Mitől lehet ez? Egy éves gyerek eszik rendesen szilárd kajcsit, amint nem kap többet egyből kegyetlenül sírni kezd, amíg nem kapja meg a következő falatot. Akármennyit kap mindig ez van. Ötletek?
Rendesen kap a gyermek enni, amikor a szülei szerint eleget evett, és nem adnának neki többet borzalmasan sír. Ha kap még egy falatot, abbahagyja... de akármennyit evett előtte, mindig ez van. A szülők egy ideig adnak neki, aztán betudják, hogy hisztis, próbálják elterelni a figyelmét, a vége az, hogy a gyerek belefárad a sírásba!
Lehet ennek az az oka, hogy amikor másfél hónapos volt a kicsi, akkor a szülei aludni akartak éjszaka, és leszoktatták az éjszakai evésről úgy, hogy hagyták sírni, amíg bírta, majd visszaaludt szegény? Örökbefogadott gyerek, akit a szülők magukhoz akartak idomítani már a kezdetektől... Vagy mi lehet az oka?
Lehet, hogy bután hangzik...de nem lehet, hogy éhes a szegény gyerek?
" A szülei szerint" eleget evett. Na ne nevetess már. Mi az istenért nem lehet megetetni NORMÁLISAN ma egy gyereket? Hát mi van itt, mi van veletek anyukák???
Hát én nem tudom.... "állítólag" volt már h megevett vacsira két szelet kenyeret, és akkor is ezt csinálta...
ésszerű lenne az ötlet, hogy éhes még, de hát a szülei már csak tudják mennyit eszik általában. bár az is igaz, hogy szinte általánosan mondják ezt a "hisztit", vagyis szinte mindig ezt csinálja a kislány.
Első vagyok. Írok egy példát.
Az én fiam 16 hónapos, vannak napok amikor reggelire megeszik 1 szelet pirítóst, téliszalámival, túróval. Ebédel levest 1 tányért, és eszik szépen másodikat is, uzsinázzik, 1 vagy 2 joghurtot, ropit, almát esetleg sajtot. És vacsorázik 2 szelet kenyeret, sonkával, sajttal, juhtúrót is ezsik hozzá, iszik kefírt, eszik tejfölt. Néha nem hiszek a szememnek, hogy fér el benne. Pl valamelyik nap babfőzelékből 2 akkora tányérra evett meg, hogy MÁR NEM MERTEM neki adni, mert azt hittem ennyi babtól egyszercsak elrepül a gyerek :-)
Aztán volt olyan hogy csak 9 kanál tejfölt evett EGÉSZ NAP, vagy csak a negyedét mint amiket felsoroltam. egyk nap így másszor úgy...
Szóval a szülő nem mindig tudja megítélni pontosan, hogy mennyit KELL ennie a gyereknek.
Adni kell neki, ha eszik egyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!