Anyukák, ti használtok pólyát? Miért? Akik nem használnak hogyan bírják a sok "kritikát"? (P. :azért kell hogy egyenes legyen a lába meg ilyenek) 10hós kislány anyukája.
Pólyát???? Senki nem mondta, hogy használni kell(ene). Semmilyen kritika nem ért, ki kritizálna érte?
Szerintem a 60'-as években volt divat, manapság nem és nem is hiszem, hogy egészséges lenne.
Milyen kritikát és ki mondaná?
Már 2000-ben sem használtam pólyát fiammal és most sem.
Vannak olyanok (idősek), akik szerint egy újszülöttet pólyázni kell. DE! Amikor mi a kórházból hoztuk haza a kisfiam (pólyában, így könnyebb volt), a csecsemős is azt mondta, hogy már nagyon rég rakott pólyába babát. Mondjuk utána mi sem használtuk. Nem éreztem szükségét. Mostanság is inkább azok használják, akiknek koraszülött lett a pici és kis súllyal! Egyik rokonunk is az első napokban, aztán már ő sem!
Amúgy semmi baja nem lesz a lábának sem, sőt semminek sem, ha nem lát pólyát a baba! :)
Amúgy meg ha így nyáron a nagy melegben születik a baba, akkor inkább csak rossz neki a pólya, nem jó az! A nagyobb babáknak meg pláne nem jó! Szegénykék beleolvadnának!
Szóval én sem kaptam kritikát senkitől. :)
Na de 10 hónaposan pólyázni? Ez engem kicsit megdöbbent! :O
Még nincs meg a babám, de Én is fogok használni pólyát.Nagyobb biztonságban érezheti magát ha nem tud úgy rugdosni szerintem egy kicsit olyan ez a babának mint amikor még a pociban van.Ártani biztos nem árt, és amig nem vagyok elég biztos hogy hogyis fogjam addig valószínű hogy használni fogom.
39km
De bizony árthat a pólya! Én nagyon szerettem volna pólyát, csak azért, mert szerintem aranyos és szép... Aztán a védőnőm felhívta rá a figyelmem, hogy mivel nyári babám van (augusztusban született) nem ajánlja a pólyát, mert könnyen túlmelegedhet, ami a bölcsőhalál egyik lehetséges oka!!! Így szépen visszaadtam a kölcsönkapott pólyát. A másik dolog, hogy van amelyik babának biztonságot ad, ha körülöleli a pólya, viszont van, amelyiket egyenesen zavarja, hogy nem tud szabadon rugkapálni!!! Így kár előre eldönteni, hogy ha törik, ha szakad, márpedig pólyát fogok használni és kész... :) Majd a baba eldönti, hogy neki mennyire kényelmes. Az én fiam nagyon izgőmozgó volt, szerintem ő nem is szerette volna a pólyát. Talán majd a második babám télen születik és akkor én is használhatom, mert olyan szép...
Kritikát viszont én sem hallottam senkitől!
Ne veszekedjetek ilyen piti dolog miatt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!