Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nemrég lettem anyuka, és...

Nemrég lettem anyuka, és kíváncsi lennék egy két dologra, mikor mit foga csinálni. Mesélnétek a ti babáitokról, ha van kedvetek?

Figyelt kérdés
Mikor mosolygott rátok"úgy igaziból"?Mikor aludt el először egyedül?Mikor mondta az első szavát?Mennyi idős volt mikor elindult stb :D
2012. okt. 26. 20:26
 1/5 anonim ***** válasza:
74%

Én sem régóta vagyok édesanya,azért leírom a mi eddigi (8,5 hó) tapasztalatainkat. :)

Olyan igazán,tudatosan mosolyogni 2 hónapos kora körül kezdett...sosem felejtem el.

Elaludni a mai napig nem megy neki egyedül,altatni kell. :( Az éjszakát sem alussza át,minimum 3-4 alkalommal kelünk.

7 hónapos volt napra pontosan,mikor felállt és 8 hónaposan már lépegetett; igaz még kell neki egy kis segítség,de szerintem pár héten belül elindul.

2012. okt. 26. 20:33
 2/5 anonim ***** válasza:

én 3 éve vagyok anyuka, így már nem épp a legfrissebb a memóriám az első hónapokról, de azért megpróbálom :)

ő nagyon mosolygós baba volt, már a kórházban is vigyorgott mint a tejbetök, persze csak alvás közben :) a tudatos mosolygás jóval később volt, olyan 2 hónapos kora körül, de az első nekem szólt :)))

3 hónaposan meg már hangosan kacagott :)

enyémnek nagyon ugrásszerű a mozgásfejlődése, 5 hónaposan forgott, 5,5 hónaposan kúszott, 6 hónaposan felült és mászott, 7 hónaposan felállt és lépegetett, viszont csak az első szülinapján indult el :)

10 hónaposan mondta ki az első szót de beszélni csak 2 éves kora után kezdett beszélni, már nagyon vártuk, most meg azon gondolkodunk, hogyan tudnánk elhallgattatni 1-1 percre :D

gyönyörű lesz az első pár év, majd meglátod, próbáld meg megélni azt ami éppen van, ne előrefele nézni vágyakozva, hogy mikor lesz jobb :)

2012. okt. 26. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:

az alvás lemaradt :)

8 hónapos koráig cici aludt, nappal babakocsiban, majd cumisüveges lett, 10 hónapos korától a kiságyában egyedül aludt el, szerencsére az ágycsere se zavarta meg, szó szerint elájul esténként, még meseolvasásra sincs idő :)

2012. okt. 26. 20:57
 4/5 Jégtánc ***** válasza:
9 hónapos lesz a lányom,ő is kb két hónapos korában kezdett el mosolyogni,azóta is mosolyog és nevet.Vidám baba,aludni mindig egyedül aludt,szerencsére sosem volt gond,esti etetés után ágyába tettem,és aludt.Eddig megtartotta jó szokását.Ritkán ébred fel éjszaka.Többiről nem tudok még nyilatkozni.A fiaim már nagyok,már nem igazán emlékszem mikor kinél hogy volt.Elég hamar kezdtek mindent.Ez biztos:)
2012. okt. 26. 21:38
 5/5 anonim ***** válasza:
3 hónapos a babám...igazi akaratos mosoly 2 hó,itt már felismert minket,most a kezét nézi,csodálja.Gőgicsél,bubérokot fúj. Hason fekve megtarja magát 4-5 percig,majd átfordul a hátára.Alvásra egy szavam sem lehet,kezdetektől egyedül alszik el,és 6 hetes kora óta 10-06-ig meg sem nyikkan:)
2012. okt. 27. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!