Milyen nevet adtál volna a gyermekednek, ha. (? )
Teljesen egyedül választhattál volna, és nem befolyásoltak volna a következők sem:
1. párodnak, szüleidnek, tesódnak, rokonoknak, családnak barátoknak stb. nem tetszik a név...vagy...
2. tetszik egy "x" név, de "áá ezt inkább nem, mert a kisebbség előszeretettel adja a gyerekeiknek.." ... vagy...
3. tetszik "y" név, de Magyarországon nem lehetne anyakönyveztetni, csak esetleg úgy ha magyarosan kiejtük, úgy meg inkább nem...vagy..
4. tetszik egy "z" név, de mondjuk a párod exét úgy hívták, vagy egy kellemetlen ismerőst, vagy egy olyan személy, esetleg celeb ugrik be róla akit ki nem állhatsz...
Tehát mindent félre téve, csak és kizárólag a Te döntésed lenne külső ráhatás nélkül, 1 fiú és 1 lány nevet írj! Ne törődj az előbb felsoroltakkal! :)
Luna és Áron, Matthew (ez utóbbi nyilván külföldön ugye).
Dániel és Soma anyukája :)
Ha fiam lenne akkor Nátániel, az egész rokonság "lehúzta", de szerencsére anyakönyvezhető így még nincs kizárva többedik gyereknél.
A kislányom pedig azt nevet kapja amit szeretnék, szerencsére mindenki egyetért, Elizabet lesz, igaz jobban tetszene "th"-val.
Én tudok egy 5. pontot is közeli rokon van ilyen nevű és nem akartam adni...
lánynév Judit (5.)
fiúnév Dávid (1. férj miatt)
Gábor és Tamás anyukája
Sziasztok!
az én kisfiam a Zete, Bars vagy Kolos neveket kapná,ha választhatnék, a kislányom pedig Zille lenne. de egyik sem lesz,mert az 1. pont (párom) mindet megvétózta. :S eddig közös megegyezés a Mátyás volt ha fiú,de jött egy kedves ismerős és azt mondta mindegy mit,csak ezt ne... hát, nehéz lesz. a többi lány névvel meg teljesen meg vagyok lőve. a Sára tetszik mindkettőnknek,de becézve:Sári, már nem. sztem a szülőszobán lesz majd a pánik... :)
Nekünk mindig egyetértés volt abban, hogy a kisfiúnk Ábel lesz. Így is lett, nem érdekelt minket senki véleménye. Ezt már akkor eldöntöttük, mikor 5 évvel ezelőtt szóba került, hogy egyszer ha esetleg úgy döntünk, hogy gyereket akarunk...
Na a lányban viszont viták voltak, mert nálunk a páromnak tetszettek inkább nevek, mint Johanna, Hanna, de nekem egyik sem. Amiket én kitaláltam, azok sem voltak az igaziak, mint mondjuk a Jázmin, Luca, pedig maguk a nevek nekem nagyon tetszenek, de valahogy nem éreztem azt belül, hogy az én gyerekemnek ez a név az igazi.
A Dorka viszont már akkor is nagyon tetszett, és mikor megszültem, akkor robbant be a Janka, és a Zóra név még, na ha lányom lesz, akkor a 3 közül valamelyikért tuti verekedést rendezek! :-)
Amúgy a család véleménye engem nem izgatott, apáé viszont érdekelt, mert hát az ő gyereke is, úgyhogy kellett az egyetértés!
Arzén és Wolfram (fiúk)
Salome (lány)
2 lányom és 1 fiam van, és egészen más nevük van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!