Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy van ez a láthatás dolog?

Hogy van ez a láthatás dolog?

Figyelt kérdés
úgynéz ki mennünk kell a fiammal albérletbe(8hónapos lesz),és nem tudom hogy van ez a láthatás,van valaki aki esetleg ebbe a helyzetben van?Biróságra kellesz járni?Annak idején nekem is elváltak a szüleim,8éves voltam,de mai napig jóban vagyunk,és ők is,de nem emlékszem mér hogy van ez hivatalosan.Az oké,hogy ha jóba vagyunk..stb,akkor akkor látja a gyereket amikor akarja,de ha nem,akkor mi a hivatalos,mikor láthatja?Hetente,2hetente 1x?El is viheti?Ha valaki jártas ebbe,kérem irja meg hogy vannak ezek,köszönöm!(nem vagyunk házasok)
2011. márc. 21. 11:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha a volt pároddal meg tudtok egyezni, ami az ideális lenne, akkor nem kell bevonni a bíróságot.
2011. márc. 21. 11:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Megegyezhettek magatok közt is,de akkor az nem hivatalos,így csak az adott szó számít,és rajtatok múlik,ki mit és hogyan tart be.

Ha hivatalos úton akarjátok intézni,akkor a gyámhivatalhoz kell menni,és ott mind2 felet meghallgatják,(ki mit,hogyan szeretne) és ezután kerül elbírálásra a dolog.

Ilyen pici baba esetében nem tudom milyen kritériumok és egyebek vannak,mert nálunk már jóval nagyobb volt a fiam,amikor ezt intézük.

2011. márc. 21. 11:36
 3/5 anonim ***** válasza:

3 éves koráig nem viheti el apuka a beleegyezésed nélkül, tehát a bíróság úgy fog ítélni valószínűleg, hogy neked lehetővé kell tenned, hogy az otthonotokban látogathassa a gyerekét.

azt, hogy mennyiszer, szerintem változó.

off: ne haragudj, hogy leírom de bármi is történt közted és az apuka között, hagyd, hogy a gyereketek minél többet láthassa az apukáját. csak a babádat bünteted ha nem segíted a láthatást.

én fiam heti 2x látja csak az apukáját a munkája miatt és látom milyen szomorú emiatt, mindig sokat sír mikor el kell mennie, a szivem szakad meg érte :(

2011. márc. 21. 12:13
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek.Nem akarom eltiltani tőle,szereti a gyerekét szerencsére nagyon,csak azért kérdeztem hogy hivatalosan ez hogy van,hogy tisztába legyek vele,és ha bármi történne,nem úgy állna a dolgokhoz,megváltozna vagy bármi,én ezt tudjam vele közölni.Akkor 3éves koráig nem viheti el a beleegyzésem nélkül,és ha én úgy akarom akkor hozzánk jöhet látogatni a gyereket,de nem viheti el?(nem igy szeretném,csak ha bármi történne amit irtam is,megfogom tenni a gyerek érdekében)
2011. márc. 21. 12:37
 5/5 anonim ***** válasza:
A bíróság szabályozza, nem a gyámhivatal. Az apának joga van látni, ez nem a te akaratodtól függ,ha nem egyeztek meg másképp, akkor általában 2 hetente van láthatás. Valóban, három éves korig nem viheti magával.Egyébként szerintem mindenképpen érdemes bírósághoz fordulni, apának és neked is jobb, ha van egy határozat erről, ami végrehajtható.(Jogász vagyok.)
2011. márc. 22. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!