Tényleg ennyire lehetetlen az élet 2 kisgyermekkel vagy én nem csinálok valamit jól?
Van 2 fiam (2,5 és 1 évesek). Nem tudok tőlük csinálni semmit!!!
Ha mosogatok a pici cibálja a nadrágom és üvölt (mert hogy merek én bármit csinálni nélküle???), vagy éppen felmászik valamire és leesni készül.
A nagy meg szintén amint nem vele vagyok egy légtérben, kiabál utánam, vagy 5 percenként kell valami (éhes vagyok, álmos vagyok, pipilni kell, kakilni kell...stb)
De amíg ott ülök velük semmi baj.
Enni nem hagynak, vcre menni pedig egy Copperfield mutatvány....
Egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy ez így maradjon!
Másokat látok tenni venni, közben a gyerekek játszanak, az enyéim miért nem tudják soha lefoglalni magukat???
Ti hogy vagytok ezzel?
Nekem 1,5, és 3 évesek. Nálunk nincs gond.
Sütünk, főzünk, takarítunk.:)
Sokszor segítenek. AMi engem persze időben hátráltat...
nálunk is ennyi a korkülönbség
amíg én mosogattam, a gyerekek kipakolták a lábosokat, majd vissza, esetleg bebújtak a szekrénybe, én szemmel tarthattam őket, közben haladtam a dolgokkal is és ők is jól szórakoztak. A végén 1 perc volt közösen visszapakolni. vold be őket, amibe csak lehet, takarítsanak veled, kapjanak rongyot, úgyis mindent maszatosra törölnek, de legalább lefoglalja őket és gyorsabban haladsz. A wc-re menés nálunk nyitott ajtóval történt, így nem volt hiszti.
Ikerfiaimmal én is így vagyok, de ma már sok trükköt bevetek. Először is, lehetőleg sokszor viszem őket sokfelé. A játszóházak, baba-mama klubok nagyon jók, mert ott újdonságok vannak, amik lekötik őket. Még jobbak az alapítványi játszóházak, ahol önkéntesek játszanak velük, én meg azalatt alaposan kipihenem magamat... :)
na most épp felébredtek, sajnos ennyi tanácsot tudtam írni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!