Két gyerek két szobás lakásban. Vélemény?
Én is szeretném, ha külön szobája lenne majd a gyerekeimnek, de ha nem fog menni, akkor csak ez nem fog visszatartani a 2. gyerek vállalásától.
Mi is felnőttünk így, és még nagyon sokan. A tesóm is és én is jól megvoltunk, mindketten jól tanultunk, egyetemet végeztünk. Nem ezen múlik. DE! Törekedni fogok arra, hogy nagyobb lakásunk legyen. Nyilván kényelmesebb lenne.
Ha a későbbiekben van lehetőség külön tenni őket (amennyiben igénylik, pl. különböző neműek), és a kezdeti időszakban is megoldható, hogy ne zavarják egymást, akkor persze, miért ne :)
Én voltam, aki kérdeztem, hogy mekkorák a szobák. Ki az istenbarma pontozott le? :D:D:D
Panelban laktunk 58 nm. 2 szoba, konyha étkezővel.Megszületett a kisfiunk. és én akkora lakásba simán vállaltam volna másodikat.
De közben úgy alakult hogy jött egy jó lehetőség és el tudtunk költözni 100 nm-es kertesbe. Azért így utólag végiggondolva nem volt rossz hogy mindegyiknek saját kis birodalma van, és a kisebb mikor sírt ébredt kelt éjjel akkor nem ébresztette a nagyobbat, mai napig el tudnak vonulni ha szeretnének. (Még elég kicsik úgyhogy ritkán szeretnének elvonulni) És nekünk is jó volt hogy külön hálónk van, a férjem ott tudott dolgozni a szgépen stb. és a nappaliban pedig "élünk".
Viszont takarítani egyedül takarítom, és még a kert is meg a gyerekek (közben terhes vagyok a harmadikkal) hát visszasírom a panelt néha. És amúgy nekünk valahogy ez a 100nm nagy, nem tudjuk belakni vannak üres terek (ami nem baj ha valaki azt szereti).
Mindent összevetve simán vállalnék 2 szobásba 2 gyereket, mert eleinte lehet hogy nehezebb ha felverik egymást alváskor mondjuk de hamar összeszoknak.
Két szobás lakásban lakunk, van már egy fiúnk és útban a kistesó. A lakás 48 m2, egy nappali és egy szoba ahol a fiúnk lakik :) simán bevállaltuk a kistesót.. miért is ne? Mi kint vagyunk a nappaliban egy kihúzhatós kanapén alszunk, nappal összecsukjuk és máris egy nagy nappali van, ahol lehet játszani.. A külön szoba szerintem ráér iskolás korban, kiskamasz korban is, addig szerintem egy 2 éves meg a kistesó bőven elférnek egymás mellett egy 12 m2 szobában is. Még ilyen kis korban úgysem úgy funkcionál az a szoba, hogy az ő saját szobája.. az az idő szerintem később jön el. Csak ezért mert két szoba van jelenleg eszünkbe se jutott nem vállalni második babát.. meg igazából ki tudja mit hoz a holnap? :) lehet még a lottót is megnyerjük 5 év múlva, akkor meg már bánhatjuk a kistesó kérdést.. sosem lehet tudni.. Ha meg továbbra is itt lakunk később akkor a gyerekek igényeit kell úgyis figyelembe venni.
Pl unokatesómék hárman testvérek, adott volt a nagy ház, a felső szint nekik készült külön szobákkal, de nem kellett nekik sokáig, mert egy szobában szerettek lenni is, iskolás korukban, mert szinte a legjobb barátok..
Persze nem azt mondom, előreláthatóan kell gondolkodni, nyilván 6 gyereket nem szülnék két szobás lakásban, de kettőt minden további nélkül, sőt ha már úgy állunk, hogy tudom hogy el tudunk költözni egy-két éven belül vagy valami kilátásban, akár még a harmadikat is bevállalnám. :)
Szia!
Leírom a történetünket.
A lányom 20 éves múlt, a fiaim 14 éves ikrek, a kicsi 3,5 éves.
Eddig viszonylag jól éltünk, simán belefért 4 gyerek.
De jött a válság!!!
A vállalkozásunk egyre kevesebbet hoz, sokszor semmit. Nekem ez mellett fél állásom van csak.
Jelenleg 4 szoba, nappalis házban élünk (lányom már önálló életet kezdett), tehát mindenkinek van külön szobája.
A hitelünk (4,5 millió forint), de havi 115 ezer ft a törlesztő, s ez már nagyon megterheli a családot.
Így eldöntöttük, hogy költözünk!
S valószínű hogy sokkal kisebbe. Még az is lehet, hogy 2,5 szobás lakásba, de legjobb esetben is 1+ 3 félszobásba.
Tehát sose lehet benne az ember biztos, hogy mi változik az életében! Kerülhet jobb, s rosszabb helyzetbe is.
Amíg kicsik addig úgy is a közös szoba a jobb ,majd ha kamaszok lesznek akkor lesz szükségük privát térre. Addig meg hátha jobb lesz a világ.
Igen be vállalnék.
Gyerekek!
A szeretetet semmi sem pótolja! Ha 48 nm-en, akkor annyin!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!