Valaki tud egy jó só-liszt gyurma receptet?
Figyelt kérdés
Sajna amelyiket megcsináltam nem lett jó!:(
Szeretném a kisfiam kézlenyomatát megörökíteni!
2010. nov. 18. 20:29
1/2 anonim válasza:
Itt több receptet is találsz: [link]
Arra figyelj, hogy apró szemű sót használj hozzá, így lesz szép sima az állaga! Ha ki szeretnéd szárítani és sütni, akkor olyat válassz, amiben nincs olaj! Ha túl száraznak találod, sót tegyél még hozzá, ha túl híg, ragacsos, akkor lisztet! Talán ennyi :)
2/2 anonim válasza:
Én ezt a receptet használom, eddig mindig jó lett:
ugyanannyi mennyiségű liszt és só, a víz mennyiségét nem tudom, de lassan adagolod hozzá, míg jól gyúrható, nem ragacsos "tésztát" kapsz. Most csináltam pont, 1dl liszttel és 1dl sóval, ez elég egy kéz és láblenyomatra. Én nem sütöm ki, hagyom megszáradni, de ez több hét is lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!