5 hónapos kizárólag anyatejes babámat titokban megetette anyukám ezzel-azzal, mikor fél órára rábíztam. Mindent elrontott?
Ezek után ne haragudj, de én tuti nem bíznám rá egy jó ideig.
S azt se tudod, hogy hányszor csinálta, mióta és mivel etette? Basszus. Ha eddig nem lett baj (kiütés, hasfájás), akkor nem hiszem, hogy lenne később.
A te gyereked és ezt tiszteletbe kell tartania, elvégre nem arról volt szó, hogy nem eteted, vagy veszélyezteted a kicsit. Azt hiszik, hogy felneveltek 1-2 gyereket 20-30 éve, s akkor ők csak jobbak lehetnek, mint te vagy én. S csak az a jó amit ők tudnak (tisztelet a kivételnek).
Vagy egy nagynénink, aki egyszer csak úgy nekünk esett, hogy azt hisszük, hogy ő nem tudna ellátni egy babát, pedig nem is ez volt a téma. Biztos rosszul esik nekik, hogy de rég volt, mikor ők babáztak és ez elmúlt, meg stb. De akkor se ez a módja.
5 hónapos és azt se tudod, hogy mit evett eddig életében?
Mikor elkezdtem a babám hozzátáplálását, akkor együtt éltük át, láttam az első fintorát, az arcát, hogy meglepődik.
Én komolyan elbeszélgetnék vele, hogy ilyet nem lehet csinálni.
Bocsi, ha túl heves voltam.
11-es vagyok
Lehet nem mérget etetett vele, de basszus ilyet akkor se lehet csinálni. Ez felér egy hátbaszúrással, mivel a szülei nem azt az utat válsztották, amit a kedves mama. S a tudtuk nélkül, sutyomba és meg se mondta.
Mondd el mennyire csalódott vagy, mennyire megbántott.
Meg ha annyira okos hozzátáplálásban, akkor k&rv&ra nem így csinálta volna. Szóval ez merő beleokoskodás.
Kedves kérdező próbáld magad túltenni rajta, majd te fini gyümölcsöt adsz neki, új lesz majd neki, az első kistányérjából, egy első kiskanalával :-)
Férjednek meg azért mond el.
(S kedves mamapártiak, nyugodtan lepontozhattok :-P)
A Te döntésed, hogy meddig akarod kizárólagosan anyatejjel táplálni a babádat, ezt az anyukádnak/anyósodnak/vigyázónak tiszteletben KELL tartania.
Én nemsokára szülök, de az én anyósom már terhességem elején kijelentette, hogy jelenlétemben úgy csinál majd, ahogy én kérem, de ha kettesben marad a babával, úgyis azt csinál, ahogy ő gondolja.
Na akkor kellett volna a sarkamra állnom, de jól elpoénkodtuk a dolgot, sajnos.
Na de egyszer vegyek észre egy ilyet, az biztos, hogy nem fogom őket kettesben hagyni!!!!!
Én megértem az aggodalmad!
Ezt meg kell vele beszélni!! Tisztázni a dolgokat, már Te is ANYA vagy és ne ő döntsön a babád felett, szerinte mit kellene máshogy csinálni!
Engem is le lehet pontozni, de akkor is ez a véleményem :)
17es vagyok
Illetve azt gondolom, hogy lehet neki valamiről más véleménye és el is mondhatja, meg lehet beszélni, hogy Te és Ő mit gondol bizonyos dolgokról, mint jelen esetben a hozzátáplálás.
Engem az zavar a legjobban, hogy titokban, a hátad mögött tette!!
Ez bosszant!!
Nem reagálja túl!! Először is azért,mert ez az 5 hónapos baba az Ő gyermeke,nem az anyukájáé!
Lehet nem lesz neki baja,de egy 5 hónaposnak töltött káposzta levet-kenyeret nem szabad adni!!
Én azt tanultam a szüleimtől,hogy ha van bennem tisztelet- már pedig legyen!!- akkor kérdezek mielőtt cselekszem!
Ergó,ha egyszer majd lesz unokám és észre veszem,hogy éhes ,akkor max felhívom a lányomat és megkérdezem,hogy reszelhetnék e neki egy kis almát?
Ha valamiért nem tudom elérni,akkor megnézem mi van otthon- mondjuk Anyuék,ha mentünk mindig bekészítettek bébikaját és gyümölcsöt! (ritkán jutunk el Hozzájuk,messze laknak!)
Ez a helyes magatartás a nagyszülő részéről!!
Én is kaptam sok olyat anno,amit ma nem javasolnak,a Páromat is híg-grízzel is etették amikor egész pici volt! De nem a szülők engedélye nélkül!
Ha a babának valami baja lesz,akkor a szülő nem tudja miért is,és akkor az anyukát nézik le,nem a nagyszülőket! Azért ez sem elhanyagolható!
Én sem vinném jó ideig a gyereket,de elmagyaráznám miért-ha már így is úgy is megsértődik! Ilyenek a nagyszülők- legalább is azok akik "jót" akarnak,csak valahogy mégsem az jön le.
Üdv: 3 lányos,22hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!