Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit költötök (és mire)...

Mennyit költötök (és mire) kisbabátokra?

Figyelt kérdés

Szeretnék érdeklődni, hogy körülbelül kinél hogy alakulnak a költségek a baba megszületése után? Mennyiből lehet bevásárolni havonta a babának? Mi úgy terveztük, hogy a Gyes, családi pótlék, adókedvezmény összege és a tb díja, amit ugye gyes alatt nem kell fizetni lenne a "babapénz". Ennyiből ki lehetne jönni? Persze tudom, nagy különbségek vannak családok között, valahol kell folyamatosan ruhát venni, valahol örököl a család rucikat stb. Ezért lennék kíváncsi több véleményre is.

Előre is köszönöm, aki időt szán rá!

2012. nov. 20. 11:52
1 2
 11/12 Anikó1985 ***** válasza:
Szia! Én jól jártam, mert szinte mindenem megvolt a kezdéshez a családban az első gyerek. Egyedül babakocsit babahordóval kellett vennem (20.000 Ft volt), illetve később az etető széket (4000 Ft volt). Minden mást megvettek, vagy kaptam. Ruhákat csak néha szoktam venni azt is turizni, én magamnak is túrom a ruhát és minőségi darabokat lehet kapni olcsón (így néha költök pár ezer forintot). A pelenka Pampers az első hónapokra a prémium care-t ajánlom mert az anyatejes babámnak minden pelus folyékony kakival volt tele, ami igen gyakran kifolyt és naponta többször kellett teljesen átöltöztetnem, de mire rájöttem a pelus titkára már nem kellett :( A pelenka kb. 10-12 ezer havonta. A popsitörlőt és a pelenkát is midig akciósan veszem, eleinte sok popsitörlő fogyott de most már elég egy egy hónapig. Az kb. egy csomag 300 Ft. A krémeket egészségkártyára veszem amit most is kapok a munkahelyemtől így az nem kerül plusz pénzbe, mint a kiegészítő gyógyszerek, pépek sem. Bár az oltásokat ki kell fizetni, de nem muszáj beadatni a fizetőseket (de itt ne a pénztárcád számítson). Az ételt nem kellett fizetnem mert anyatejes mai napig ill. ezt is eszik most 8 hónapos. Most már egyre többet kell kaját venni neki is, de van almánk az pedig nagyon jó, tettem el paradicsom levet, fagyasztóba sok gyümölcsöt, egyszer egyszer azt is meg lehet enni. Kajára kb. 5000 Ft-ot költök. Játékokat is rengeteget kaptunk és kapunk 2 éves korig elég jól fel vagyunk szerelkezve. Néha azért veszek én is kb 2000 Ft-ot költöttem idáig egy egy játékra. De sokat csináltam magam, lehet a turiban venni olcsón anyagokat és varrógéppel lehet dobozokat, labdákat, szőnyeget, macikat varrni. A zörgős dolgokat nagyon szereti, egy zacskót bele varrok egy anyagba akár simán is bejön neki, de lehet bármihez variálni. A cipő az viszont húzós, én nem adok a lábára olcsót nem akarom, hogy félre álljon a lába (az én lábam sem egyenes). Eddig 6000 Ft-ot költöttem, de a legközelebbi 10.000 Ft-os lesz mert abban már tényleg rendesen menni fog. Kb. ennyi amit a fiamra költök.
2012. nov. 23. 06:14
 12/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!! Akkor azért ki lehet jönni a gyes+csp+adókedvezmény+tb összegéből, sőt, ahogy látom, félre is lehet ebből tenni, ami sosem baj :)

Szerencsére ruhákat mi is öröklünk egy még nem egészen 1 éves unokatesótól, remélem, hogy tejem meg lesz :)

2012. nov. 23. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!