Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kérhető a láthatás megvonása,...

Kérhető a láthatás megvonása, ha az apa nem látogatja a gyereket? Sikerült már valakinek?

Figyelt kérdés
9 hónapos, még egyszer sem jött. Voltunk bíróságon, 2 hetente van láthatás szombaton. Persze azóta se jön. De amilyen aljas (meg az új nője is) attól félek 1-2 év múlva fel bukkan, követelni a láthatást. Majd megint el tűnik. Nem szeretném ennek ki tenni a gyereket! Hogy őt idézzem a per után a pofámba röhögött és azt mondta: "úgy is tönkre teszlek titeket" Na most mi ketten lakunk a gyerekkel. Nem tudom ez a pöttöm gyerek mit ártott neki?! Ő csalt meg és hagyott el. (9 év) Szóval nem is értem. Mindegy. Gondolom nem kell az örökkévalóságig itthon ülnünk, hogy jön e. Mert egyszer kicseszésből ide állít és azt mondja, akadályozom a láthatást. Ugye megvonatható??? Mellesleg fizetni se akar, de már le tojom! Köszi a válaszokat!
2012. nov. 15. 22:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Kiskorú állandó lakhelyének megváltoztatásához a külön elő szülő engedélye szükséges meg akkor is, ha annak a szülői felügyeleti joga szünetel. Családjogi törvény....
2012. nov. 17. 09:30
 12/18 A kérdező kommentje:
Akkor el tűnünk a francba, aztán kereshetnek. Nem bírom ezt tovább. A magyar törvények egy nagy kalap sz@rt nem érnek! Marhára nem a gyerek biztonsága és nyugalma fontos. ÉN nem várom meg még baj lesz. Marhára nem érdekel, hogy "körözött bűnöző leszek" akkor is el viszem innen a gyereket. Nem hagyom, hogy ezek a szemétládák tovább bántsák. Nem fogják tönkre tenni érzelmileg. Akkor inkább fizetem a büntetéseket!
2012. nov. 17. 13:07
 13/18 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ha egy 9 honapos gyereket eddig meg egyszer sem latogatott az apja, ott az a gyerek igencsak biztonsagban es nyugalomban van....
2012. nov. 17. 13:52
 14/18 A kérdező kommentje:
Persze. Ez így van. Ha nem látogatja nyugalom van. A nagy ló pikulát! Mint korábban írtam, állandóan zaklatnak, telefonon levélben. Lecseréltem a számom, meg tudta a másikat, tiltottam a számot, hívogatnak másikról. Meg irkálnak. Egyik közösségi portálon napi szinten írogattak, le tiltottam őket, csinált másik oldalt és irkált arról. Töröltem magam. Azóta a lakcímemre jönnek a levelek!!! A rendőrség meg azt mondta, hogy ez nem meríti ki a zaklatást, a fenyegetést meg nem gondolják komolyan!!! Akkor hol az igazságszolgáltatás? Szerinted a kicsinek jó ha én állandóan stresszelek, félek és sírok??? Igen valószínű ez jót tesz a gyereknek. Na ne viccelj. Írtam, hogy nem hagynak élni. Szerinted aki azt mondja a saját gyerekére, hogy tönkreteszi az milyen ember?! Ő egy ártatlan pici gyerek!!! Én imádom szeretem, csak azt bánom, hogy ettől a féregtől van. Nem tudom, hogy lehettem ekkora barom, hogy így félre ismertem! Mindegy. Hidd el, nincs nyugalmunk! EL KELL INNEN MENNÜNK! Ha nincs rá törvényes lehetőség akkor keresek más megoldást! Nem akartam ezeket le írni, de nem szeretem mikor alaptalanul rosszindulatú valaki. Tudod nem akarom, hogy a gyerekem kis lelke tönkre menjen. Szeretném ha boldogan nőhetne fel! Neked meg azt kívánom, hogy soha, SOHA ne kerülj ilyen helyzetbe, mert borzasztó. Meg szakad a szívem ha arra gondolok, hogy a fiam egyszer megkérdezi, miért lett vége, miért nincs apja! De mindegy. Ez az én problémám meg oldom. Én csak a jogi oldalával akartam tisztában lenni.
2012. nov. 17. 18:55
 15/18 anonim ***** válasza:
Akkor kérd a kizárólagos felügyeleti jogot. Ha nem érdekli a gyerek, bele fog menni.
2012. nov. 17. 19:44
 16/18 A kérdező kommentje:
Kértem, de nem kaptam meg. Pedig vittem az összes levelet a bíróságra amit írtak. Apuci mondta, hogy jaj megbánta, nem gondolta komolyan. Kérdezték bele egyezik e, nem tette. Itt le is volt zárva a dolog. Hiába kértem, vonják meg tőle. Azt meg, hogy mi volt közvetlen a tárgyalás után már írtam. Sajnos tényleg csak abban látok ki utat, ha elmegyünk. Mert ügyvédre nincs pénzem, kirendelt ügyvéd meg csak bólogat. Ez a büdös nagy gyermek jog Magyarországon! Azt mondják a gyermek érdekeit nézik. Nem tudom melyikét, mert biztos nem az én gyerekemét!
2012. nov. 17. 22:21
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi van azóta, de ne hallgas a hülyeségre. Elköltözhetsz onnan, nem kell az "apa" beleegyezése!! Csak az országból nem viheted ki.
2013. febr. 13. 11:18
 18/18 Golan Trevize ***** válasza:

"Mint korábban írtam, állandóan zaklatnak, telefonon levélben. Lecseréltem a számom, meg tudta a másikat, tiltottam a számot, hívogatnak másikról. Meg irkálnak. Egyik közösségi portálon napi szinten írogattak, le tiltottam őket, csinált másik oldalt és irkált arról. Töröltem magam. Azóta a lakcímemre jönnek a levelek!!! A rendőrség meg azt mondta, hogy ez nem meríti ki a zaklatást, a fenyegetést meg nem gondolják komolyan!!!"

De ez kimeríti a zaklatás fogalmát.

Ha a rendőrség nem foglalkozik vele, akkor tehetsz feljelentést az ügyészségen a rendőrség ellen (vagy konkrétan az ellen aki elhajt).

Én a helyedben keresnék egy ügyvédet vagy ingyenes jogi segítséget.

Ha sikerül eljárást indítani ellene zaklatás miatt, akkor már a láthatást is seperc alatt meg lehet vonatni.

2013. febr. 13. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!