Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két gyerek két szobás lakásban...

Két gyerek két szobás lakásban. Vélemény?

Figyelt kérdés
Ti bevállalnátok, vagy inkább ellene vagytok?
2012. nov. 21. 11:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Jajj de örülök hogy ilyen sok válasz érkezik. Írjatok még, kérlek. Kíváncsi vagyok a lehető legtöbb véleményre. Nagyon vívódom...
2012. nov. 21. 11:43
 12/24 A kérdező kommentje:
Ja, és persze minden vélemény zöld kezecskét kap ami szalonképes :)
2012. nov. 21. 11:43
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is szeretném, ha külön szobája lenne majd a gyerekeimnek, de ha nem fog menni, akkor csak ez nem fog visszatartani a 2. gyerek vállalásától.

Mi is felnőttünk így, és még nagyon sokan. A tesóm is és én is jól megvoltunk, mindketten jól tanultunk, egyetemet végeztünk. Nem ezen múlik. DE! Törekedni fogok arra, hogy nagyobb lakásunk legyen. Nyilván kényelmesebb lenne.

2012. nov. 21. 11:48
 14/24 anonim ***** válasza:
91%

Ha a későbbiekben van lehetőség külön tenni őket (amennyiben igénylik, pl. különböző neműek), és a kezdeti időszakban is megoldható, hogy ne zavarják egymást, akkor persze, miért ne :)

Én voltam, aki kérdeztem, hogy mekkorák a szobák. Ki az istenbarma pontozott le? :D:D:D

2012. nov. 21. 11:57
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Panelban laktunk 58 nm. 2 szoba, konyha étkezővel.Megszületett a kisfiunk. és én akkora lakásba simán vállaltam volna másodikat.

De közben úgy alakult hogy jött egy jó lehetőség és el tudtunk költözni 100 nm-es kertesbe. Azért így utólag végiggondolva nem volt rossz hogy mindegyiknek saját kis birodalma van, és a kisebb mikor sírt ébredt kelt éjjel akkor nem ébresztette a nagyobbat, mai napig el tudnak vonulni ha szeretnének. (Még elég kicsik úgyhogy ritkán szeretnének elvonulni) És nekünk is jó volt hogy külön hálónk van, a férjem ott tudott dolgozni a szgépen stb. és a nappaliban pedig "élünk".

Viszont takarítani egyedül takarítom, és még a kert is meg a gyerekek (közben terhes vagyok a harmadikkal) hát visszasírom a panelt néha. És amúgy nekünk valahogy ez a 100nm nagy, nem tudjuk belakni vannak üres terek (ami nem baj ha valaki azt szereti).

Mindent összevetve simán vállalnék 2 szobásba 2 gyereket, mert eleinte lehet hogy nehezebb ha felverik egymást alváskor mondjuk de hamar összeszoknak.

2012. nov. 21. 12:01
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Két szobás lakásban lakunk, van már egy fiúnk és útban a kistesó. A lakás 48 m2, egy nappali és egy szoba ahol a fiúnk lakik :) simán bevállaltuk a kistesót.. miért is ne? Mi kint vagyunk a nappaliban egy kihúzhatós kanapén alszunk, nappal összecsukjuk és máris egy nagy nappali van, ahol lehet játszani.. A külön szoba szerintem ráér iskolás korban, kiskamasz korban is, addig szerintem egy 2 éves meg a kistesó bőven elférnek egymás mellett egy 12 m2 szobában is. Még ilyen kis korban úgysem úgy funkcionál az a szoba, hogy az ő saját szobája.. az az idő szerintem később jön el. Csak ezért mert két szoba van jelenleg eszünkbe se jutott nem vállalni második babát.. meg igazából ki tudja mit hoz a holnap? :) lehet még a lottót is megnyerjük 5 év múlva, akkor meg már bánhatjuk a kistesó kérdést.. sosem lehet tudni.. Ha meg továbbra is itt lakunk később akkor a gyerekek igényeit kell úgyis figyelembe venni.

Pl unokatesómék hárman testvérek, adott volt a nagy ház, a felső szint nekik készült külön szobákkal, de nem kellett nekik sokáig, mert egy szobában szerettek lenni is, iskolás korukban, mert szinte a legjobb barátok..

Persze nem azt mondom, előreláthatóan kell gondolkodni, nyilván 6 gyereket nem szülnék két szobás lakásban, de kettőt minden további nélkül, sőt ha már úgy állunk, hogy tudom hogy el tudunk költözni egy-két éven belül vagy valami kilátásban, akár még a harmadikat is bevállalnám. :)

2012. nov. 21. 12:13
 17/24 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Leírom a történetünket.

A lányom 20 éves múlt, a fiaim 14 éves ikrek, a kicsi 3,5 éves.

Eddig viszonylag jól éltünk, simán belefért 4 gyerek.

De jött a válság!!!

A vállalkozásunk egyre kevesebbet hoz, sokszor semmit. Nekem ez mellett fél állásom van csak.

Jelenleg 4 szoba, nappalis házban élünk (lányom már önálló életet kezdett), tehát mindenkinek van külön szobája.

A hitelünk (4,5 millió forint), de havi 115 ezer ft a törlesztő, s ez már nagyon megterheli a családot.

Így eldöntöttük, hogy költözünk!

S valószínű hogy sokkal kisebbe. Még az is lehet, hogy 2,5 szobás lakásba, de legjobb esetben is 1+ 3 félszobásba.

Tehát sose lehet benne az ember biztos, hogy mi változik az életében! Kerülhet jobb, s rosszabb helyzetbe is.

2012. nov. 21. 12:13
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Amíg kicsik addig úgy is a közös szoba a jobb ,majd ha kamaszok lesznek akkor lesz szükségük privát térre. Addig meg hátha jobb lesz a világ.

Igen be vállalnék.

2012. nov. 21. 12:15
 19/24 anonim ***** válasza:
82%
Van egy kislányunk és egy kisfiunk.A lánykánk 2,5 éves múlt a kisfiunk 7 hónapos.Két szobás negyedik emeleti panelban lakunk.Mi alszunk a nagyszobába, ők a kicsibe.A nagylány már 2 heverőn alszik összetéve, a kicsi még kiságyban.Ha elindul a fiú mindketten a két heverőn fognak aludni(persze ha működni fog). Ha nagyobbak lesznek a férjem megcsinálja, hogy valahogy kettéosztja a szobát gipszkarton, harmonikaajtó vagy szekrénnyel.
2012. nov. 21. 13:16
 20/24 E61 ***** válasza:
89%

Gyerekek!

A szeretetet semmi sem pótolja! Ha 48 nm-en, akkor annyin!!!

2012. nov. 21. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!