Most akkor ez egy jelzés a babámtól a pelussal kapcsolatban?
Szia!
Ez tök aranyos!(Alkalmazni fogom én is.)Szerintem nem véletlen,hanem megértette amit mondtál neki.Elkezdheted a szobatisztaságra nevelést,hátha...Kára nem lesz belőle.Sok sikert!
Szia,
szerintem a bilire szoktatás még nagyon korai.Mindkét gyerekem ezt csinálta,mint a fiad,de egyszerúen azért, mert kényelmetlen már a kakis pelus -naná :-)
Akkor kezdtem wc-re szoktatni őket, mikor már érzékelték mi történik,szólt, hogy anya,most pisilek.Mindig mondogattam, hogy ha legközelebb érzed,próbáljunk meg leülni bilire, wc-re,de erőltetni sosem szabad, mert megijed.Ha nem vagy szégyenlős, vidd be magaddal a wc-re, hadd lássa.mi történik.
Ha megérett rá, hamar megy,onnan, hogy először pisiltek wc-be, többet nem is kellett pelus. A fiam majdnem 3 volt, a lányom 2,5.
Ninuminu
Az én lányom 14 hónapos.
Egy ideje, kb. 2 hete ha bekakil jön hozzánk és mondja, hogy "bűű" és legyezi az orrát.
Én már vettem neki bilit, de csak játékokat rakodott bele. Így még eltettem.
Én nem gondolom, hogy korai a bili. A sógornőm kislánya másfél éves és már bilizik egy jó ideje. Ott ül és olvas. Ő is szól, hogy bilizni akar, mutatja a bilit. Persze az elején tényleg csak véletlenül sikerült belekakilnia, de aztán mindig meg lett dícsérve és most meg már élvezi is. Persze maradt a pelus, de otthon szeret trónolni.
Ha az én babám adna ilyen jelzéseket és előkapnám azt a bilit! :)
A másfél évest ráültetik a bilire, esetleg bele is pisil-kakil, de nem tudatosan csinálja,neki játék az egész,minta za előttem szóló írja, ül, olvasgat, jópofa dolog, de ez nem szobatisztaság. Arra meg kell érni.
Erről van jó néhány tanulmány, cikk. Kb 2,5 éves kortól lesz szobatiszta egy emberke
ja, és ha bili van, akkor nincs pelus,mert már nem kell.Persze, ha valóban "szobatiszta"
előző voltam
Nos ha rendesen elolvasod a soraimat, akkor azt is olvashatod, hogy nem azt írtam, hogy szobatiszta másfél évesen, hanem hogy élvezi a dolgot és még van pelus! Lehet, hogy most még játéknak nézni (amúgy igenis tud már szólni néha, hogy kaki lesz!), de legalább nem fog tőle félni, nem fogja utálni. Lehet, hogy 2-2,5 évesen válik szobatisztává egy gyerek, de minél később ültetik rá, annál nehezebben fogadhatja el. Persze ez nem törvényszerű.
Amúgy meg csak a véleményem mondtam el, nem kell senkinek sem szentírásnak venni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!