úgynéz ki mennünk kell a fiammal albérletbe(8hónapos lesz),és nem tudom hogy van ez a láthatás,van valaki aki esetleg ebbe a helyzetben van?Biróságra kellesz járni?Annak idején nekem is elváltak a szüleim,8éves voltam,de mai napig jóban vagyunk,és ők is,de nem emlékszem mér hogy van ez hivatalosan.Az oké,hogy ha jóba vagyunk..stb,akkor akkor látja a gyereket amikor akarja,de ha nem,akkor mi a hivatalos,mikor láthatja?Hetente,2hetente 1x?El is viheti?Ha valaki jártas ebbe,kérem irja meg hogy vannak ezek,köszönöm!(nem vagyunk házasok)
2011. márc. 21. 11:00
1/5 anonim válasza:
Ha a volt pároddal meg tudtok egyezni, ami az ideális lenne, akkor nem kell bevonni a bíróságot.
2011. márc. 21. 11:33
2/5 anonim válasza:
Megegyezhettek magatok közt is,de akkor az nem hivatalos,így csak az adott szó számít,és rajtatok múlik,ki mit és hogyan tart be.
Ha hivatalos úton akarjátok intézni,akkor a gyámhivatalhoz kell menni,és ott mind2 felet meghallgatják,(ki mit,hogyan szeretne) és ezután kerül elbírálásra a dolog.
Ilyen pici baba esetében nem tudom milyen kritériumok és egyebek vannak,mert nálunk már jóval nagyobb volt a fiam,amikor ezt intézük.
2011. márc. 21. 11:36
3/5 anonim válasza:
3 éves koráig nem viheti el apuka a beleegyezésed nélkül, tehát a bíróság úgy fog ítélni valószínűleg, hogy neked lehetővé kell tenned, hogy az otthonotokban látogathassa a gyerekét.
azt, hogy mennyiszer, szerintem változó.
off: ne haragudj, hogy leírom de bármi is történt közted és az apuka között, hagyd, hogy a gyereketek minél többet láthassa az apukáját. csak a babádat bünteted ha nem segíted a láthatást.
én fiam heti 2x látja csak az apukáját a munkája miatt és látom milyen szomorú emiatt, mindig sokat sír mikor el kell mennie, a szivem szakad meg érte :(
2011. márc. 21. 12:13
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek.Nem akarom eltiltani tőle,szereti a gyerekét szerencsére nagyon,csak azért kérdeztem hogy hivatalosan ez hogy van,hogy tisztába legyek vele,és ha bármi történne,nem úgy állna a dolgokhoz,megváltozna vagy bármi,én ezt tudjam vele közölni.Akkor 3éves koráig nem viheti el a beleegyzésem nélkül,és ha én úgy akarom akkor hozzánk jöhet látogatni a gyereket,de nem viheti el?(nem igy szeretném,csak ha bármi történne amit irtam is,megfogom tenni a gyerek érdekében)
2011. márc. 21. 12:37
5/5 anonim válasza:
A bíróság szabályozza, nem a gyámhivatal. Az apának joga van látni, ez nem a te akaratodtól függ,ha nem egyeztek meg másképp, akkor általában 2 hetente van láthatás. Valóban, három éves korig nem viheti magával.Egyébként szerintem mindenképpen érdemes bírósághoz fordulni, apának és neked is jobb, ha van egy határozat erről, ami végrehajtható.(Jogász vagyok.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!