Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy van a láthatás, ha nem...

Hogy van a láthatás, ha nem megyünk biróságra?

Figyelt kérdés
kiváncsi lennék,hogy olyankor hogy van a láthatás,ha nem megyünk biróságra?Nálam lenne a fiúnk(10hónapos),de nem szeretnék biróságra járni hónapokig.Ilyenkor akkor és annyiszor láthatja/viheti el a gyereket amennyiszer csak akarja?Mert azt nem akarom.És van köze egymáshoz a gyerektartásnak meg a láthatásnak?Úgyértem ez "egy ügy",vagy külön birálják?Tehát ha a gyerektartást biróságra viszem(ezt muszáj lesz,mert félek hogy valamikor úgy dönt ő nem fizet),akkor automatikusan a láthatást is elbirálják,vagy hogy van ez?És pl ha megegyeznénk a gyerektartás összegében,de ő pár hónap mulva úgy dönt nem fizet,én nem tehetek semmit mert nem mentünk biróságra?
2011. máj. 26. 21:32
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
miskolcon lakunk.Én is ezt mondtam neki,hogy 3éves kor alatt,csak az én engedélyemmel,vagy felügyeletem mellett láthatja,viheti el.Kiröhögött,azt mondta,neki senki nem mondhatja meg mikor láthatja-viheti el a gyerekét,ha nem engedi,ránkgyújtja a házat...stb,a gyereket kiviszi előtte...stb...nem normális....és a gyerektartást mikortól állapitják,vagy tudják megállapitani abban az esetben ugye,ha nincs biróságra adva?Hogy nézik,vagy mikortól?Ha kijelentkeztem a lakásából?
2011. máj. 27. 10:16
 12/21 A kérdező kommentje:
jav. :ha nem engedi-ha nem engedem
2011. máj. 27. 10:17
 13/21 anonim válasza:
Szia!Épp most vagyok ebben a cipőben, 10 hónapos volt a kicsi, mikor elhagyott bennünket, 2 hónapja...Elmentünk az ügyvédhez, kötöttünk egy egyezséget, arról, hogy ki milyen fizetnivalót vállal, a láthatásról és a gyerektartásról.Nyilván azért, mert nem annyira fizetett...így legalább jogi úton már be lehet rajta hajtani az adósságait.Ha rendeződnek a dolgaink, ezzel megyünk a bíróságra, így könnyű dolguk lesz, mert már megegyezve megyünk válni.Mi házasok voltunk és egyéb problémák is képbe jöttek. A láthatást kéthetente állapítja meg a bíróság, a gyerektartás átlagban a fizetésének a 20%a, de fizethet többet is, csak azt írjátok le.3 éves koráig nem viheti el, csak a jelenlétetben látogathatja, utána is kérhetsz egy harmadik személyt hatóságilag, aki felügyeli őket, mert hát valljuk be, biztos ő sem a mintaapaságáról híres.Tudom milyen nehéz most Neked, írj privit és próbálok segíteni, amiben tudok, mert a lelki teher a legnehezebb...ja, a gyerektartást attól a hónaptól kérheted visszamenőleg is, amikortól elhagyott benneteket, ez bemondás alapján történik.sok erőt kívánok Neked!
2011. máj. 27. 12:12
 14/21 anonim ***** válasza:

Ha ilyen a "kedves" apuka hozzáállása,akkor én a helyedben mindenképpen a bíróságon intézném a dolgot.Ott előadhatod akár azt is,h életveszélyesen megfenyegetett.Ha így folytatja még meg is tagadhatják tőle a láthatási jogot!

Én úgy látom,h ezzel az emberrel Te nem fogsz tudni bíróságon/gyámhivatalon kívül megegyezni.Én nem is mernék így hivatalos szerv nélkül egyezkedni vele,mert egyszer majd elviszi a gyereket és majd ha úgy gondolja,nem hozza vissza.És ha hivatalosan sem elválva nem vagytok,(mivel nem voltatok házasok),sem a láthatás nincs szabályozva,sokkal nehezebb lesz "visszaszerezni" a gyerkőcöt.

2011. máj. 27. 12:15
 15/21 A kérdező kommentje:

köszönöm.Valószinű szerintem hogy biróságra megyünk.Azt nem mondom hogy megfenyegetett,mert ez bármire képes,igy is van épp elég bajom,ha megütne,vagy bántana,nyilván azonnal feljelenteném,ezt el is mondtam neki nem egyszer,és erre fel mondta,jobban mondva orditotta,hogy ránkgyújtja a házat,elvágja a torkom,elás,és azt hazudja hogy nem tudja hol vagyok,sir majd,hogy mi történhetett velem...stb,elmebeteg.....tegnap a fejemet is megrángatta,az volt az utolsó csepp a pohárba...pakolok,megyünk....a fiát imádja szerencsére,őt sose tudná bántani,de engem igen,pedig soha nem gondoltam volna róla....és az hogy van hogy onnantól számolják a gyerektartást,miután elhagyott minket?Mi megyünk el,mert az ő lakása.Akkor onnantól számolják ha kivagyok innen jelentkezve?Mert gondolom ha csak mondok egy dátumot,nem fogják elhinni,konkrét dátum kell,aminek nyoma van nem?És hogy be kell jelenteni,onnantól számolják.De hova,vagy kinek?A biróságra?

Kedves 12:12-es:Köszönöm,nagyon aranyos vagy,sajnálom hogy veletek is hasonló történt.Most nem tudok privit irni,nincs erőm hozzá,csak sirok állandóan...de fogok irni amint erőt veszek magamon,köszönöm!

2011. máj. 27. 21:19
 16/21 anonim válasza:
12:12-es vagyok.Én az ügyvédnek mondtam egy dátumot, amikor elhagyott minket, nem kért semmilyen hivatalos papírt róla. Persze a volt férjem elismerte ezt a dátumot és elméletileg onnan számolják a gyerektartást.szerintem a bíróságon is ez lehet a helyzet, de biztos ami biztos, jelentkezz be máshova.Tényleg, van hova menned?
2011. máj. 28. 08:35
 17/21 A kérdező kommentje:
van végülis,anyumékhoz,csak ott se sokkal jobb a helyzet,anyimmal nincs semmi gond,csak az élettársa iszik...stb,anno 7éve mikor összejöttünk a párommal,áldottam hogy "kiszabaditott"onnan...a mindennapos veszekedés,orditozás,és volt mikor verekedés...nem birtam,mai napig rettegek ha már veszekszik anyummal...ha józan amúgy normális,de mit érek vele ha mindennap iszik ha hazaér munkából...persze most ezt is a fejemhez vágja,hogy arra jó volt hogy elhozzon onnan...stb,csak persze nem ilyen szép szavakkal mondta...
2011. máj. 28. 20:01
 18/21 anonim válasza:
12:12 vagyok.Látom neked sem egyszerű a dolgod,nagyon sajnálom,ami történt.próbálj előre nézni,na meg a picidet.Csak ő ad erőt és kitartást, érte mindent ki kell bírnunk.Érdeklődj a védőnőtől, a családsegítőktől,hogy miben tudnak neked segíteni, mert tudnak, csak kérni kell.Fel a fejjel!
2011. máj. 29. 15:42
 19/21 A kérdező kommentje:
igen,sajnos nem volt és most sincs egyszerű életem...és igen,nekem a kicsifiam ad erőt,nagyon nehéz,de őt nézem,érte bármire képes vagyok...köszönöm a biztatást,és nektek is kitartást és sok erőt kivánok,és rengeteg boldogságot az életben!
2011. máj. 29. 20:25
 20/21 anonim válasza:
Köszönöm és ha kérdésed van, vagy csak kiírnád magadból, szólj!
2011. máj. 30. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!