Mit szóltok ehhez a kaja mennyiséghez?
Sziasztok, én tettem fel azt a kérdést, miszerint a 3 hónapos babám sokat eszik mert egy nap 5-6x eszik 133 mlt. A védőnő szerint. Tegnap óta viszont jelentősen keveset eszik.
Tegnap evett:
6:30kor ciciből
7:30 ciciből
8:30 ciciből
10:30kor 100ml táp
12:15kor 10ml táp
13:30kor 80ml táp
14:30kor cici
16:30kor cici
17:00kor 110ml táp
19:30kor 100ml táp
A mai eddig:
6:00kor cici
6:45kor 30ml táp
8:00kor cici
9:00kor 100ml táp
11:00kor cici
12:30kor 110ml táp
15:00kor 80ml táp.
Nem kevés ez? Eddig simán megette a 133at. Ja, azt hozzá kell tennem hogy a cicimből nagyon kevés tejcsi jön.
a babák étvágya folyton változik. 5 kiló felett azt mondják, hogy testsúlykilogrammx120ml a napi menniség, de van amelyik kevesebbel is beéri és van aki többet igényel.
Az én kislányom 3 hónapos. Csak tápszeres. Naponta 4-5-6x eszik 170et átlagban. Van mikor többet, an mikor kevesebbet.
egy darabig én is hallgattama védőnőre, hogy ne adjak csak ennyit annyit, aztán én hallgattam az ordítást, mert éhes maradt, nem a védőnő. Különben sem a védőnőt etetem, hanem a lányomat.
annyit adj neki amennyit elfogad. 3 hónaposan van egy növekedési ugás is, amikor átmenetileg többet kérhet enni.
Az én kislányom is 3 hónapos.
Ő 5-6x eszik 170 ml-t mivel a tápszerezik azon pedig
van tájékoztató. 3 óránként VOLT ,hogy előbb kért 20-30 perccel én nem adtam neki mivel meg kelet tanulnia.
Nekem 2 hónapig cicizett 20-30 ml jött neki a végén. Mérleggel mértük arra kapta a tápszert. De ezt is 3 óránként csináltuk.
Huha- egész nap eszik- ez 10étkezés.... Nem azért cicizik állandóan, mert éhes? Mármint kevés neki a 100ml.
Éjszakát átalussza?
Nekem 2hósan a fiam este 8kor evett, reggel fél8ig aludt. Reggel 8kor evett, 12 és 16kor, azaz összesen 4x evett akkor viszont sokat, 170-et egy evésre.(születésétől tápos baba.)
Viszont étkezések között nem sírt, elvolt, éjszaka végig aludt- nem is ébredt egyetlen egyszersem.
Szerintem éhes marad étkezés után, azért kér állandóan enni. Ez csak az én tippem, onnan godnolom, hogy mikor 2hósan voltunk tanácsadáson és mondtam a dokimnak hogy eszik a fiam, 4*170ml- akkor elhűlt és mondta, hogy etessem 5x és akkor kicsit kevesebbel - álljak rá az 5*130-ra. Megpóbáltam egy napig- na aznap végig üvöltött a baba. Már reggel nem tetszett neki, hogy kevesebbet kap, nyűgölt utána, nagynehezen kibírtuk fél 11ig, akkor megint evett ugyan, csak nem lakott jól- szóval sírás, nem alvás és szenvedés volt a napunk. Másnap mondtam is magamban, hogy oké- megpróbáltuk, ennyi--- visszaálltunk a négyszeri evésre. Totál bevált, utána semmi gond nem volt a picivel. Dokinknak nem tetszett- más nem is tudtam mondtani neki- minthogy tudvalevő, hogy a gyerekek nem egyrformák... ő ilyen. :))
elfogadta...
Köszönöm a válaszokat!
Igen, alszik egész éjjel, 8tól kb reggel 7ig. A cicizést csak megnyugtatásra használom és hogy elaludjon. Csak reggel lakik jól vele, napközben alig jön belőle.. Nem hiszem hogy éhes maradna mert jelzi ha nem kell több neki.
A cicit nem szabad megnyugtatásra használni mert később ügye már nem tudod. De ő követelni fogja sajnos. Velem is így volt hallgatam a védőnöre 2 hét alatt el is felejtette.
Csak nálunk is nehezen megy az alvás mert nem cumizik csak nyüszög :S de nem kel neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!