Írnátok jó só-liszt gyurma recepteket?
Én úgy csinálom, hogy két adag liszt, egy adag só, és kb. még egy adag víz. A vizet lassan öntöm hozzá, mert a liszt és a só milyenségétől függ, hogy mennyit vesz fel. Ezt lehet színezni is, mivel szeretem a természetes színeket, kakaóval szoktam, vagy az égetéssel adok neki sötétebb árnyalatot.
Én olajat nem szoktam, de volt már, hogy tettem bele egy evőkanállal, ha kimarad belőle, nincsen semmi baj. Az egy ek. olaj az akkor menjen, ha a z említett egy adag egy 2-3 dl-es bögre.
Hűtőben nejlonba csomagolva napokig eláll.
Jó szórakozást!
én is úgy szoktam 1rész só, 2rész liszt én pici olajat rakok bele, és vizet adogatom hozzá, amig jó nem lesz. Érzed mikor gyúrod, hogy milyen az állaga.
Nem szoktam kisütni, radiátoron megszárad. :)
Most is éppen száradnak a kis kézlenyomatok. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!