Párom egyáltalán nem foglalkozik a fél éves kicsinkkel, nem tudom mit tehetnék?
Komolyan mi van az emberekkel? A sokadik ilyen kérdés ezen az oldalon, előtte persze nem ilyen volt, gondolom...
Nem hiszem hogy erre lehet tanácsot adni, ha nem tudod vele megbeszélni innen nehéz segíteni majd azt tanácsolják költözz haza pár napra,ne adj neki kaját stb de szerintem, nem szeretheti a gyereketeket ha így áll hozzá..Nekem a kettő kizárja egymást.
Tervezett baba volt?
Azért szültem neki, mert szeretem. Ezt, h van tőle babám sosem fogom megbánni, mert imádom ezt a kis csöppséget, és minden percet amit vele tölthetek, csak sokszor jó lenne kikapcsolni is egy fél órára, hogy addig ő ellenne vele, de sajnos ilyen ritkán van csak..
Lenne hova mennem, de az csak egy nagyon végső megoldás lenne. Az ő gyermekét is sajátomként szeretem, ahogy ő is engem, ha itt kéne hagynom őt is az nagyon rossz lenne. Így valamit ki kell találnom, mert nem lesz jó vége..:/
Lázadj fel egy kicsit. Ha leül játszani, öltözz fel, hogy menned kell a boltba, ott hagyod vele a manókat. Sétálj egyet, vásárolgass a barátnőddel, igyatok meg egy kávét. Utána hazamész, fogj hozzá főzni, ne hagyd, hogy rögtön a kezedbe nyomja a gyereket!! Kicsit legyél határozottabb! Az Én párom is olyan, mint egy nagy gyerek, irányítani kell. Délutánonként szépen kapd össze a gyerkőcöket és vitesd le a pároddal a játszóra, vitát ne tűrj el! Mond neki, hogy vagy a játszóra megy, vagy wc-t súrol. Választhat. Tuti, hogy elrohan a gyerekekkel:D
Nálunk is az van, hogy ha azt akarom, hogy csináljon valamit, eleve úgy állok elé, választhat valamit, amit el kell végezni. Mosogat, vagy felmos? Olyan nincs, hogy egyik sem!
Neked kell megtanulni irányítani Őt, fogd fel úgy, hogy 3 gyereked van. Mi már belejöttünk :-D
Hm hát én kicsit radikális megoldást választottam.
Az én férjem szokott segíteni nekem a háztartásban pl. főzésben, szokott játszani is a kislányunkkal, de nekünk is volt egy időszak, mikor állandóan a gép előtt ült, úgy rákapott a játékra. Egyszer volt,hogy azért nem jött velünk sétálni, mert épp egy "küldetést" hajtott végre, amit nem lehet félbeszakítani...
Na én akkor úgy besokalltam hogy a játékja közepén odamentem a géphez és kihúztam a konnektorból... (férjem szerencsére nyugis típus :-))
Persze veszekedtünk is, elmondtam hogy ne játsszon ennyit a gépen stb. Ő megértette, és belátta hogy sokat játszott.Ő egyébként nagyon normális férfi, jó apa, szereti a kislányunkat.
Azóta is sokszor odaül a géphez, de már sokkal kevesebbet, és ez nem megy más tevékenységek rovására. Ennyi kis szórakozás mindenkinek jár. Nekünk mondjuk a gépezős időszak csak 1-2 hétig tartott.
Kérdező, te azért túl sokat megengedsz a férjednek. Egyrészt egy 30 éves embernek ne azzal teljen a napja, hogy játszik, másrészt azt el nem tudom képzelni hogy a férjem a közös nagy tévén játsszon, hogy még tévézni se tudjak + csendben kelljen lenni!?? Ezt nem is értem. Ne legyél a rabszolgája. Mondd, hogy majd akkor kap ebédet, ha abbahagyja a játékot 1-2 órára vagy elmosogat, stb.
A gyereket sem csak magadnak szülted, az csak üres kifogás, hogy nem tud vele mit kezdeni. Egy 6 hónapossal már simán lehet foglalkozni, nevettetni, hordozni, mutogatni neki dolgokat stb, pelenkázhatna is, fürdethet. A 6 évessel meg mindenképp kéne foglalkoznia.
Szóval szerintem ne hagyj rá mindent a férjedre, mert így nekem nagyon egyoldalúnak tűnik a házasságotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!