Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A ti babátok is mosolyog...

A ti babátok is mosolyog amikor felkel és meglát benneteket, vagy csak az enyém ilyen mosolygós? Ez vajon reflexes, mert én is mosolygok rá, vagy más felismer és tudja hogy én vagyok az Anyu?

Figyelt kérdés
2012. okt. 5. 13:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Egyetértek a tudományos részével amit okos orvosok találtak ki. Viszont az én 10 hetes kisfiam, Rám meg apára máshogy mosolyog na meg van olyan akire pl. nem, meg van amikor játékokra mosolyog játszás közben és azok nem arcot formáznak.

Tehát ha az arc váltja ki a reflexet akkor minden arcra kéne vigyorognia, de nem vigyorog. Kivétel erősíti a szabályt, de szerintem ezt még sok anyuka elmondhatja rajtam kívül.

Kedves 8-as válaszoló hidd el, amikor majd a Te babád is Rád mosolyog reggel, nem fog érdekelni a pszicho hablaty. :)

2012. okt. 5. 13:55
 12/19 anonim ***** válasza:

Az én fiacskám is ilyen. :D 3 hónapos,de 2 hónapos kora óta ha meglát mindig mosolyog.Egy kis vacak,meg tudom zabálni :D

Biztos hogy megismer, tudja hogy én vagyok az "anyu",mert másra nem mosolyog,csak nagy szemeket mereszt.

2012. okt. 5. 13:56
 13/19 anonim ***** válasza:
- " "
2012. okt. 5. 13:57
 14/19 A kérdező kommentje:
Igazából én is olvastam egy erről szóló cikket, hogy ez egy rexlex, viszont amikor a szemembe néz és Úgy mosolyog :) hát inkább azt szeretném hinni hogy nekem az Anyukájának szól :) mert annyira szeretem *.*
2012. okt. 5. 13:59
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen, az apjára és rám boldogan mosolyog, mikor bemegyünk reggel. Olyan édes. De egyébként is nagyon mosolygós kisfiú. 4 hónapos lesz 1 hét múlva.
2012. okt. 5. 14:01
 16/19 anonim ***** válasza:
Az én kisbabám is 4 és fél hónapos, ugyanígy mosolyog rám mikor felkel, persze ha nem farkas éhes! :) Épp az előbb kelt fel, gondoltam kipróbálom ezt az arcra nevet dolgot, először plüss állatot raktam neki, arra nem mosolyodott el, aztán, szóltam dédijének, akivel mindig nevetgélnek, őrá sem mosolygott, aztán nővérének is szóltam, semmi.. Csak nézet kis bambán..:D Aztán odamentem és anélkül h én mosolyogtam volna, rám mosolygott..:)) Kicsi életkém, imádom! ♥ Bárki bármit mond, megismeri az anyucit! :)
2012. okt. 5. 14:11
 17/19 anonim ***** válasza:

Igen, én babám is ilyen. NAgyon édi.

Mikor felébred és meglátja hogy közeledek a kiságy felé, elkezd nagyon-nagyon mosolyogni, izgatott lesz, örül.

A tiéd is tudja, hogy te vagy az anyukája, és örül, hogy mész hozzá.

2012. okt. 5. 14:24
 18/19 Babeli Zurzavar ***** válasza:
46%

8. valaszolo!

ha nem tudod pontosan milyen reflex e igazabol azt sem hogy meddig reflexszeru a mosoly, akkor miert valaszolsz?

"A szociális mosoly (2 honaposan)

Általános, a világ minden

csecsemőjére jellemző – még a vak

gyermekeknél is -,

hogy a fejlődésük, érésük folyamán

kb. két hónapos korukban, mosollyal

reagálnak anyjuk látványára, hangjára.

Vizsgálatok szerint ez az ún. szociális

mosoly is igen meghatározó a szülő-

gyermek kapcsolat

megszilárdulásában. Ez az a mosoly,

ami azt az érzetet kelti a szülőkben,

hogy a gyermekem felismer és szeret

engem, tehát fontos vagyok neki.

Három- négy hónaposan

a csecsemők már egyértelmű jelét

adják annak – többet mosolyognak,

többet gőgicsélnek,

amikor ismerős arcot látnak vagy

ismerős hangot hallanak-, hogy

felismerik és előnyben

részesítik környezetük ismerős

személyeit, de még az idegeneket is

elfogadják."

2012. okt. 5. 15:36
 19/19 anonim ***** válasza:
Nos, kedves 8-as hozzászóló. ÉN kipróbáltam a maszkos javaslatot! 4 és fél hós a fiam. Felkelt reggel, nem sirt, elvolt. Vittem a maszkot, arcom elé tettem, és csak bámult nagy szemekkel, aztán konyult le a szája..nem vártam meg, míg sír. Elvettem a maszkot, meglátott, keze lába elkezdett járni mint a motolla, és mosolygott!! Nekem nem kell a pszichológiai duma, én a tényeknek hiszek, és a gyerekem mosolyának, ami nekem szól! :))
2012. okt. 6. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!