A ti babátok is mosolyog amikor felkel és meglát benneteket, vagy csak az enyém ilyen mosolygós? Ez vajon reflexes, mert én is mosolygok rá, vagy más felismer és tudja hogy én vagyok az Anyu?
Egyetértek a tudományos részével amit okos orvosok találtak ki. Viszont az én 10 hetes kisfiam, Rám meg apára máshogy mosolyog na meg van olyan akire pl. nem, meg van amikor játékokra mosolyog játszás közben és azok nem arcot formáznak.
Tehát ha az arc váltja ki a reflexet akkor minden arcra kéne vigyorognia, de nem vigyorog. Kivétel erősíti a szabályt, de szerintem ezt még sok anyuka elmondhatja rajtam kívül.
Kedves 8-as válaszoló hidd el, amikor majd a Te babád is Rád mosolyog reggel, nem fog érdekelni a pszicho hablaty. :)
Az én fiacskám is ilyen. :D 3 hónapos,de 2 hónapos kora óta ha meglát mindig mosolyog.Egy kis vacak,meg tudom zabálni :D
Biztos hogy megismer, tudja hogy én vagyok az "anyu",mert másra nem mosolyog,csak nagy szemeket mereszt.
Igen, én babám is ilyen. NAgyon édi.
Mikor felébred és meglátja hogy közeledek a kiságy felé, elkezd nagyon-nagyon mosolyogni, izgatott lesz, örül.
A tiéd is tudja, hogy te vagy az anyukája, és örül, hogy mész hozzá.
8. valaszolo!
ha nem tudod pontosan milyen reflex e igazabol azt sem hogy meddig reflexszeru a mosoly, akkor miert valaszolsz?
"A szociális mosoly (2 honaposan)
Általános, a világ minden
csecsemőjére jellemző – még a vak
gyermekeknél is -,
hogy a fejlődésük, érésük folyamán
kb. két hónapos korukban, mosollyal
reagálnak anyjuk látványára, hangjára.
Vizsgálatok szerint ez az ún. szociális
mosoly is igen meghatározó a szülő-
gyermek kapcsolat
megszilárdulásában. Ez az a mosoly,
ami azt az érzetet kelti a szülőkben,
hogy a gyermekem felismer és szeret
engem, tehát fontos vagyok neki.
Három- négy hónaposan
a csecsemők már egyértelmű jelét
adják annak – többet mosolyognak,
többet gőgicsélnek,
amikor ismerős arcot látnak vagy
ismerős hangot hallanak-, hogy
felismerik és előnyben
részesítik környezetük ismerős
személyeit, de még az idegeneket is
elfogadják."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!