Milyen pózban fektetitek le aludni újszülött babátokat?
Az én fiam (1 hónapos) hason szeret aludni.
Oldalt csak a babaágyban születése után aludt.(amíg a kórházban voltunk - 5 napig)
Most már az sem jó neki, mert az átkaroló reflex miatt felébreszteti önmagát, ahogyan kalimpál a kis kezeivel.
Szerintem ugyanezért a háton alvás sem túl jó, és ráadásul szerintem a hátonfekvés (amit úgy erőltetnek mostanában) a böfi szempontjából sem túl praktikus, mert visszanyelheti a felbüfizett tejcit.
A böfi szempontjából a hasra fektetés szintén jó (a csecsemősnővérek is úgy altatták a kórházban a megetett babákat), és még a nyak, kar és hátizma is erősödik :)
Nagyon jó az oldalt fekvés.
(én is úgy altatom)
Háton is jó,bár a büfi szempontjából tényleg nem a legjobb.
Én a hasonfekvéstől óckodom -bölcsőha..- le se írom.
Hason inkább csak felügyelettel szoktam fektetni-még ott vagyok mellette.
köszönöm szépen a válaszokat!!!
akkor megnyugodtam,hogy ez nem rossz neki hosszútávon... :)
ennek örülök!!
mondjuk én szoktam hason is fektetni /kb 3-szor volt rá példa/,mert mikor fájt a pocija,csak úgy összegömböjödve tudott a vállamon elaludni,és könnyebb volt úgy lerakni,hogy ne keljen fel.
De mondjuk alatta ott figyel a légzésfigyelő..!
Oldalt fektetem, de hol egyik oldalára hol másik oldalára hogy el ne feküdje a fejét, mert el tud defomálódni ha csak egyik oldalt van mindig, ellaposodik az az oldal.
Szerintem hülyeség hogy nem jó oldalt fektetni a babát.
NAgyon sok újszülött nem bíjra tartani emelni forgatni a fejét, s ezért sokszor felkel éjjel,
ill. meg is fulladhat ha nem bírja fordítani a fejét, ill. ha bukik oldalt fektetve kifolyik a szájából, míg hason abban fekszik s beszippanthatja.
első válaszoló vagyok.
Az én fiam nagyon erős és születésétől fogva saját maga forgatja a fejét alvás közben. Pocakfájós, így a hason alvás tökéletes számára.
Ja és van légzésfigyelőnk a kiságyban, bár napközben a mózesben alszik, ami mellettem van a kanapén, így olyankor én figylelem :)
Az olyan pici babát, amelyik nem tudja forgatni a fejét, szerintem, ha hasra fektetjük, akkor nem arccal lefele tesszük le, hanem a fejecskéjét oldalra fordítva, így nem hiszem, hogy a visszabüfizett tejet visszaszippanthatná...bár ki tudja
Az biztos, hogy a babód saját maga fogja eldönteni, hogy mi jó neki :)
Jó babázást
Nekem is azt mondták, hogy túl sokat ne fektessem oldalra, a csípője miatt. Sajnos a barátnőm meg is járta, kellett a speciális pelenkát hordania pár hónapig a babájának emiatt.
Nekem nem szeretett hason aludni a kisbabám, úgyhogy túl sok opció nem maradt :). A büfivel nem volt gond, mivel a fejét mindig oldalra fordította, ezért szépen ki tudott jönni, soha nem volt ebből probléma. Csak 7 hónapos kora óta alszik hason, addig mindig háton aludt, vagy esetleg picit oldalt fekve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!