Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves kislányomat gátolom...

1 éves kislányomat gátolom ezzel az önálló járásban?

Figyelt kérdés

1 éves múlt a lányom.Ha felkapaszkodik valahová vagy feláll,én máris a sarkában vagyok,és rögtön utána nyúlok ha eldőlne,vagy ha elesne.Tehát nem szoktam hagyni elesni,mert sajnálom szegényt.Ezzel gátolom abban hogy önállóan járjon?

Tudom a járáshoz hozzátartozik az esés is,de annyira féltem,és úgy sajnálom mikor koppan a fejecskéje és sír.

2012. okt. 15. 15:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem gátolod.

Viszont jobb, ha megtanul esni most, amikor még csak "tipeg", mert ha majd szalad, akkor nem tudod mindig elkapni, és ha akkor esik először, akkor rosszabbul járhat, mint ha most esik néhányszor kisebb lendületből...

2012. okt. 15. 15:12
 2/13 anonim ***** válasza:

S mindig képes is vagy elkapni?

Én sem akartam, hogy állandóan szanaszét törje magát, de képtelenség volt állandóan elkapni. Így azért esett annyit amennyit "kell".

Szerintem még a te lányod is fog bőven esni, és azért ne féltsd azon. Mert bár nem gumiból vannak, de majdnem, csak sokkal cukibbak. :)

2012. okt. 15. 15:13
 3/13 anonim ***** válasza:

Én nem kapkodnék utána állandóan.

Persze hogy sír, lehet, nem is fáj neki annyira, mi9nt ahogy gondolod, csak megijedt.

De meg kell tanulnia esni és az sem jó, ha megszokja, hogy bármikor ott vagy a s*ggében (már bocsi).

2012. okt. 15. 15:14
 4/13 anonim ***** válasza:

*ne féltsd agyon

bocs elírtam

5/13 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy gátolod!:) Szerintem a legtöbb anyuka ilyen,én is mindig "elkaptam",de azért esett párszor.

Mégis alig 11hónaposan önállóan már járt!:)

6/13 A kérdező kommentje:

Igen,mindig elkapom.Ha feláll valahová megyek mögé,és ha borul,elkapom.

köszönöm a válaszokat

7/13 anonim ***** válasza:
Nem. De ne legyél a nyomában! Hagyd tanulni. Hidd el, nem fogja összetörni magát! A lányom is 1 éves, ő már nagyon sokat jár 2 lábon, de eleinte ő is sokat esett. Én nem rohantam elkapni. Soha, 1x se ütötte meg a fejét. Tudnak már esni, és védik a fejüket. Ez is kell nekik, hogy később ne legyen abból gond, ha már szalad. Ne aggódj ennyire! :)
2012. okt. 15. 15:17
 8/13 anonim ***** válasza:

Hát szerintem lesz olyan alkalom, amikor bármilyen ügyes akarsz lenni, nem fogod tudni elkapni.

De amúgy sem kell állandóan a nyomában lenni. Egyszerűen ez egy folyamat, amin át kell esnie. A veszélyeket és a korlátait is meg kell ismerni, hogy értelmesen felnőjön.

Persze minden anya próbálja megóvni a saját gyerekét, de nem kell rágörcsölni, és az összes apró mozdulatát kontrollálni.

2012. okt. 15. 15:18
 9/13 anonim ***** válasza:
#5 vagyok. Én nem voltam soha a nyomában tisztes távolból figyeltem. Csak ha pont mellettem volt akkor kaptam utána.
2012. okt. 15. 15:19
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gátolod, de nem árt, ha egyszer-kétszer picit odabucizza a fejét valamihez, hogy megtanulja koordinálni a mozgását, hogy a nagyobb baleseteket majd elkerülje. Nem állhatsz mindig mögötte.

Amúgy néha a nem segítés hatásosabb, mint az, ha pátyolgatjuk. Amikor a nagyobb gyerekemet görkorizni tanítottam először, majdnem egy órája szenvedtünk a téren. Ott álltam, fogtam, jaj nyuszika így meg úgy. Hazaért a férjem, mondta hogy mit szórakozok, engedjem el a gyereket, menjen. Mondtam, hogy nem úgy van az, majd én tartom, fogom, vigyázok, hogy az amúgy bukósisakba és mindenféle védőfelszerelésbe beöltözött lányom el ne essen. Fel kellett szaladnom egy kardigánért, 5 perc volt az egész, mire visszaértem a gyerek egyedül ment. Apuka közölte a gyerekkel, hogy "na gyerünk, menjél"...

Bicajozni is így tanította. Igaz, első három alkalommal borult a gyerek a járda melletti füves részre, de utána már tudott menni.

2012. okt. 15. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!