Nemrég lettem anyuka, és kíváncsi lennék egy két dologra, mikor mit foga csinálni. Mesélnétek a ti babáitokról, ha van kedvetek?
Én sem régóta vagyok édesanya,azért leírom a mi eddigi (8,5 hó) tapasztalatainkat. :)
Olyan igazán,tudatosan mosolyogni 2 hónapos kora körül kezdett...sosem felejtem el.
Elaludni a mai napig nem megy neki egyedül,altatni kell. :( Az éjszakát sem alussza át,minimum 3-4 alkalommal kelünk.
7 hónapos volt napra pontosan,mikor felállt és 8 hónaposan már lépegetett; igaz még kell neki egy kis segítség,de szerintem pár héten belül elindul.
én 3 éve vagyok anyuka, így már nem épp a legfrissebb a memóriám az első hónapokról, de azért megpróbálom :)
ő nagyon mosolygós baba volt, már a kórházban is vigyorgott mint a tejbetök, persze csak alvás közben :) a tudatos mosolygás jóval később volt, olyan 2 hónapos kora körül, de az első nekem szólt :)))
3 hónaposan meg már hangosan kacagott :)
enyémnek nagyon ugrásszerű a mozgásfejlődése, 5 hónaposan forgott, 5,5 hónaposan kúszott, 6 hónaposan felült és mászott, 7 hónaposan felállt és lépegetett, viszont csak az első szülinapján indult el :)
10 hónaposan mondta ki az első szót de beszélni csak 2 éves kora után kezdett beszélni, már nagyon vártuk, most meg azon gondolkodunk, hogyan tudnánk elhallgattatni 1-1 percre :D
gyönyörű lesz az első pár év, majd meglátod, próbáld meg megélni azt ami éppen van, ne előrefele nézni vágyakozva, hogy mikor lesz jobb :)
az alvás lemaradt :)
8 hónapos koráig cici aludt, nappal babakocsiban, majd cumisüveges lett, 10 hónapos korától a kiságyában egyedül aludt el, szerencsére az ágycsere se zavarta meg, szó szerint elájul esténként, még meseolvasásra sincs idő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!