Elfogadnátok a bocsánatkérést? Nyitnátok felé?
A kisfiam koraszülött volt és mint olyan gyengécske és vékonyka. Amikor anyósom meglátta, egyetlen mondat hagyta el a száját: "Hát úgy néz ki, ez sem életre való"
Azt hittem ott helyben meghalok, annyira megdöbbentett és rosszul esett. Különösen fájdalmas úgy, hogy az első babám meghalt, amikor 29 hetes terhes voltam. Az annyira megviselt, hogy sokáig pszichológushoz jártam, amiért párom családja folyamatosan támadott, hogy "bolond" vagyok és hogy miért nem teszem túl magam rajta, amikor még lesz úgyis gyerekem. Ez akkor nagyon fájt, de pszichológus segítségével többé-kevésbé feldolgoztam a veszteséget.
A kisfiammal is sokat szenvedtem a terhesség alatt-lehet lelki oka is volt, mert sokat idegeskedtem, nehogy baj legyen. Végül megszületett a kicsi, egészséges és már hízott is, formásodott. Anyósom bocsánatot kért ugyan, de nekem rettenetesen fáj, amit akkor mondott. Ezt elmondtam neki, erre megsértődött, hogy kényes vagyok és direkt haragban akarok lenni vele. A mai napig nem érzem, hogy megbánta volna, amit mondott. A fiamat is alig látogatja (a másik fia gyerekeinél szinte kétnaponta megjelenik, pedig nem laknak messzebb mint mi).
Én nem szívesen megyek át anyósomhoz. Párom szerint nyitnom kéne felé, hiszen bocsánatot kért. (Igaz, utána újra ő provokálta a veszekedést)
Ha ránézek a pici fiamra, folyton az jut eszembe, amit az a nő mondott és fel nem fogom, hogy mondhat ilyet egy anyának. Főleg a saját unokájáról. Tényleg én vagyok túl makacs?
nem vagy makacs... tudja min mentél már keresztül, ezek után behány egy ilyet? hát elmegy a pitsába! (már bocsánat) ezek után tuti nem nyitnék felé, de még a nevét sem akarnám hallani. ha tudnák, hogy min mentél keresztül (ők is átélték volna a tragédiát) akkor nem így állnának hozzá!! és az nem bocsánatkérés, hogy odaböfögi neked, hogy bocs!
nekem hasonló szitum volt, szerencsére csak félreértés volt. mikor kiderült, hogy kislányt várunk, felhívtam anyósom, hogy kiscsaj lesz az unokája. elég rossz volt a vonal, és félrehallottam amit mondott. én azt hallottam, hogy nem örül, pedig azt mondta, hogy naa örül... leraktam a telefont és zokogva hívtam a párom, hogy mit mondott az anyja, ő jól lehordta szegénykét, hogy hogy lehet ilyen... aztán kb 10 perc múlva hívott az anyósom, szintén zokogva, hogy ő soha nem mondana ilyet, főleg, hogy már alig várja az unokáját, sőt még bocsánatot is kért, pedig igazából nekem kellett volna. nagyon kellemetlen volt a szitu, szerencsére tisztáztuk.
Természetesen nem nyitnék felé!!!!
Legyen anya,apa,nagymama,nagypapa vagy leendő keresztszülő,dédszülők akkor is a legszebbnek és legértékesebbnek kellene találni az ő vérét,unokáját stb.
De ha nem is így látja,akkor fogja be a száját és tartsa meg magának a véleményét.
Néha tudni kell csendben maradni...
Én is háklis vagyok minden rossz szóra,tekintetre amit a kisfiamnak szegeznek.
Mert senki nem engedheti meg magának,hogy sértegesse a gyermekemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!