Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen nevet adtál volna a...

Milyen nevet adtál volna a gyermekednek, ha. (? )

Figyelt kérdés

Teljesen egyedül választhattál volna, és nem befolyásoltak volna a következők sem:

1. párodnak, szüleidnek, tesódnak, rokonoknak, családnak barátoknak stb. nem tetszik a név...vagy...

2. tetszik egy "x" név, de "áá ezt inkább nem, mert a kisebbség előszeretettel adja a gyerekeiknek.." ... vagy...

3. tetszik "y" név, de Magyarországon nem lehetne anyakönyveztetni, csak esetleg úgy ha magyarosan kiejtük, úgy meg inkább nem...vagy..

4. tetszik egy "z" név, de mondjuk a párod exét úgy hívták, vagy egy kellemetlen ismerőst, vagy egy olyan személy, esetleg celeb ugrik be róla akit ki nem állhatsz...

Tehát mindent félre téve, csak és kizárólag a Te döntésed lenne külső ráhatás nélkül, 1 fiú és 1 lány nevet írj! Ne törődj az előbb felsoroltakkal! :)

2012. okt. 18. 12:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Luna és Áron, Matthew (ez utóbbi nyilván külföldön ugye).

Dániel és Soma anyukája :)

2012. okt. 18. 14:02
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én lánynom Szofia Viktória lett! Senki nem befolyásolt. A páromnak és nekem is ez a név tetszett, minket nem érdekelt a család véleménye, pedig erősen bele akartak szólni, na de ugye a mi gyerekünk... szóval engem nem érdekelt ki mit mond! Ha fiú lett volna, a párommal egyöntetűen egyetértettünk, h Milán Kristóf lett volna! :)
2012. okt. 18. 14:14
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha fiam lenne akkor Nátániel, az egész rokonság "lehúzta", de szerencsére anyakönyvezhető így még nincs kizárva többedik gyereknél.

A kislányom pedig azt nevet kapja amit szeretnék, szerencsére mindenki egyetért, Elizabet lesz, igaz jobban tetszene "th"-val.

2012. okt. 18. 14:16
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Én tudok egy 5. pontot is közeli rokon van ilyen nevű és nem akartam adni...

lánynév Judit (5.)

fiúnév Dávid (1. férj miatt)

Gábor és Tamás anyukája

2012. okt. 18. 15:43
 15/24 A kérdező kommentje:
Igen, utána gondolkoztam, hogy 5. pont lehetne az, amikor a családban van már olyan, 6. meg, hogy tucatnév esetleg :)
2012. okt. 18. 15:53
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

az én kisfiam a Zete, Bars vagy Kolos neveket kapná,ha választhatnék, a kislányom pedig Zille lenne. de egyik sem lesz,mert az 1. pont (párom) mindet megvétózta. :S eddig közös megegyezés a Mátyás volt ha fiú,de jött egy kedves ismerős és azt mondta mindegy mit,csak ezt ne... hát, nehéz lesz. a többi lány névvel meg teljesen meg vagyok lőve. a Sára tetszik mindkettőnknek,de becézve:Sári, már nem. sztem a szülőszobán lesz majd a pánik... :)

2012. okt. 18. 16:20
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk mindig egyetértés volt abban, hogy a kisfiúnk Ábel lesz. Így is lett, nem érdekelt minket senki véleménye. Ezt már akkor eldöntöttük, mikor 5 évvel ezelőtt szóba került, hogy egyszer ha esetleg úgy döntünk, hogy gyereket akarunk...

Na a lányban viszont viták voltak, mert nálunk a páromnak tetszettek inkább nevek, mint Johanna, Hanna, de nekem egyik sem. Amiket én kitaláltam, azok sem voltak az igaziak, mint mondjuk a Jázmin, Luca, pedig maguk a nevek nekem nagyon tetszenek, de valahogy nem éreztem azt belül, hogy az én gyerekemnek ez a név az igazi.

A Dorka viszont már akkor is nagyon tetszett, és mikor megszültem, akkor robbant be a Janka, és a Zóra név még, na ha lányom lesz, akkor a 3 közül valamelyikért tuti verekedést rendezek! :-)

Amúgy a család véleménye engem nem izgatott, apáé viszont érdekelt, mert hát az ő gyereke is, úgyhogy kellett az egyetértés!

2012. okt. 18. 17:17
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Flóra volt a lánynevem 9 éves koromtól, 19évvel később kislánnyal voltam várandós, férjem azt mondta, bármit, csak ezt ne:-( Nem adtuk. Eltelt 2 év, újra kislányt várunk, Flóra lesz:-)
2012. okt. 18. 17:28
 19/24 A kérdező kommentje:
Akkor kiharcotad kedves utolsó..:))
2012. okt. 18. 18:33
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Arzén és Wolfram (fiúk)

Salome (lány)

2 lányom és 1 fiam van, és egészen más nevük van

2012. okt. 18. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!