Az 1 hónapos babámnak, mentából, citromfűből, hársfából szoktam teát főzni. És mézzel édesítem. A védőnő szerint árt, szerintem meg használ neki, nos?
a méz allergizál, 1 éves koráig ne adj neki. olvass utána.
boldog babázást!
Hát nem vagy komplett azt biztos.Nem vagyok para mami ,sőt....De mézet 1éves koráig nem kaphat ,nem véletlenül.a fészkesvirágzatú növények detto nem adhatóak,a gyógynövények is gyógyszerek , sőt a hatóanyag tartalmuk még koncentráltabb is lehet mint a gyógyszereké.
Amúgy sincs szüksége egy 1 hónaposnak teára.
Én ilyen picike babának biztos nem adnám....
Anyatejes???Mert akkor egyáltalán nem kell neki tea szerintem,ha tápszeres,akkor pedig vizet adnék...
még nincs babám. és ha az előző hozzászólók szerint is tiltólistán vannak a dolgok,akkor lehet,hogy tényleg tartózkodnod kellene tőlük. ha ilyen téma jön föl, nagyim mindig azzal jön,hogy neki nem volt teje,1-2 hónapig tudta csak szoptatni a babáit, így a saját tehenüktől fejt tejet adta a gyerekeknek. ha volt kis boci,akkor hígítatlanul,ha nem volt boci,akkor hígítva. a védőnője már abban az időben is azt mondta nagyinak,hogy ha így folytatja,akkor meg fog halni a baba. hát élnek mind. de erre nem kell alapozni. lehet a te babádat sem allergizálná a méz, és nem lenne baja a gyógynövényektől sem,de ha meg tudod védeni már egy kockázati tényezőtől is,akkor miért ne tennéd meg?
(később már biztos kúrálhatod mézzel és a virágokkal,ha szükség lesz rá!)
Méz nagyon súlyos betegséget, botulizmust okozhat 1 éves kor alatt. Nem éri meg kockáztatni. Szegény baba. Amúgy 1 hónapost minek teáztatni?
Ja és az nem jelent semmit hogy eddig nem lett baja a méztől, mert lehet hogy a köv. méz lesz fertőzött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!