S. O. S.! 3 hetes babával, főbérlő kikapcsolta a cirkót, villannyal fűtűnk és most megfenyegetett, hogy azt is kikapcsolja. Mit tehetek?
több szemétsége kiderült. mi fizettük a wc mosdó vizét és a villany egy részét. utána még ő mondott fel nekünk mert nem tetszett neki hogy lebukott. 19.-én mondott fel és 15 napunk van a szerződés szerint. az októberi rezsivel jönnénk neki mert irreálisnak találtuk a 31000ft-os gáz számlát félhavi fűtésre úgy hogy nem is volt mindig bekapcsolva. 2 napja lekapcsolta a cirkót azóta kis
villanysugárzóval fűtöm fel a szobát ma feljött hogy mitől pörög úgy az óra és megfenyegett hogy ha nem fizetjük ki az októberi rezsit akkor lekapcsolja a villanyt IS!! Ha kifizetjük nem lenne pénzünk a költözésre és amúgy is indokolatlannak tartom..Ti mit lépnétek?
tigáz. köszönöm a segítő szándékot
mindenkinek. kb 1 órája ránk kapcsolta a villanyt párom bedühödött és kihívta a rendőröket akik lehülyézték és vissza kapcsoltatták vele:) és hogy amíg költözünk bírja ki. igen fizettünk akciót 100 ezret és az októberben a lakbért is megkapta tehát szava nem lehetne.
Ha a bérleti szerződésbe mást írtak, akkor nem kell 3 hónap!
Lényeges,hogy mi van benne!
#15 Három hónapnál rövidebb felmondási időt a bérbeadó részére kikötni törvénytelen, ezért semmis:
"(5) A bérbeadó a határozatlan időre szóló szerződést - ha a felek másképpen nem állapodtak meg - írásban, cserelakás és a 24. § (1) bekezdésének a)-d) pontjaiban meghatározott okok fennállása nélkül is felmondhatja a hónap utolsó napjára; a felmondási idő azonban nem lehet rövidebb három hónapnál."
3 hónapnál nem lehet rövidebb! Ügyvéd az ex anyósom és váláskor kiadtuk a közös lakást és ő írt hozzá szerződést. A magyar törvények szerint senkit nem lehet csak úgy az utcára tenni, még ha jogos lenne, akkor sem. Tök nagy macera. 2 hónapig nem fizettek a bérlőim, és a zárat is kicserélték. Rendőrségi macera volt, mire ki lettek rakva én meg futhatok a pénzem után.
Még ha nem is kell mennetek mostmár, én akkor is elmennék egy ilyen helyről! Kitartás!
utolsó: de, kötekedni
akarsz, de nem gond és én sem fogalmaztam pontosan.
a lakbért ugye előre kell fizetni azt megkapta szeptemberben az októberi rezsit is megkapta mert 60.000 kapott tehát csak a novemberi rezsivel meg a bérletivel jönnénk neki.. amire ott van a kaució.. csak azt nem tudom hogy felmondási időre is számolhat e rezsit..
mi mindenképp költözünk mert ezt a gáz számlát mi nem tudjuk megfizetni. azzal a feltétellel jöttünk ide hogy kazán lesz amit ő mondott, és nem lett betartva.
igen mindig rendesen fizettünk. hogy őszinte legyek egy alkesznál elég hamar lesz utolsó csepp a pohárba ha nem tudja kifizetni mert teszem azt a kauciót már felélte.
nem szimplán szívtelen dolog!!..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!