Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy van a láthatás, ha nem...

Hogy van a láthatás, ha nem megyünk biróságra?

Figyelt kérdés
kiváncsi lennék,hogy olyankor hogy van a láthatás,ha nem megyünk biróságra?Nálam lenne a fiúnk(10hónapos),de nem szeretnék biróságra járni hónapokig.Ilyenkor akkor és annyiszor láthatja/viheti el a gyereket amennyiszer csak akarja?Mert azt nem akarom.És van köze egymáshoz a gyerektartásnak meg a láthatásnak?Úgyértem ez "egy ügy",vagy külön birálják?Tehát ha a gyerektartást biróságra viszem(ezt muszáj lesz,mert félek hogy valamikor úgy dönt ő nem fizet),akkor automatikusan a láthatást is elbirálják,vagy hogy van ez?És pl ha megegyeznénk a gyerektartás összegében,de ő pár hónap mulva úgy dönt nem fizet,én nem tehetek semmit mert nem mentünk biróságra?
2011. máj. 26. 21:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
össze voltatok házasodva?
2011. máj. 26. 21:36
 2/21 anonim ***** válasza:
Tesóméknak egyszerre döntöttek a láthatásról és a gyerektartásról is.két hetente van láthatás szombat déltől vasárnap délig.Ha nincs bírósági határozat arról,hogy fizetnie kell és nem fizet,akkor hosszadalmasabb procedúra fizettetni.Mert utólag te megkapod,de akkor többet kell bíróságra járni mintha most elintéznétek a dolgokat,és akkor automatikusan vonnák a bíróság által meghatározott összeget,amit a volt párod keresete alapján határoznak meg.De megegyezhettek fix összegben is de arról is papírt kell írni és a bíróságon leadni.
2011. máj. 26. 21:39
 3/21 anonim ***** válasza:

Amíg nincs róla hivatalos végzés, hogy mikor van láthatás, addig igen, gyakorlatilag akkor megy, amikor akar.

Hosszútávon mindenképp kényelmesebb lenne, ha mennél most a bíróságra.

2011. máj. 26. 21:39
 4/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagyok jogi szakember,csak a saját tapasztalataimból tudom,h ha nincs bíróság,akkor megállapodtok a láthatásban,és jó esetben ezt mind2 fél betartja. Szerintem ügyvédet bíróság nélkül is be lehet vonni egy szerződéskötés erejéig,mert ha valami viszont nincs betartva,akkor az ügyvédi papírral lehet menni a bíróságra.

A gyerektartással kapcsolatban én úgy tudom,hogy ha egy pasi nem fizet,akkor nem is jogosult a láthatásra.(Hivatalosan)Viszont visszamenőleg is kötelezi a bíróság fizetésre,ha Te keresetet nyújtasz be.De erről is lehet hivatalos megállapodást kötni.

(Nálunk 4 éves volt a fiam,amikor elváltunk,és 10 éve nem írtunk semmilyen papírt,meg nem vontunk be gyámhivatalt. Igazából működhet így is :-) )

2011. máj. 26. 21:43
 5/21 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek.Nem vagyunk házasok,élettársak.Az a baj,hogy azt se tudom hol áll a fejem,nem tudok már gondolkozni,azt se tudom hova menjünk...nem hogy biróságra járjak még..nincs is aki vigyázzon a fiamra...szét vet az ideg...hosszú idő még elbirálják,és nekem kell fizetni?
2011. máj. 26. 21:48
 6/21 A kérdező kommentje:
és pl ha a biróságon úgy itélik meg a láthatást pl hogy hetente 1x láthatja,és ha ő elviszi(többször is)tehetek valamit?
2011. máj. 26. 21:50
 7/21 anonim ***** válasza:
igen.feljelentheted.Be kell tartania a bírósági ítéletet.Vannak ingyenes tanácsadási napok.A tesómék nem fizettek.Csak akkor amikor fix összegre váltottak a gyerektartásban,akkor 10000 t fizettek.
2011. máj. 26. 22:03
 8/21 anonim ***** válasza:
Gondolom a bíróság ítéletét nem lehet csak úgy fakultatívan "átírni",ehhez tuti nem lesz az apának joga. Azon kívül ilyen pici gyereket szerintem nem vihet el az apja,nem? (Többiek!)Úgy kap láthatási jogot,h a Te jelenlétedben. De ennek járj utána. Hol laktok egyébként?
2011. máj. 26. 22:04
 9/21 anonim ***** válasza:
3 éves kor alatt nem viheti el az apa.
2011. máj. 26. 22:18
 10/21 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy 3 éves koráig csak a te felügyeleted alatt látogathatja, el nem viheti.

Szerintem ha nem mész bíróságra, akkor úgy láthatja ahogy te meghatározod. Én elmennék és tisztáznám a feltételeket, ott állapítják meg a gyerektartást is.

2011. máj. 26. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!