Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert nezik le az emberek azt...

Miert nezik le az emberek azt az anyukat aki nem szoptat?

Figyelt kérdés
2012. nov. 7. 11:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Anyunak anno nem volt teje,amikor én születtem. Tápszeres baba voltam. Szegény amit kapott, hogy lusta szoptatni stb stb. Vízfejű leszek, buta leszek stb stb. Na hát szépen felnőttem. Nem lettem vízfejű,nem lettem buta. Amikor aztán elkezdetem társaságba járni sokat voltam beteg. Ma 30 éves vagyok. Kicsit betegesebb (teljesen más okból), mint az átlag de a mai napig sápítoznak rajtam az öregek a faluban, hogy mert nem szoptatott anyu.

Öcsém esetében, már senkinek nem mondta el,hogy nem tudja szoptatni. És mielőtt bárki bármi rosszat mondana rá, tuti biztos vagyok benne, hogy ha esély lett volna rá, megtette volna.

2012. nov. 7. 11:21
 12/23 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem a nem tud is olyan dolog hogy megtett e érte mindent vagy csak így kényelmesebb...pl ne panaszkodjon nekem az akinek kevés volt a teje elővette a tápszert pótlásnak 8 hetesen és ettől ésszerűen kevesebb lett a teje ,míg nem elapadt.

Én megvettem az elektromos mellszívót 25 000 Ft ért és tejszaporító fejéssel vissza gürcöltem hogy legyen tejem. És ilyentől kapom azt könnyű neked,mert szoptathatsz !! Ez nem kiváltság ,kemény éjszakáim nappalaim vannak e mögött,nem nem könnyű.És sok pénzt is fordítottam rá de még mindig olcsóbb mint a tápszer hosszútávon.

Ezért Én fenntartással kezelem ha valakinek nincs teje ...

Megkérdezni tuti nem fogom,mert nem érdekel,de ha felhozza nem titkolom az ellenérzéseimet.

2012. nov. 7. 11:23
 13/23 anonim ***** válasza:

Ugyanazért, amiért a sokáig szoptatósokat is lenézik...

Kevesen tudják elfogadni, hogy ahány ház, annyi szokás, mindenkinek más a fontos, máshova helyezi a hangsúlyokat.

Sajnálatos emberi szokás másokat úgy leszólni, hogy semmit vagy keveset tudunk a dolgok hátteréről, okairól.

2012. nov. 7. 11:23
 14/23 Jégtánc ***** válasza:
Azt nem értik meg az emberek,hogy semmi de semmi de tényleg semmi közük hozzá ,ki hogy csinálja...Hát aztán ha valaki nem akar szoptatni.Nem az én dolgom .
2012. nov. 7. 11:25
 15/23 anonim ***** válasza:

Én a kérdésre válaszolok. Mert az emberekben kialakult egy kép a nem szoptató anyákról: aki nem szoptat az nem látja el megfelelően a gyerekét, nem tesz meg mindent érte, minden más fontosabb neki, és inkább a szájába nyomja a cumisüveget. "Szájába nyomja" de még elképzelni is így képzelik.

Szóval hiába vagy te más okból nem szoptató anya, akkor is csak ez a kép alakul ki rólad, ezért néznek le. És ahhoz hogy megértsenek magyarázkodnod kell, de még akkor sem biztos hogy elhiszik.

2012. nov. 7. 11:28
 16/23 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, harmadik válaszoló vagyok, aki sokáig szoptatott. Mostanában sok ismerősöm, rokonom szült, de soha nem kérdeztem meg egyiktől sem, hogy szoptat-e. Nem érzem úgy, hogy közöm lenne hozzá, pedig nő vagyok, és tőlem még rokon férfiak is kérdezgették, sőt, még ismerősök is... Ha szóba került a téma, és kérdeztek, hogy ezt vagy azt hogyan csináltam, jó-e így szerintem, akkor válaszoltam, de nem biztos, hogy az a praktika másnál is beválik. Kéretlen tanácsot nem adtam soha, nem sajnáltam, nem szólta le másokat.
2012. nov. 7. 11:28
 17/23 anonim ***** válasza:
70%
A szüleinknek még azt tanították elég pár hétig az anyatej utána jöhet a tápszer, a bölcsőde és lehet visszamenni dolgozni. Az elmúlt évtizedekben ezt a berögződést kellett megváltoztatni, és ráébreszteni az anyákat a szoptatás fontosságára. Csak vannak akik átestek a ló túlsó oldalára, és bálványt csinálnak a szoptatásból. Pár éve, mikor államvizsgáztam egy társunk a zuhogó esőben felcipelte vonattal Szegedről a hat hónapos gyerekét Budapestre, mert nem engedte, hogy a nagymama egyszer is cumisüvegből megetesse. Az, hogy a gyerek órákig üvöltött a folyosón, míg az anyja vizsgázott, és ezzel rengeteget ártott a többi diáknak, akik nem tudtak koncentrálni, sőt végül már a tanárok is tiltakoztak, hogy ilyen hangzavarban nem tudnak vizsgáztatni az már nem érdekelte őt. Aztán megtörtént a szent szoptatás és vonatozhattak az esőben haza.
2012. nov. 7. 11:36
 18/23 anonim ***** válasza:
Azért,mert ők nem kerültek olyan helyzetbe,mint akinek esetleg gondjai vannak a szoptatással,és nem tud szoptatni.Könnyebb rámondani,hogy nem is akar.
2012. nov. 7. 11:56
 19/23 A kérdező kommentje:
Koszonom. Azthiszem kezdem erteni. Viszont mki csak a velemenyet irta le,igy sztem nem kellene ertekelgetni,pontozgatni,foleg nem negativan.
2012. nov. 7. 11:57
 20/23 anonim ***** válasza:

Kérdésedre válaszolva szerintem:

Mert sajnos vannak, akik maguk miatt nem mennek bele a szoptatásba, és inkább tápszert adnak a picinek, minthogy megereszkedjen a melle, vagy ne járhasson el otthonról stb. (ez tényleg olyan lehet, mint a császár lenézése, mert van, aki eü okok nélkül egyből császárt kér)

Mert annyira elterjedt manapság a nézet, hogy az anyatej az szent és sérthetetlenné teszi a csecsemőt, ha nem anyatejet eszik, akkor már beteg lesz, nagyfejű, dundi, stb és különben is, műanyag. Így sajnálják a gyerkőcöt.

Én erre tudok gondolni attól függetlenül, hogy engem nem érdekel, hogy ki hogy táplálja a gyerkőcét, mert van tápszeres baba/gyerkőc ismerősöm, és gyönyörűen fejlődött, okos, szép, és van anyatejes is, aki elég beteges.

Én még szoptatok, de minden egyes héten úgy vagyok vele, hogy ha még a hetet kihúzzuk csak cicivel, akkor már jók vagyunk. Így voltam 3 éve is, és a fiamat 1 éves koráig tudtam szoptatni. Nem vetem meg a cumisüveget, szoktam adni lefejt tejet is, pótlásként is, és úgy is, hogy anyukám/anyósom ad egy étkezést neki, ha épp elmegyünk valahová, vagy dolgom van (még csak nappal).

De pl. 2 hónaposan volt egy idő, hogy rájártunk a fagyós tejekre, mert egyszerűen nem volt elég a cicimben, és úgy megijedtem, hogy elmentem a dokihoz tápszert íratni, hogy legalább a recept legyen meg. Helyettes doki néni majdnemhogy lecseszett, hogy mit képzelek én 7 hetes babának tápszert adni, és nem szívesen adja oda a receptet. Hangsúlyoztam, hogy nem akarom kiváltani, de azt sem akarom, hogy egész nap üvöltsön a gyerek, vagy a cicimen cummogjon, mert van egy nagyobb tesója is, akivel foglalkoznom kell. Azóta sem váltottam ki, (bár lehet, hogy már le is járt, majd íratok másikat :o)) de vannak napok, helyzetek, amikor már azt mondom, elég. Nem kínlódok itt az anyatejjel, mert sem nekem, sem a babának nem jó. Aztán eszembe jut, hogy jön a rossz betegeskedős hideg idő és lehet, hogy tényleg véd az anyatej, így tovább kínlódunk... bár nem iszom, eszem semmit annak érdekében, hogy legyen már, mostmár csak a kereslet-kínálatra bízom. ha meg elfogy, akkor bumm. Jöhet a tápszer, és végre megihatok egy pohár bort lelkifurdalás nélkül, vagy mehetek tornázni, elkezdthetem a fogyókúrát stb....pl. Tudom, nem ez volt a kérdés, de így is hozzá lehet állni. Nem ömlik a tejem, nyilván, akinek ömlik, vagy nem ilyen pesszimista, mint én, az nézi le a tápszerhez nyúló anyukákat.

2012. nov. 7. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!