Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos kortól lehet...

Hány hónapos kortól lehet csőrös pohárra majd rendes ivópohárra szoktatni a babát?

Figyelt kérdés
A cumisüveget meddig célszerű használni? Kell egyáltalán?
2012. máj. 3. 09:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem kell egyáltalán cumis üveg, főleg ha előtte szopizott, és amúgy sem ismerte.

Egyik gyerekemmel sem használtuk.

Hozzátápláláskor 7-8 hónaposan pohárból kezdtem itatni őket. (Kicsi üveg pohár, vastag falú, enyhén kifelé álló peremmel, régi kávés pohár). Szépen megtanultak inni, egyedül is hamar, egy éves koruk körül.

2012. máj. 3. 09:29
 2/11 anonim ***** válasza:

6 hónapos korában vettem kisfiamnak puha fejű csőröst, 7 hónapos korára már tök egyedül ivott belőle. Aztán váltottunk kemény fejű csőrösre, mert mindig szétrágta a szilikont. Pohárból viszonylag későn, kb. 16 hónaposan kezdett el önnálóan inni, természetesen addig is gyakorolgattuk, de mindig magára borította a pohár tartalmát, és jobban szerette amúgy is a csőröst.

A csőröst vagy cumisüveget egyébként ki is lehet hagyni, szépen lehet tanítgatni pohárból is inni.

2012. máj. 3. 09:30
 3/11 anonim ***** válasza:

A cumisüveg akkor lesz majd jó ha elmentek otthonról és már nem csak a melledet fogadja el. de ha tápszeres akkor elengedhetetlen.

féléves korban le lehet cserélni puha szívókával rendelkező fogóval ellátott itatóra ami olyan két kétésfél dl befogadóképességü.

a pohárból ivás egy éves koron túl való mindenképp és otthon . tehát ha elutaztok útközben v. biciklivel stb. nem tud v. bajos alkalmazni .

tehát a sorrend ez:

cumisüveg a megfelelő tejes teás stb cumifejjel.

puhacsörü itató fogóval

fogó elhagyása egy éves kor után és kemény csörre való áttérés

másfél éves kor körül nagyobb befogadóképességüre cserélheted v. kaphat más megoldást is pl. kulacsot stb.

2012. máj. 3. 09:32
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi 6 hónapos korában kezdtük használni a hagyományos kemény csörű poharat. Mivel félóránként cicizett éjjel, így éjszaka kap csak cumisüvegből inni. Akkor is csak azért, mert vanamikor fekve 1-2 kortyot iszik és alszik tovább.
2012. máj. 3. 09:35
 5/11 anonim ***** válasza:
4. vagyok, még annyi ha elmegyúnk, akkor úvegbe viszünk inni és abból öntünk a csórős poh2rba.
2012. máj. 3. 09:41
 6/11 anonim ***** válasza:
A gyermekem 8 hónapos koráig csak ciciből ivott. Akkor akartam vizet adni neki, de se cumisüvegből, se csőrösből nem tudott inni, nem tudta mit kell vele csinálni. Itatócsőrös cumisüveget vettünk az útra (babakocsizáshoz), azt nem kell szívni, jön belőle a víz rendesen, illetve kulacsból ivott (Jana baby üvegjéből), otthon viszont néhány hét alatt megtanult pohárból inni. Az első héten még a cumisüveg kupakjából, mivel magát a víz ízét is szokni kellett neki. 1 évesen már egyedül ivott pohárból, amit két kézzel fogott.
2012. máj. 3. 09:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem használtunk se cumit,se csőrös poharat.Hamar megtanult rendes pohárból inni.Most használunk 3 évesen kulacsot,mert praktikusabb az udvaron.
2012. máj. 3. 09:59
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A csőrös poharat szerintem is ki lehet hagyni. A fiam először pohárból tanult meg inni, és utána a csőrösből. Ez akkor volt jó, ha mentünk valahová. Viszont hamar kitaláltam, hogy az Aventes tároló poharak is tökéletesek az iváshoz, így inkább lecseréltem a csőrös poharat.
2012. máj. 3. 10:13
 9/11 anonim ***** válasza:
mi kb 2 hónapos korától kis felespohárból itatjuk,mert vasat kellett szednie és az folyékony volt,cumiból meg nem akart inni.most 10 hós, csak pohárból hajlandó inni,de persze a fele mellé megy
2012. máj. 3. 10:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is ezen gondolkodtam.Az aventes tároló jó ötlet sz.tem,alkalmazni is fogom...Köszi! :)
2012. máj. 3. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!