Tápszeres baba menyire kötődik az édesanyjához?
Engem is császárral szült az anyukám és nem volt teje, úgyhogy tápszert kaptam. 7 hónaposan bölcsibe mentem. Nem jókedvéből adott be persze. Imádom Őt a mai napig. A világ legjobb anyukája, és mostmár a világ legjobb nagymamája.
Amúgy én is császárral szültem és tápszeres a picim.
Ha egy szoptatott baba egy órát van szopás közben az anyukával, az már nagyon sok. Ha van elég tej, akkor negyedóra alatt jóllakik. Felesleges még utána is ölben tartani.
Nem igaz, hogy a babának szüksége van állandóan az anyuka testi közelségére. Ezt csak kitalálta valami nagyokos.
Bőven elég neki, ha etetéskor, tisztába tevéskor ölelgeted.
Attól sem lesz elég tejed, ha félóránként szoptatod. Csak lehetetlenné teszed vele, hogy beálljon valamilyen rend az evések időpontjában.
Megpróbálhatsz sok tejet, folyadékot inni, minden evésnél először mellre tenni, utána a tápszer.
De ettől ne várj sokat. A tápszerrel gyorsabban jól lakik, és nem is kell annyira "megdolgoznia", mint szopáskor.
Nem baj, ha tápszeres, ugyanúgy fog szeretni, mintha szoptatnád, és nem is lesz betegebb.
Utolsó, oltárai nagy butaságot írtál, egy csecsemőnek nem elég ha csak a gondozása alatt van ölelve.
És utánaolvashatnál kicsit a szoptatás élettanának, az emlő és a tejtermelés anatómiájának.
Kedves Kérdező, persze, ugyanúgy szeretni fog. A szoptatás úgy kerül a képbe, hogy mivel másképp nehéz szoptatni mint ölbe véve, tápszeres táplálásnál erre érdemes odafigyelni:). A kötődés nem a "min", hanem a "hogyan"on múlik:).
Nem azon fog múlni, hogy szoptatod vagy tápszert kap.
Kislányom az elejétől fogva tápszeres volt, napi max. 20 ml tejet tudtam kifejni 4,5 hós koráig.
Már 2 éves múlt, de hozzám ragaszkodik a legjobban. Csak én tudom megvigasztalni, megnyugtatni, mellettem alszik el.
Ne aggódj, kötődni fog hozzád a babád, függetlenül attól, hogy tápszeres:-)
De nagyon mérges lettem ettől a kérdéstől! Természetesen nem rád kedves kérdező! A csapból is az folyik már, hogy aki nem szoptat az milyen anya... én is átmentem ezen és kaptam is mindenhonnan, hogy most mi lesz,meg kövér lesz és beteges. 11 hónapos a kisfiam és imádjuk egymást! Eljátszik egyedül is de mindig odamászik, felkapaszkodik és bújunk! Beteg is egyszer volt a 11 hónap alatt...
Kicsit elgondolkodhatna már ez a sok vészmadár és okoskodó, mert rengeteg anya nem a kényelem miatt nem szoptat és ha vért izzad se tud szoptatni...
Kedves Kérdező!
Hogy alakultak a dolgok? Kötődik hozzad, ugye?
Nekem is ilyen félelmeim vannak...4 hónapos a lányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!