, nem egyforma ütemben fejlőnek a gyerekek. De én elvinném pár hét múlva, ha a torna és a segítség ellenére sem változik a helyzet.
Az én 4 évesem nem kúszott, nem gurult semelyik oldaláról semelyikre, 11 hónaposan kezdett mászni, kb. 15 hónaposan biztonsággal járni. Tökéletesen egészséges.
Ne aggódj!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!