7-8 hónapos babátokról írnátok? Beszélgessünk csemetéinkről. : )
Sziasztok!
Az én lányom 26.-án lesz 7 hónapos.Sok mindent eszik már.Tízóraira gyümit kap tejpéppel.Ebédre pedig zöldségpürét (már amit megeszik).Kb. ugyan azokat eszi,mint a te babád kedves második válaszoló.A többi étkezésünk még tápszer.Reggel amikor ébred általában 6-7 körül kap tápszert és még visszaalszik aztán tízórai ez gyümölcs.Ebéd 2-3 körül van.Uzsira tápszer 5-6 között.Nyolckor fürdés aztán vacsira tápszer és alvás.Mostanában sajnos gyakran ébred éjszaka a fogzás miatt.Egy fél foga már van :). Mozgásfejlődésben is ott tartunk kb., mint Ti második. Ül, mászik és a bútorokba kapaszkodva lépeget oldalra.Néha megáll kapaszkodás nélkül is pár másodpercre.Ilyenkor figyelek nehogy nagyot essen.Viszont nagyon szépen megtanult esni is már, nem üti meg magát, popóra huppan:)
7 hónaposan totyog? Nem semmi babák! A babám egyik unokatesója is nagyon korán kezdte.
Az én fiam november 2-án lesz 7 hónapos. Van már egy 4 éves fiam is. 10 kiló fölött van (5-én megyek megméretni megint, mert nincs mérlegünk, fölöslegesnek tartom, hiszen látszik, ha nem lakik jól), és 75 centi. A nagyobbik fiam is nagy baba volt (de talán nem ennyire.)
Nem valami nagy evő :) Egyszerre kb 50-80 milinyi ennivalót eszik meg, néha többet is. Egy baba kaja konzerv volt, hogy 3 napig kitartott. Majdnem 6 hónapos volt, amikor elkezdtem a hozzá táplálást. Eleinte a kakija nagyon megváltozott. Kemény bogyós lett. Nagyokat erőlködött szegénykém. Jó 3 hét kellett, mire megszokta a bélrendszere, hogy már nem csak anyatejet kell megemésszen. 5 hetes korág tápszert is kapott. Akkor volt egy durva mellgyulladásom, és azóta nem kell a táp. Az almától nagyon fáj a pocakja, több óra múlva is alma szagút büfizik, és gyakran fel is jön neki, ezért azt most hanyagolom. Evett már szilvát, banánt, körtét. Nem nagyon szereti a gyümölcsöket (én sem). Főzelékekből csináltam már neki répa, spenót, cékla főzelékeket krumplival, és már olajjal, és néha husival készítem. Fehér répát is tettem egyszer a sárga répához, meg almát is szoktam a főzelékbe főzni, és volt, hogy petrezselymet is tettem a répa főzelékbe. A védőnéni mondta, hogy a petrezselyem fűszernek minősül, és azt majd később kellene adni. Adtam már babakekszet is a fiamnak, de nem volt nagy sikere. Majd hamarosan veszek tejpépet, hátha az bejön neki. A nagy fiamnál natúrt vettem, és én reszeltem bele a gyümiket, most is így fogom csinálni.
Az alsó két foga már kb 2 hete kibújt (a nagy fiamnak 9 hónapos korában bújt csak ki).
Forgolódik ide-oda. Felül, lehasal. Négykézlábra emeli magát, hintázik előre, hátra. Kúszik előre, bár nem olyan gyorsan, mint ahogyan Ő szeretné. Reggel nagyon korán kelünk, 5 körül, jó esetben 6 körül. Nem bánom, mert midig is korán kelő voltam én is. Az egész napom pocsékba megy, ha pl 7 körül kelnék, de vannak ilyen napok is. Este (délután) 6 körül fürdetem, mert utána a tesót is le kell fürdetnem, meg magamat is. Utána már nagyon nyűgöske, és szinte csak vele kell foglalkozzak, míg el nem alszik, ami változó. Attól függ, hogy a nagy tesó napközben mennyit hagyta aludni, de kb 7 és 8 körül van, hogy elalszik. A nagy fiamnak még 8 körül olvasok egy mesét és alszunk is. Este egyszer, kétszer, háromszor szokott felébredni. Most kissé taknyos, ezért a háromszori ébredés a jellemzőbb. Kb 5, rossz esetben 10 percig tart, amíg cicizik és vissza alszik.
Napközben általában háromszor alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!