1 honapos babat meg ra lehet szoktatni a cumira?
Nem minden baba fogadja el,de próbálkozhatsz vele.
Bár én nem erőltetném ha nem kérik.Félre ne érts nem cumi ellenes vagyok az én lányomnak is van,csak szerintem felesleges rászoktatni ha nem igényli.
3 hós kor alatt nem nagyon fogadják el a gyerekek a cumit. ez a kor alatt a lényeg hogy minden szívással tej is jöjjön, és ha nem jön akkor kiköpik.
3 hó felett már megnyugtatásra is használják, ekkor kezd kialakulni, hogy cumi, ujj lesz-e. az elsö lányom is ekkor szokott a cumira, most a második kiköpi még de a kezét szopja ezerrel.
1.vagyok
Az nem igaz hogy 3 hós kor alatt nem fogadják el a cumit!!!
Az én lányom már a kórházban cumizott.Muszáj volt mivel tejem nem volt és szegényem fél óránként-óránkét kelt.Cumival pedig 1,5 órát kihúztunk,addig valamit tudtam pihenni.De ha nem így lett volna akkor nem adtam volna oda neki.
Kb. 2 hetes kora óta cumizik a lányom. Egyébként szerintem bármikor meg lehet próbálni. Az is lehet, hogy egyáltalán nem kérik, de az enyém pl. csak azt az ajándék MAM-os cumit hajlandó bevenni,amit valamelyik csomagban kaptunk (talán a Felicitasosban). Vettem neki egy komolyabbat, de nem fogadja el.
Én sem erőltetném, ha nem kérik. Biztos nem lesz könnyű róla leszokni, de el kell ismernem, hogy most nagyon nagy segítség.
Tapasztalt anyukaként írom ezt: a lányaidnak ha nincs szüksége a cumira,akkor ne add nekik oda! Borzasztó nehéz lesz majd leszoktatni Őket- előfordul egy-némelyik ovis még cumival a szájában megy oviba,sőt,általános iskolás korú gyerek szájába is láttam cumit (egyáltalán nem szép látvány!) Én sem vagyok cumi ellenes,csak jelen esetben tartom butaságnak!
Az ennyi idős babáknak nincs szüksége semmire! Hagyni kell hogy nézelődjenek,esetleg fel lehet tenni a kiságyra valami függő játékot hogy azt nézzék,vagy ha van hordozód,abban ki lehet tenni a gyerekeket úgy,hogy Téged lássanak! Hidd el,Őket még a saját kezük látványa is leköti!!
Jó babázást!!
3 hónapos elmúlt a kisfiam, amikor rászokott a cumira. Nem lett igazán cumi függő, csak alváshoz kéri most már, napközben el is dobja (szó szerint elhajítja, aztán kereshetjük). Másfél éves.
A lányom kezdettől cumizott, ovis korától pedig az ujját szopta elég sokáig. Ő nagyon ragaszkodott hozzá annak idején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!