Ti mit szóltok ehhez az elméletemhez? /Pelenka/
Textilpelenkát használunk, így annyi amenyi a mosással járó költség, kb. 1000 Ft, de nehéz megsaccolni, mert kb. 5 naponta mosok, de a pelusok mellé ruha is kerül. Előtte mi is eldobhatóztunk egy ideig, akkor kb. egy tizes ment el a havi adag pelenkára és törlőkendőre.
Jó egyébként ez az elgondolás. de még estére is kelleni fog majd a jó fajta pelus, mert akkor is hosszú órákat kell majd bírnia
elhatározásnak jó de:
-lehet hogy amit megvettél is dobhatod ki mert a babád lehet allergiás a másik olcsó pelusra . előre ne vegyél pont emiatt sok pelust mert nem lehet tudni hogy reagál.
nincs két egyforma gyerek.
én vettem előzö gyereknél huggiest .azon nött fel gyakorlatilag vagyis abban. Ő kislány . most fiam lett és nem volt lehetőségem pelust tárolni ezért csak egy megapack huggiest vettem . először sajnáltam aztán ahogy egyre többször keltünk fel éjszaka közepén mert a fiam kipisilt a huggiesból úgy lett elegem és örültem hogy elfogyott.
nála a libero válik be . úgyhogy azt mondom nem rossz az elmélet de akkor vegyél sok pelust ha megszületett és bizonyítottan bevált az adott pelus.
kétgyerekes anyuka.
2. v. vagyok.
mikor vettünk sok pelust, ?
a 7-18 kg- os súlyhatárost irtó sokáig hordják abból érdemes akciót figyelni és tankolni a megapackokat kuponokkal stb.
de mindenképp bevált pelust születés után .
A kisebb méretekből pedig sokan raknak fel aukciós oldalakra, mert rajtuk marad, azokat érdemes nézni.
Aztán, valóban, az is lehet, hogy a 7-18ból lesz majd szobatiszta. (bár az is alkati kérdés, van akinek hamar az ötös méret kell)
Hát hasonló elven voltam én is, aztán a fiam döntött :) Neki nem jött be szinte semmi pelenka... az egyikből kifolyt a pisi, a másiktól kiütéses lett. Végül ami bevált nappalra a dm-es babylove éjszakára pedig a libero.
Túlságosan ne tankolj fel pelenkákból, pláne a kicsi méretekből, mert nagyon gyorsan kinövik még.
Én úgy spórolok a babaápolási dolgokkal, hogy a férjem cége elég sok hozzájárulást ad az egészségkártyájukhoz, és számlára veszem a pelenkát, babafürdetős dolgokat, cumisüvegeket és visszafizetik. Ugyanígy a gyógyszereket, nem ingyenes oltásokat (rota), sőt azoknak a vizsgálatoknak az árát is ahol szerződve vannak a pénztárral. (gondolok itt a 4d uh vizsgálatokra, csecsemőuh-ra)
A pelenka egy nagy kérdés minden mamának és babának.
Én is kipróbáltam mindenféle fajtát, noname (piacos), Huggies, dm-es, narancsságra pampers, de csak a Pampers activ baby-je vált be és a libero éjszakára.
Nekem tegnap dicsérték nagyon a Spar saját márkás pelenkáját, megfogdostam, elméletileg jó anyag, hasonló a Pampershöz.
Van, akinek bejön az olcsóbb pelus és hónapokig tudják használni, valakinek pedig nem, és csak a bosszúság van vele.
Egyelőre ne tankold magad tele, vagy vegyél egy csomaggal a márkásból is, és meglátod a különbséget később. :)
ki kell próbálni, mi jön be. Első gyerekem robbanósakat kakált, minden pelenkába. Csakis a Libero volt jó neki.
A másodiknak meg bármi, a legolcsóbb is.
Először lehet, napi 8-10 pelenka fog fogyni, de a hozzátáplálással ez a felére csökkenhet.
Nekem nem volt kérdés, 1-es Pampers Premium Care-t vettem első perctől, és nem bántam meg, nem hiszem, hogy olyan jelentős különbség havi szinten a peluspénz, persze lehet, hogy olcsóbb is van, de szerintem havi szinten nem jelentős.
Az elején 1-esből 2 csomaggal fogyott, 2-esből 2-3 csomag, 3-asat sokáig használtuk, 4-5 hóanpig talán, és jó ideje 4-esnél tartunk, 16 hónapos.
Ezt a fajtát találtam legjobbnak, a legvékonyabb, legkényelmesebb, nem érzékeny rá a bőre (elsőre csak egy kisebb csomagot érdemes venni, mert ha véletlen nem bírja az adott fajtát a bőre, nem tudjátok elhasználni). Nem is vettem másfélét, néha kaptunk termékmintát, de a Huggies-szal, és a Liberóval is elégedetlen voltam.
Ezzel a fehér Pampers-szel csak 1-2 baleset volt pici korában, ha nagyon sok kaka volt és netán nem vettem észre rögtön.
Az elején tényleg több pelus kell, de akkor még sokkal több van a csomagban, hetvenkét darab talán, a 4-esben már csak 52 db. Így nálunk havi 2 csomag pelusra állt be a dolog, és mindig van valamilyen kupon, akció a drogériákban, így havi hat-hétezer körül költök pelusra.
Nekem ez tipikusan olyan dolog amin nem nagyon agyaltam, hogy mi lenne a jobb, gazdaságosabb, bevált, örültem neki, és szeretem ezt a pelust, nem akarok havi párszáz forintért kísérletezni. :)
Amúgy 28db volt 1000Ft, akkor hetvenkét darab kb. 3000ft, nem sokkal olcsóbb tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!