Lehetséges valamilyen módon 16 hós kislányomat hozzászoktatni a hajgumihoz?
Off: mi az a csuri? Melyik országrészben használják?
On: szerintem próbálgasd először a csatot és ha már azt megszokta, mehet a gumi is.
Off: mi az a csuri? Melyik országrészben használják?
Csurka, csuri, copf. Az ország elég sok területén használják - JNSZ, Hajdú-Bihar, egyéb keleti területek, de BK-ban sem lepődtek meg, mikor ezt a szót használtam.
Idővel meg fogja szokni.... mondjuk könnyebb lett volna korábban hozzászoktatni.... Nekem most 1,5 éves a lányom és reggel ő hozza a gumit meg a fésűt, hogy "haja-haja" :) neki kb 3 hónapos korától mindig volt az 1 centis hajában is egy picike csatt vagy valami, hogy megszokja. Akkor még nem is tudta kivenni, szóval lényegesen könnyebb volt.
De mindegy, jobb később, mint soha :D
Szerintem mutasd meg neki a tükörben, hogy milyen szép a copfokkal és beszéld meg vele, hogy nem lesz olyan melege, ha a haját összefogod. És mindenképp olyan hajgumit használj, ami nem húzza a haját, ne fogd neki túl szorosra, stb. Azért könnyebb talán a csatot megszokni, mert azt kevésbé érzi, ha jól tetted a hajába.
Nekünk az icipici harapós csatt jött be. Az én lányomnak is irtó kevés haja van, felesleges gumizni, nem is nagyon lehet, de 2 kis harapós csattal tudok két mini copfocskát csinálni. Nem húzza annyira a haját... Persze egy idő után ezt is kiszedi, de 1-1 órát kibírja vele.
Ja, és én azt csináltam, hogy betettem a csattokat, és mikor hozzá akart nyúlni, gyorsan eltereltem a figyelmét, a kezébe adtam valamit, vagy mutattam valami érdekeset, így "elfelejtette" babrálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!