Ki mikortól kezdte el a babát mással is etetni anyatejen kivül mert nekem mindenki mást mond?
3 hónapos kortól már adtam kiegészítésképpen krumplit, gyümölcsöt. Csak érdekességként írom: a fiamat 4 hónaposan "kínáltam meg" először kelkáposzta főzelékkel. Csak 1-2 kanállal akartam neki adni, de ő tovább tátogott, hogy kér még. A következő kajálásnál nem volt hajlandó szopni, utána már csak kora reggel és késő esete szopizott. Amikor 8 hónaposan beadtam a bolcsödébe, már mindenevő volt.
Nekem az egészben az okozott problémát, hogy sok tejem volt, a kelkáposzta-kóstolás pedig júniusban, tehát a nyár elején. Én azt szerettem volna, ha nyáron a szopizás dominál, mert akkor garantáltan friss kaját kap. De az ő ízlése ezt felülírta.
Ezért ne csodálkozz azon, hogy mindenki mást mond. Ahogy a felnőttek nem egyformák, természetesen a babák sem.
èn külföldön élek, itt azt mondják, hogy 4 hót betöltve el lehet kezdeni a hozzá táplálást, így mire 6 hós lesz az ebéd már kiváltott. ezt nem kötelezö. ez csak tanács.
Itt is rengeteg anyuka ha anyatejes a baba 6 hós korig szoptat csak. 6 hós kor felett viszont bizonyítottan nem elég a babának már csak az anyatej, így legkorábban betöltött 4 hónapban és legkésöbb 6 hósan el lehet kezdeni a hozzá táplálást.
döntsd el te mit szeretnél.
A WHO ajánlása szerint 6 hóanpos korig legoptimálisabb az anyatej, még vízzel sem kell megitatni addig, csak ha nyári baba és nagyon extrém hőség van.
A Lányomat 6 hós koráig csak szoptattam, 3 hónapos volt, mikor megduplázta a születési súlyát, 8 hónaposan megtriplázta. Most a Fiam 4 hetes, őt is 6 hónapos koráig csak szoptatni fogom. Annyi idejük van még mást enni!
Ne siettesd a hozzátáplálást. Ráadásul a szoptatás a legkényelmesebb, nem kell melegítgetni, mindig kéznél van és a legeslegjobb táplálék a babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!