Szeretnénk új albérletbe költözni. Terheseknek mennyivel nehezebb találni így másikat?
21 hetes kismama vagyok, párom szerint így nehezebb lesz találnunk egy új albérletet, mert a főbérlők nem örülnek neki, és ha megtudják, azonnal tárgytalan az albérlet is.
Már nem tudom behúzni sem a hasam, nem mintha az megoldás lenne, mert úgyis kiderül, és nem akarunk hazudozni.
Tényleg nehéz lesz így találni egy normális albérletet?
Nem értem ez miért zavar egy főbérlőt, de van ilyen. Anno mi találtunk olyan hirdetést, ami kikötötte, hogy gyerekes párok nem költözhetnek, mintha legalábbis a gyerek valami romboló állat lenne.
Nekünk kutyánk van, sokan ezt sem engedik, ami persze jogosabb, mint a gyerek, de pl a mostani főbérlőink húzták a szájukat végül megengedték és elismerték később, hogy igazán tiszták és rendesek vagyunk és hogy elnézést az előítéletért.
Szerintem az azért estrém, ha valakit a gyerek zavar, nem hiszem, hogy sokkal nehezebben találtok. Aki meg nem engedi, annak úgy kell. Tényleg nem jellemző.
Ezt még sehol sem éreztették vele!
Miden lakás tulaj Kedvesen viszonyúlt a gyermekemhez, sőt mondták közel a játszótér, gyermekorvosi rendelő...
Igazáb mit tehet tönkre egy gyermek egy üres lakáson? Max összefirkálja a falakat, de ott lakik az ember 2-3-5... évet, és ki kell festeni mielőtt elköltözünk, mert úgy kell vissza adni a lakást ahogy kaptuk!
Az hogy a kanapén szőnyegen étel foltvan ami nem jön ki az én bajom, mert az az enyém.
A mi lakásunk vidéken ki van adva, sosem zavart az hogy család költözik oda gyerekekkel.
Munka végett költöztünk másik városba albérletbe, de pl. a fal 3 hónap után foltos volt az asztal mellett, a villany kapcsolók körül is már szürkés a fal, hiába mostam nem jött le, ezt azt feltettünk a falra, havonta jön a lakbérért a tulaj, semmit nem szólt érte, mikor beköltöztünk megbeszéltük ezt azt felfúrúnk, de ugyan úgy tisztán adjuk vissza ahogy kaptuk.
Én gyerekkel kerestem albérletet ( még nem volt 1 éves) és sok olyannal találkoztam ahol írták, hogy gyerek nem mehet.
Sőt olyan is volt, hogy a fazonnal megbeszéltem egy időpontot, már össze is készültem a gyerekkel, hogy elindulok megnézni a lakást és akkor hívott fel, hogy gyerekesnek inkább mégse. Megkérdeztem, hogy miért félnek az albérlők a gyerekesektől?
Azt mondta, hogy nem tehet ki gyerekest az albérletből csak iszonyatosan nehezen.
Én ezt megértettem, természetesen én akarnék ott maradni ahol nem akarja a főbérlő, de sajnos nem köteles hinni nekem.
Természetesen lehet találni olyat is akiknek nem gond a gyerek, sőt, több az olyan.
Nehéz dolog ez.Mert igen nehezebben tehetnék ki őket,ha hivatalos!! lenne a szerződés. Ha nem akkor meg félnek,hogy felnyomják az Apehnél őket.
Viszont ha úgy vesszük a gyerekesek inkább hosszabb távra terveznek, így kevesebb az esély ,hogy átveri a tulajt vagy lelép fizetség nélkül, a befizetetlen számlákkal a háta mögött.
Lehet nekünk is költözni kell majd jövőre,mert a tulaj gondolkozik a lakás eladásán. Bár nagyon rendes és bizunk egymásba, így biztos időben fog szülni. A kérdés mennyi idő alatt fogunk találni. Eddig is nehezebb volt két kistestű kutyával,pedig én aztán tisztaságmániás vagyok így meg se látszódik a lakáson. És most még a gyerek is nehezít majd biztos rajta... de el kell fogadni, van aki sokat csalódott és sokszor nem alaptalanul félnek már. Én át tudom érezni az ő helyzetüket is,mert ha belegondolok ha nekem lenne lakásom én is nagyon válogatnék. 28hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!