Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányomnak szájpenésze van?...

Kislányomnak szájpenésze van? Tovább lent.

Figyelt kérdés

Szombaton vettem észre 9hós kislányomon,hogy valami nincs rendben a kis szájával.

Kiderült,hogy szájpenésze van szegénykémnek,mert 9foga most nagyon gyorsan kijött neki:(

kaptunk szájecsetelöt rá glicerin boraxot,de nem sok javulást látok.

Ráadásul már alul is pöttyös a cuncusánál.Arra irattam neki canesten kenöcsöt.

A szájára mit ajánlotok mit használjak?

Doktornő ez utobbit ajánlja amit eddig is denem érti ,hogynincs ettől javulás és szenved a kicsi is meg már én is ,hogy nem tudok mit kitalálni,hogy jobb legyen neki.lÉGYSZI ÍRJATOK!KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!

2009. aug. 11. 13:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekünk is most van szájpenészünk,mi 7,5 hósak vagyunk.Nekünk először a doki írt fel olyan sárga ecsetelőt,minden tiszta sárga tőle.Az nem volt jó,aztán vettem ezt a boraxot,az már kezdi eltüntetni.Én olvastam a neten,hogy az innivalójába lehet tenni egy kis citrom levet,mert az megöli a gombákat.Mi vizet iszunk és abba tettem neki.Édes kajákat ne igen adj neki mert akkor még több lesz szegénynek.

Kitartás!!De a gyógyszertárba rákérdezhetsz mit javasolnak.

2009. aug. 11. 13:34
 2/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod,azt a sárgát is probáltuk,de azsem vált be,pedig az állítólag erőseb mint a gborax.

De mindenképp megyek a gyógyszertárba csak van valami ami jó lesz,jó lenne minnél hamarabb legalább csillapítani,mert rossz nézni szegénykémet ahogy szenved:(

Kitartás nektek is!!!nem könnyü

2009. aug. 11. 13:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekünk is nagyon makacs volt a szájpenészünk, de a borax-glicerines ecsetelő jó volt. Időbe telt míg javult, de használt. A fenekénél,nuninál azért vannak pöttyök mert már áthaladt a pocakján. Akkor elvleg már majdnem két hete van szájpenésze, ugyanis nagyjából ennyi idő multán jelenik meg a popónál. Én a citromos vizet még nem hallottam, de próbáld meg hátha jó. A kezelést ne hagyd abba,kitartás. Naponta 5-6-7alkalommal is kezelheted a száját,cicibimbódat,cumit,cumisüveg cumiját,rágókát, kanalat és mindent amit a szájába vesz.... Persze az ujjait és más egyebet nem tudsz,de amit lehet azt mindenképpen. Nekünk is kb 3-4hét volt mire elmúlt, és azóta havonta egyszer 3-4napot kezelem. Jókat cuppog mikor kitörlöm a száját az oldattal.
2009. aug. 11. 14:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A mi szájpenészünk kb 2 hónapig tartott. A borax jó rá, csak naponta min 5 alkalommal kell kenni, ha nagyon makacs, akkor a lehető legtöbb alkalmat meg kell ragadni. Ja és a pöttyös nunira is van krém azt hiszem ez is borax, csak krém (már elfelejtettem), de ezt a gyógyszertárban jobban tudják.

Kitartás! Nekünk a doki néni azt mondta van aki egy évet is elkinlódik a szájpenésszel! Na nem elrettentésképp irtam és remélem mielőbb rendbejöttök.

Jobbulást!

2009. aug. 11. 14:56
 5/7 Kriszta66 ***** válasza:
Mi is most voltunk benne és mi is a glycerinum boraxsatumot használtuk . Nekünk 3-4 hétig tartott . A doktornénink nekünk is azt javasolta hogy ami olyan kaja rakjunk bele citrom levét . Én ugy csináltam hogy nyomta egy kiskanálra és megitta persze pofikat vágott de nem köpte ki.
2009. aug. 11. 17:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

szia

Az én kislánzomnak is volt. 2-3 nap alatt elmulott. Neki csak a szája volt olyan. Nekem a doki nystan-t irt fel. Ez tényleg jó volt. Nézz utána hogy lehet e otthon kapni.

Angliai anyuka

2009. aug. 11. 17:09
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a segítségeteket!

Ma voltunk a drnőnél és mondta,hogy már sokkal szebb a szája és alul is már elmult neki a pötyi:)

a glicerin boraxot mondta ,hogy használjam még ,mert vissza jöhet.

még egyszer köszönöm a segítségeteket

2009. aug. 14. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!