Két gyerek két szobás lakásban. Vélemény?
A gyerekeim 2 és 4 éves koráig 43 m2-en éltünk, másfél szobásban, nagyon sok cuccal, és csak a legvége volt kimerítő.
Akkor már pocakban volt a harmadik, amikor 70 m2-be tudtunk át menni, egy nagy és 3 kis szoba van. Gyerekek továbbra is egy szobában.
Én ellene vagyok. A gyerekeknek is kell külön szoba meg nektek is.
Mi 4 szobában lakunk, de ha netán lenne kistesó elköltöznénk nagyobba.
sokaknak működik, főleg míg kicsik, kamaszként inkább előjöhet a saját-kuckó igény, de okosan az is megoldható, és hát azt kell szeretni, ami van...
ha csak a lakás mérete lenne az egyetlen ellenérv, én belevágnék.
nekünk 4 éves a lányunk és 2,5 a fiunk, 64nm panelban lakunk. Átalakítottuk, a konyhából külön kis lakószoba lett (egyenlőre dolgozó), a gyerekeké a nagy erkélyes szoba, nekünk a háló a egy félszoba és van egy közösségi tér ami étkezőként is funkcionál. Úgy tervezzük, hogyha sajátszobát akarnak majd, akkor egyik megkapja a mi mostani hálónkat, a másik a néhai konyhát, mi meg beköltözünk majd a nagyszobába :) de egyenlőre nagyon jól elvannak kettecskén benne, szerintem kisiskolásként is így lesznek még. Szerintem a mostani leosztás az adottságokhoz képest a lehető legjobb, ennél többet nem tudtunk kihozni a pénzünkből, mégis mindenkinek meglesz a saját privát tere hosszabb távon is.
amúgy ha nem lett volna az átalakítás, akkor később a nagyszobát valahogy ketté tudtuk volna osztani nekik ha erre kerekedik igényük. Minden megoldható szerintem, csak akarni kell, nekem eszembe se jutott a lakás miatt vacillálni mikor kiderült e kistesó, én egy szobában laktam középsulis koromig a tesómmal és persze néha voltak súrlódások, de alapvetően jó volt együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!