Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyszer felélednek bennem az...

Egyszer felélednek bennem az anyai ösztönök?

Figyelt kérdés

24 éves lány vagyok, idén diplomáztam le, meg is kaptam életem legjobb munkáját, a jövő héten kezdek. A párommal 6 éve vagyunk együtt, 2 éve együtt is élünk. Ő 27 éves, de már 22 évesen kisbabát szeretett volna, egyszerűen imádja a gyerekeket. Bárhova megyünk ahol gyerek van, ő teljesen el van varázsolva, a felnőtt társaság már nem is számít, a gyerekekkel játszik. Nagy álma, hogy lesz majd egy kisfia, akivel majd lesz egy egyen pulóverük és mindenhova abban mennek...:) Nagyon örülök neki, hogy ilyen típus, mert fantasztikus apa lesz belőle, de az gondom, hogy bennem még nincs meg a vágy egy gyerek után. Tudom, hogy egyszer szeretnék, nem is 1-et, de most még el sem tudnám képzelni. Ha látok egy gyereket, igazából semmi nem indul meg bennem...:( A párom azt mondta, hogy most dolgozok 3 évet, és után gyorsan bele kell vetnünk magunkat a témába. Ettől egy kicsit megijedtem, mert az gyorsan itt lesz... Azt is mondta, hogy ő még 30 alatt akar apuka lenni. Nektek mikor indultak be az anyai ösztönök?

Köszönöm a segítséget!

#anyaiösztönök
2012. okt. 3. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Mikor terhes lettem egyeskével rögtön észre vettem minden babakocsit az utcán:)))))Aztán született még két tesója is:))Nagyon jó,hogy szuper munkát találtál,élvezd ki,a többi pedig úgyis majd kialakul!Nem kell azt a 3 évet ilyen szigorúra venni....minden jön szépen magától!A párod irtó jó Apuka lesz,Te pedig szuper Anyuka!
2012. okt. 3. 10:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem 28 evesen indult be. :) Addig en is inkabb a karrieremre koncentraltam. Nem tartom fontosabbnak mint a gyerekvallalast, felre ne ertsetek de en valahogy 28 eves koromig nagyon jol ereztem magam az eletunkben. A ferjem is. Ekkor voltunk 7 eve egyutt. 28 evesen ereztem ugy, hogy most mar megvan mindenuk es nagyon hianyzik az eletunkbol egy kisbaba. Ugy ereztem ezzel lenne teljes a boldogsagunk es az anyai osztonok egyre erosodtek. Mar szinte mindennapos gondolat volt. A ferjem is nagyon szeretett volna egy kisbabat. A sors ugy akarta, hogy pont 28 evesen kaptam egy szuper melo lehetoseget amivel elutazhattam par honapra Azsiaba egy gyonyoru tengerparti helyre. Ugy dontottem nem hagyom ki ezt a lehetoseget de utanna johet a baba. Ez volt az utolso ilyen utam mert azota mar van egy majdnem 3 eves kisfiunk. :) Hianyoznak ezek a jo ceges utazasok, kikuldetesek mas orszagokba... de megis batran kimerem jelenteni, hogy eletem legboldogabb idoszakat elem amiota megvan a kisfiam. :)
2012. okt. 3. 10:33
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nagyon aranyosak vagytok! :)

Remélem majd beindulnak azok az ösztönök, mert én csak úgy szeretném vállalni a babát, hogy abban szívem, lelkem benne van. Persze azt már most tudom, hogy nem tudnám elképzelni magam gyerekek nélkül, mert úgy teljes a család. :)

2012. okt. 3. 10:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia, ne félj, és ne pánikolj.

Én most vagyok 37 van egy 16 hónapos fiam, akit szerelemmel szeretek, és a világ minden kincse nem ér annyit mint az ő mosolya, vagy szájszaga :D

Én sosem voltam oda a gyerekekért, sosem érdekeltek, nem kezdtem el gügyögni ha láttam egy gyereket, sőt, kifejezetten idegesítettek. A gyereksírás a mai napig idegbeteggé tesz, akkor is ha az enyém sír, és akkor is ha a másé. Egyszerűen irritál.

Hát, nagy döntés volt, de elhatároztuk, hogy oké akkor ne védekezzünk. Én nyugodt voltam, gondoltam 1 évem még tuti van. Hát nem volt. 2 hétre rá terhes is lettem. Tudod megvettük a tesztet, és általában a normális emberek amikor meglátják a pozitv tesztet sírnak örömükben, és összeborulnak, és nem is tudom miket csinálnak. Én ránéztem a páromra, és elhagyta a számat egy nagyon finom és nőies: b&zdmeg, terhes vagyok. A párom ő az átlag által elfogadott módon reagált, sírt, boldog volt stb. Én nem. Én pánikba estem. Eleinte -de ez titok! sokszor elbizonytalanodtam, kell ez nekem? Biztos? Akarom? Mi lesz ezután? Hogy fogok szülni? Vérvételre sem merek elmenni? Jujjmileszvelem!

Telt múlt a terhesség, semmi extra...csupa rosszullét, nem hányás, de rossz közérzet. Nehezen vettem az akadályokat, nem tudtam nagyvécézni, pisilni meg mindig kellett, a lábam bedagat stbstb. F#sza volt:-) Közeledett a szülés, én egyenesen arányosan lettem egyre idegesebb. A gyerekszoba még nem volt kész, sőt, még csak a kiságya volt meg, de valahogy nem is éreztem az átlag által elfogadott kényszert, hogy vásároljak neki. Néha magamon is meglepődtem mennyire "érdektelen" vagyok. Ellenben tök ambivalens volt, mert nagyon vártuk őt, de valahogy mégsem mertünk venni semmit...és nem babonából.

Eljött a rettegett szülés, hát erről inkább nem is írnék...itt lett ez a tünemény, ez a mindenkinél szebbésokosabb baba.

Eleinte nagyon nagyon nehéz volt, nem volt semmilyen segítségem, fáradt voltam, aludni akartam, de nem lehetett, örökösen csak szoptattam (úgy tűnt mintha reggeltől estig csak szoptatnék) és lassan, menet közben észrevétlenül lettem ANYA. Észrevétlenül jött az ösztön.

Neked is menni fog.

Jajj...ezer bocs, ez nagyon hosszú lett.

2012. okt. 3. 14:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Az "anyai ösztön" egy hormonális folyamat. Én sem voltam soha anya típus, inkább idegesítettek a kisgyerekek. Zajosnak, koszosnak találtam őket... de a férjem nagyon jó apa, ez már előre is látszott. Úgy voltam, mint te, egyáltalán nem vágytam a gyerekre, de tudtam, hogy egyszer majd azért kéne.

Aztán terhes lettem. Volt 9 hónapom, hogy hozzászokjak a gondolathoz. Úgy voltam vele, hogy majd csak megbarátkozom vele valahogy. Más gyerekek a mai napig sem vonzanak. Elvagyok velük, de ha meglátok egy gyereket, eszem ágában sincs felkapni és babusgatni. A saját lányunknak szeretem, törődöm vele, vele kapcsolatban beindultak az anyai ösztönök.

Annak, hogy más gyerekéhez hogy állsz hozzá, szerintem nem sok köze van ahhoz, hogy a sajátoddal milyen lesz a kapcsolatod. A sajátodhoz érzelmi kötődés fog fűzni, ez biológia. Más gyerekéhez nem fűz semmi ilyesmi.

2012. okt. 3. 14:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az őszinte válaszokat! Teljesen megnyugtattatok, és örülök, hogy vannak hozzám hasonló gondolkodású emberek, akik remek anyukák lettek! :)
2012. okt. 6. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!