Mit szóltok ehhez? Többi lent.
Soha nem hagytam sírni a kisfiaimat. Soha nem ők nélkül sírnak. Mindkettő kiegyensúlyozott mosolygós, bújós kisgyermek. Nem hisztisek, nem kis akarnokok.
Ha te úgy látod jónak hogy felvedd és ölelgesd akkor tedd azt és ne törődj azokkal akik másképp gondolják.
A gyerekek 7 hós korukig azért sírnak mert valami kell nekik, ösztönböl teszik és nem tudatból.
/ hós kor felett alakul ki, hogy megszokásból sírnak, azért mert már a tudatuk tudja hogy ha sír megkapja.
Vagy is 8 hetesen még nem azért van mert el van kapatva.
Persze 3-4 hósan már egyre nagyobb az akaratuk egyre kevesebb minden elég nekik, de még ekkor is csak az ösztönük müködik.
A régi kép hogy már picicnek hagyni kell sírni.... Mai anyukák és a mai kutatások már tudják, hogy ez nem így van, a babának meg kell adni ami kell neki, majd 7-12 hós kortól ellehet kezdeni a nevelési elveket gyakorolni.
nekem 2 lányom van, de mindegyik más volt ilyen picinek is. A kisebbiknek többet kell sírnia, mert a nagyobbal is kell foglalkoznom, de csak nyafogásig hagyom, ha álmos és azért sír akkor kettöt ringatok rajta aztán alszik. ha ées enni adok neki, ha kézbe vágyik felveszem.
Szia!
Nekem is 8 hetes a fiam. A barátnőd borzasztó rosszul csinálja. Ahogy előttem isírták egy ilyen kis picúrt nem lehet kézbe szoktatni. Bizony nálunk is van olyan nap amikor a fiam üvőlt ha nem kézben van. Máskor meg egész nap elvan a kiságyban/játszószőnyegen. Nem tudatosan sír, szüksége lenne az anyjára.
Egy kicsinek az anyukája közelségére, bőre melegére is szüksége van, nem csak arra, hogy tele legyen a pocak és tiszta legyen a pelus.
VAnnak testi és lelki szükségletk is.
3 gyerekem van, nem hagytam őket sírni, nem lettek ez miatt elkényeztetett gyerekek.
Ez az anya kényelmét szolgálja és nem arra megy ki, hogy nem legyen "elkapatva" a pici.
Majd pár év múlva ül a sarokban, nem keresi mások társaságát...
Mutasd meg a válaszokat a "barátnőnek" az sem baj, ha megharagszik..
Majdnem elsírtam maga, ahogyan olvastam a történetedet. És hány ilyen buta, érzéketlen anyuka van, sajnos. :(
Nem valószínű, hogy Te is ilyen leszel, főleg, ha már most elítéled az ilyesmit. Sokan vannak, akik gyerek nélkül még azon a véleményen vannak, hogy hagyni kell sírni, nem szabad ölbe kapatni stb., aztán amikor ott van a sajátjuk, megváltozik a véleményük, és inkább a szívükre kezdenek hallgatni. Fordított esetről még nem hallottam.
Ha nem szeretnél megbolondulni attól, hogy semmit nem tudsz elvégezni, mert folyton ölben van a baba, azt javaslom, nézz utána, milyen hordozókendők vannak. A világ legjobb találmánya! Szabadon marad a két kezed, miközben a baba is békés. Én csak a másodiknál kezdtem használni, és én vagyok a környéken szinte az egyetlen anyuka aki nem idegbeteg a két gyerekétől. Nekünk rugalmas kendőnk volt, 6 hónapos, már kinőtte, és a terhes barátnőm már lecsapott rá. :)
Boldog babavárást és később örömteli babázást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!