1 éves kislányomat gátolom ezzel az önálló járásban?
1 éves múlt a lányom.Ha felkapaszkodik valahová vagy feláll,én máris a sarkában vagyok,és rögtön utána nyúlok ha eldőlne,vagy ha elesne.Tehát nem szoktam hagyni elesni,mert sajnálom szegényt.Ezzel gátolom abban hogy önállóan járjon?
Tudom a járáshoz hozzátartozik az esés is,de annyira féltem,és úgy sajnálom mikor koppan a fejecskéje és sír.
hű, hát le a kalappal, hogy mindig a nyomában tudsz lenni...:)
Az enyém 10 hónapos, van egy nagyobb is lehetetlenség, hogy állandóan őt figyeljem mikor készül huppanni. Persze, ha ott vagyok elkapom, de egyébként van lehetősége tapasztalni is. És ez fontos egyébként, hogy megtanuljon "esni" is.
Köszönöm a válaszokat.Megpróbálok akkor nem a nyomában lenni mindig,csak hát nehéz.Néha mikor hagytam elesni olyan rossz volt látni ahogy sír,és nyújtotta a kis kezeit hogy vegyem fel.Lehet hogy nem fájt neki annyira amikor odakoppant a fejecskéje,és csak az ijedtség volt nagyobb,de sajnáltam.Szeretném mindentől megóvni!
De akkor mostantól ráállunk arra hogy önállósodjon kicsit.
Ehhez csak annyit, hogy a Te reakciód rengeteget számít egy-egy ilyen esés után. Ha az arcodra kiül a riadtság és az aggodalom, akkor ő is "sokáig" sír majd, ha viszont mosolyogsz, és azt mondod "nem nagy dolog", közben persze megvigasztalod, megöleled stb., akkor könnyen túlteszi magát a dolgon.
A már nagyobb gyerekeimen látom ezt, nagyon vicces, megütik magukat pl, sírás szélén állnak és jönnek, hogy "mamaaa, beütöttem" stb. Abban a pillanatban, hogy ráadtam a puszit, mosollyal rohannak tovább.
Na ez valahol itt kezdődik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!