Mit csináltok, ha a majdnem 2 éves gyereketek megut benneteket?
Elkapnám a kezét és határozottan, de nem fájdalmasan megfognám és mondanám: NEM!
Aztán jó ideig figyelném, és már az ütés előtt próbálnám elkapni.
Én ilyenkor megmondtam, hogy ezt nem tűröm, és ott hagytam. Rendszerint bezártam a nappaliba, ahol gyerekrács van. Ilyenkor persze sírt, hagytam egy-két percig főni a levében, aztán kibékültünk. Néhány alkalom után leszokott róla, azóta sem fordult elő.
Egy közel 2 éves már megérti ezt.
Kedves Zsófia!
Neked pici babád van, nem tudod, milyen egy 2 éves. Én elárulom, volt, hogy rácsaptam a kisfiam kezére, amikor megütött, de semmit nem használt. Nem is fáj. Lehet, hogy nálatok ez pont bejött, de a gyerekek nagy részét nem rettenti el a kézre csapás. Ez nem csak az én tapasztalatom, hanem sok más GYAKORLÓ anyukáé.
Lehet vitatkozni a testi fenyítésről, de abszolút tapasztalatlanként nem kéne leszólni azokat, akik a saját gyerekükkel nap mint nap megélik azokat a helyzeteket, amiről neked még csak elméleteid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!