Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fél a fürdéstől. Ötletek?

Fél a fürdéstől. Ötletek?

Figyelt kérdés
15 hónapos a kisfiam és kb egy hete már bele sem ül a vízbe, csak állva tudom lemosdatni, miközben mászna kifelé. A nagykádban fürdik kb két hónapja, mert előtte a kiskádban csinálta ugyanezt, annak meglett az oka, miért(hűtőfürdő-rossz élmény) és el is múlt, legalábbis azt hittük, akkor költözött át a fürdés a nagy kádba, lett belőle habos pancsi, kapott hozzá új játékokat, eleinte vele együtt is fürödtem, mert így érezte magát biztonságban, viszont most sehogy se jó neki a fürdés, pedig szerette nagyon. Víz hőfokot is próbálgattam, hátha túl meleg-túl hideg a víz neki, de nem. Próbáltam hamarabb fürdetni, hátha túl fáradt, az sem hozott változást. Valami ötlete van valakinek?

2012. dec. 1. 14:34
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

ezt a csurgatós, kancsós módszert kipróbálom :)Bárcsak beválna...

Tegnap már kiskádat tettem a nagykádba, de az se vált be. A szobába visszaköltöztetni a fürdést már nem tudom, mert időközben padlószőnyeget raktunk le a hideg miatt.

2012. dec. 2. 15:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt. Nem tudta megszokni a nagykádat, felállt benne és bömbölt, hogy vegyük ki. Így beletettük a kiskádat a nagykádba:) Szerencsére a babafürdetőkádunk is egy kicsit nagyobb méretű az átlagosnál, így a lányom belefér még. A vízbe belenyomok 5 pumpányi Neogranormon habfürdőt,hogy legyen bőven habja, beleteszek több vizijátékot, amikkel szépen eljátszik. Van amikor vele együtt pancsolok és ezt nagyon élvezi, hogy mindketten vizesek vagyunk:)
2012. dec. 3. 20:16
 13/14 A kérdező kommentje:
A nagykádba kiskád verzió is volt tegnap, eredmény ugyanaz. Ma viszont változás történt, behoztam ismét a szobába a kádat, feltekertem a szőnyeget, teleragasztgattam a kiskád oldalát matricákkal, nem tettem bele habot, hogy lássa, csak kevés játékot tettem bele és újra állványra helyeztem.Nem tudom pontosan minek köszönhető, de leült és láthatóan élvezte a pancsit :) Nem mosolygott, de elvolt, nem félt, nem akart kiszállni vagy negyed óráig. Mivel 7-8 hónapos korában fürdött utoljára így és akkor szajkóztam eleget, hogy üljön vissza a kádba, mert magasan van, szerintem ez okozhatta az "áttörést". Nagyon örülök neki, remélem holnap is így lesz és később is, legfeljebb még egy darabig leszakad a derekam a vízhordástól, lényeg hogy ő élvezze :)
2012. dec. 3. 20:51
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát próbáld meg, hogy ő engedheti meg a vizet, meg ő teheti bele a fürdetőt. Jöhetnek új játékok pl. vizimalom, horgászbot, fürödjön apával, új fürdető (nekem tetszik a Neogranormon) stb. De tarthatsz néhány nap szünetet is, addig csak lemosdatod.
2012. dec. 3. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!