Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres baba menyire kötődik...

Tápszeres baba menyire kötődik az édesanyjához?

Figyelt kérdés
Sajnos császárral tudtam csak világra hozni a kisfiamat.Az első 2 hétben volt kb napi 30ml tejem, így pár napig szopizott, most már annyi sincs elvagyok keseredve...csak tápszert kap a kisfiam. Aki most 3 hetes. Így felmerült a kérdés bennem...hogy szeretni fog engem? Tudni fogja hogy én vagyok az anyukája?
2012. nov. 9. 10:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Engem is császárral szült az anyukám és nem volt teje, úgyhogy tápszert kaptam. 7 hónaposan bölcsibe mentem. Nem jókedvéből adott be persze. Imádom Őt a mai napig. A világ legjobb anyukája, és mostmár a világ legjobb nagymamája.

Amúgy én is császárral szültem és tápszeres a picim.

2012. nov. 9. 10:49
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

Ha egy szoptatott baba egy órát van szopás közben az anyukával, az már nagyon sok. Ha van elég tej, akkor negyedóra alatt jóllakik. Felesleges még utána is ölben tartani.

Nem igaz, hogy a babának szüksége van állandóan az anyuka testi közelségére. Ezt csak kitalálta valami nagyokos.

Bőven elég neki, ha etetéskor, tisztába tevéskor ölelgeted.

Attól sem lesz elég tejed, ha félóránként szoptatod. Csak lehetetlenné teszed vele, hogy beálljon valamilyen rend az evések időpontjában.

Megpróbálhatsz sok tejet, folyadékot inni, minden evésnél először mellre tenni, utána a tápszer.

De ettől ne várj sokat. A tápszerrel gyorsabban jól lakik, és nem is kell annyira "megdolgoznia", mint szopáskor.

Nem baj, ha tápszeres, ugyanúgy fog szeretni, mintha szoptatnád, és nem is lesz betegebb.

2012. nov. 9. 11:00
 13/23 anonim ***** válasza:
38%

Utolsó, oltárai nagy butaságot írtál, egy csecsemőnek nem elég ha csak a gondozása alatt van ölelve.

És utánaolvashatnál kicsit a szoptatás élettanának, az emlő és a tejtermelés anatómiájának.

Kedves Kérdező, persze, ugyanúgy szeretni fog. A szoptatás úgy kerül a képbe, hogy mivel másképp nehéz szoptatni mint ölbe véve, tápszeres táplálásnál erre érdemes odafigyelni:). A kötődés nem a "min", hanem a "hogyan"on múlik:).

2012. nov. 9. 12:31
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy szeretni fog. Te leszel számára az első, kötődni fog hozzád ugyanúgy. Neki természetessé válik, hogy így eszik. A szoptatást lehet "pótolni" mással szeretet szempontjából. Ha simogatod, melletted alszik el, puszilgatod érzi, hogy szereted és ez a legfontosabb. :-)
2012. nov. 9. 13:57
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem azon fog múlni, hogy szoptatod vagy tápszert kap.

Kislányom az elejétől fogva tápszeres volt, napi max. 20 ml tejet tudtam kifejni 4,5 hós koráig.

Már 2 éves múlt, de hozzám ragaszkodik a legjobban. Csak én tudom megvigasztalni, megnyugtatni, mellettem alszik el.

Ne aggódj, kötődni fog hozzád a babád, függetlenül attól, hogy tápszeres:-)

2012. nov. 9. 15:42
 16/23 anonim ***** válasza:
Nálunk 10 napig tudott szopizni. Utána az anyósom folyton etetni akarta cumisüegből ha itt volt és én midig nyeltem vissza a könnyeimet. Úgy gondoltam nem fog úgy kötődni hozzám. Aztán most a 14 hónaposom ölel, puszil, bújik hozzám... Vele alszok és a kezemet a fejére teszi, hogy simogassam neki:) Nekem valahogy a vele alvás lett amit magamban a szoptatáshiányát pótoltam. nagyon hiányzott és valahogy csak így tudott megnyugodni a szívem. Nem bánom meg, mert lehet, hogy nem tudok végignyúlni az ágyon és forgolódni, de sokkal többet ér, hogy egész éjszaka ölelem és ha kicsit felkelek egyből puszilhatom a kis pofiját. Ha pedig ő kel fel előbb akkor arra kelek, hogy közelről néz a sötétben, hogy eldöntse nyitva-e a szemem:D tudom, hogy szeretjük egymást és ez egy olyan örök és olyan igazi dolog amire mindig is vágytam. Azért még mindig összeszorul a gyomrom ha az első időszakra gondolok mennyit kinlódtunk a szoptatással és az anyósomnak nem mertük elmondani, hogy már nem kap tejet, mert nem tud. Folyon kérdezte és mi bólogadtunk ő meg hozzáfúzte, hogy ,,akkor jó mert az mindennél fontosabb". A szőr is feláll a hátamon...brrr....Később a párom mikor beteg volt (nagyon ritka az olyan) az ő háziorvosával beszélgetett a kicsiről és a szoptatás mikor szóba került mondta neki, hogy kevesen tudják, de az a fontos, hogy az első 5 napban anyatejet kapjon a baba. így az összes védelmet megkapja.Könyebben emészthető utána az anyatej azért fontos.Viszont ha élete első 5 napjában kapott egy kicsi anyatejet akkor semmivel sem lesz betegesebb vagy gyengébb az imunrendszere. Viszont a tápszertől a pocakja fájhat mivel hiába hiperszuper a mostani az anyatej minőségében akkor is megfelelőbb lenne neki. De most a 14 hónapos kislányom (aki sose volt beteg) egy gyönyörű egészséges életvidám csajszi akiimád. Én meg anyatejes voltam és ha már csak kialakul egy pirinyó vírus én vagyok az első aki haldoklik tőle...
2012. nov. 9. 18:23
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

De nagyon mérges lettem ettől a kérdéstől! Természetesen nem rád kedves kérdező! A csapból is az folyik már, hogy aki nem szoptat az milyen anya... én is átmentem ezen és kaptam is mindenhonnan, hogy most mi lesz,meg kövér lesz és beteges. 11 hónapos a kisfiam és imádjuk egymást! Eljátszik egyedül is de mindig odamászik, felkapaszkodik és bújunk! Beteg is egyszer volt a 11 hónap alatt...

Kicsit elgondolkodhatna már ez a sok vészmadár és okoskodó, mert rengeteg anya nem a kényelem miatt nem szoptat és ha vért izzad se tud szoptatni...

2012. nov. 9. 22:48
 18/23 Katicaolaj ***** válasza:
"A cumisüvegből való etetés közben is kerülhetünk hasonlóan bensőséges kapcsolatba gyermekünkkel, mint a szoptatásnál, hiszen táplálása közben tekintetünket mindvégig csöppségünk arcára szegezzük, részben, hogy figyeljük a szívás - nyelés - légzés megfelelő ritmusát, másrészről pedig kommunikálunk közben velük. A kommunikáció alatt természetesen nem csak a beszédet értem, hanem, a szemkontaktust, a mimikánkat, stb. Az a lényeg, hogy érezze, s tudja babánk, hogy biztonságban van karjainkban étkezés közben is!"
2012. nov. 10. 00:45
 19/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok megnyugtató válaszokat, nagyon sokat jelentett ez most nekem, mert nagyon elvoltam keseredve ugyanis, ha végigmegyek a városban az utcán minden második anyuka megkérdezi, hogy tudok e szoptatni nem beszélve a családomról vagy a férjem családjáról, úgy érzem mindenki azt várja tőlem ,hogy egy fejős tehén legyek...tudom én is, hogy az lenne a babám számára a legjobb de sajnos befolyásolni ezt a dolgot nem annyira lehet, hiába ittam én mindenféle tejserkentő teákat vagy különféle készítményeket.
2012. nov. 11. 22:44
 20/23 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Hogy alakultak a dolgok? Kötődik hozzad, ugye?

Nekem is ilyen félelmeim vannak...4 hónapos a lányom.

2016. jan. 12. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!