Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kérhető a láthatás megvonása,...

Kérhető a láthatás megvonása, ha az apa nem látogatja a gyereket? Sikerült már valakinek?

Figyelt kérdés
9 hónapos, még egyszer sem jött. Voltunk bíróságon, 2 hetente van láthatás szombaton. Persze azóta se jön. De amilyen aljas (meg az új nője is) attól félek 1-2 év múlva fel bukkan, követelni a láthatást. Majd megint el tűnik. Nem szeretném ennek ki tenni a gyereket! Hogy őt idézzem a per után a pofámba röhögött és azt mondta: "úgy is tönkre teszlek titeket" Na most mi ketten lakunk a gyerekkel. Nem tudom ez a pöttöm gyerek mit ártott neki?! Ő csalt meg és hagyott el. (9 év) Szóval nem is értem. Mindegy. Gondolom nem kell az örökkévalóságig itthon ülnünk, hogy jön e. Mert egyszer kicseszésből ide állít és azt mondja, akadályozom a láthatást. Ugye megvonatható??? Mellesleg fizetni se akar, de már le tojom! Köszi a válaszokat!
2012. nov. 15. 22:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

elég szánalmas ha egy férfi már idáig jut a fenyegetéssel

[link]

ez elég világos ír

remélem minden megoldódik veletek

2012. nov. 15. 23:03
 2/18 anonim ***** válasza:
*világosan ír
2012. nov. 15. 23:03
 3/18 anonim ***** válasza:

bár itt azt írja hogy csak akkor vonják meg ha a baba sérelmére súlyosan visszaél, vagy a fejlődésében akadályozza valamivel

de azért remélem ilyesmi nem fog történni

2012. nov. 15. 23:05
 4/18 A kérdező kommentje:
Ó ez még nem fenyegetés. Nem írom le min mentünk keresztül 9 hónap alatt, Mert regény lenne. Mindennel fenyegettek, zsaroltak minket. Állandó zaklatásban élünk. Hiába kérek segítséget, nem adnak távol tartásit "még nem történt baj". Senki nem segít. Be jártam én már rendőrséget, gyámügyet, bíróságot! Mindenki tehetetlen. Terhesen hagyott el 22 hetesen. Onnantól állandó stressz, félelem. A kicsi kora szülött lett, lyukas szívvel született. Hál Istennek műteni nem kell. "apuka" egy sunyi dög lett, vagy félre ismertem (de ennyire?) vagy ez a nőszemély van rá ilyen hatással. (3 gyerek 3 apától. Erkölcsi mintakép....)Legtöbbször a nő zaklat minket. Nyilvánosan ócsárol. Fűnek fának terjesztik, hogy a kicsi nem az apjától van. De DNS tesztbe nem hajlandóak bele menni. (tudja, hogy az övé) Ő csal meg, hagy el, aztán ellenem indul lejárató kampány. Ők akarnak engem tönkre tenni. Nem hagynak élni. Én ezt nem értem. Nem nekem kellene felháborodottnak lenni? Nem tudom a nőnek egyáltalán, hogy van pofája bele szólni az én gyerekemmel kapcsolatos dolgokba. ÁÁÁÁ mindegy. Nem is érdekel már. Bele fáradtam. Talán ez az utolsó ments váram, hogy megvonathatom a láthatást és elköltözünk innen, felégetve minden szálat magunk után! Borzasztó nehéz egyedül lelkileg és fizikailag is. Szerintem teszek még egy próbát a gyámügyön, hátha végre segít valaki! Köszi, hogy írtál. Bár bízok benne nem csak ilyen szélsőséges esetben vonatható meg! TÉNYLEG KÖSZI.
2012. nov. 15. 23:48
 5/18 anonim ***** válasza:

annyira sajnálom a helyzetedet pont egy kismamának nyugalomra szerető családra lenne szüksége erre neked épp az ellenkezője

:(

2012. nov. 16. 00:10
 6/18 anonim ***** válasza:
Meg lehet próbálni, de ha apuka nem mond le a lát hatású jogáról, akkor igencsak meg kell indokolni, hogy miért akarod megvonatni. Egyebkent két évnek kell eltelnie az ujra szabályozás kerelmezeseig, előtte csak akkor foglalkoznak vele, ha valami egetrengeto dolog történik. Ha nem tartja a kapcsolatot a gyerekkel addig sem, akkor simán meg vonhatják tőle a lathatast- sőt, nálunk meg a szülői felügyeletet is megvonták, bár ott apuka beleegyezett. A tartás díj pedig ezzel nem függ össze, mivel a láthatas jog, a tartás pedig kötelesség, igy tartás díjat akkor is fizetnie kellene, ha a szülői felügyeleti jogát megvonják.
2012. nov. 16. 06:04
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm. 2 év az nagyon sok. :( Nekem nem kell a pénze csak hagyjon minket békén! Azért meg próbálom kérni a megvonást.
2012. nov. 16. 07:51
 8/18 anonim ***** válasza:
Nem értem miért sok a 2 év, ha egyszer nem is látogatja a gyereket. Csak ki lehet akkor bírni, nem? Kéthetente egy szombatra csak tudsz valami otthoni programot kitalálni a gyereknek, hogy otthon legyetek,ha megis menne, de ne is unatkozzon.
2012. nov. 16. 07:53
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem erről van szó. Hanem arról, hogy el szeretnék költözni a kicsivel. Amibe ő így nem egyezne bele, már csak kitolásból sem. 80km-re mennénk. Nem a világ végére. Hátha fel hagynának a zaklatással, mi meg élhetnénk végre a kis életünket, boldogan és nyugodtan.
2012. nov. 16. 09:25
 10/18 anonim ***** válasza:
Elkoltozol. Es oda ahova koltozol, ott lesz a lathatas is. Nem kell ehhez az engedelye, csak tajekoztasd egy ajanlott levellel, ketlem, hogy ennyit fog utazgatni utanatok :) Sajnallak, en is felreismertem a paromat, 18 hetesen akart megcsalni, de meg idoben lebukott... Akkor ott összeomlott bennem minden... Ez van, ilyen ferfiak is vannak....
2012. nov. 17. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!