1 hónapos kisbaba: Miért ordít torkaszakadtából egész nap?
Aludni nem akar, akkor azért sír, 3 óránként etetjük, az előírt 100 helyett 140 ml-t kap, mivel a 100 nem elég neki, tisztába van rakva, állandó 24 fokos hőmérséklet, evés után 10 percig büfiztetjük, és így is, egész nap csak ordít mint a fába szorult féreg :(
Hasfájásra pedig csökkentett laktóztartalmú tápot kap, ugyanis a kis hercegnő még szopizni is lusta.
Valami ötlet esetleg? :(
"egész nap csak ordít mint a fába szorult féreg :( "
Khm...
Kérdeznék valamit.
Tervezett baba volt? Csak mert az írásodból kicsit úgy tűnik, hogy a baba csak púp a hátadon. Hogy fába szorult féreghez hasonlítod, meg őt okolod, amiért a férjed lelép ahelyett, hogy a gyerekkel foglalkozna, azért is őt hibáztatod, hogy nem szopizik stb.
A hozzáállásodon kellene változtatni, ahogy a párodnak is.
Egy ilyen pici baba még nem tud hisztizni, manipulálni, ha sír, annak oka van, tehát ezért ne őt hibáztasd, és ne tituláld lustának, hercegnőnek, vagy féregnek.
Ha máshogy viszonyulnál a babához, akkor talán ő is nyugodtabb lenne, hidd el, hogy az a picike jobban veszi a lapot, mint gondolnád, és ha feszültek, ellenségesek vagytok vele, akkor ettől ő szenved, ami ugye ilyenkor sírásban nyilvánul meg, később komolyabb problémák jönnek.
Már nem azért, de az nekem is megütötte a fülem, hogy fába szorult féreg. :D
Furcsa egy anyától.
A kérdező nagyon szeretheti a babáját, ezért szeretne megoldást találni. A fába szorult féreggel pedig gondolom, hogy csak az ordítás erősségét akarta kifejezni.
Nekem az ugrott be elsőként, de lehet, hogy nincs igazam, hogy a 140 ml egy kicsit sok.
Az én babám 7 hetes és 5 napos jó esetben megeszik 90-100 mili tápszert, de van amikor csak 70-et.
Hányszor eszik egy nap? Ha 3 óránként, akkor gondolom 7-8 alkalom jön ki. Az kb. 1000 mili összesen. Testsúlykilogrammonként 150 ml-t kellene ennie összesen egész nap.
Persze Te ismered a baba igényeit, Te tapasztaltad ki. Lehet, hogy a tiéd nagyobb étkű, de az enyém ettől is szépen hízik.
A tápszer sem biztos, hogy jó neki. Nekünk a 3. vált be.
Ha annyira sír, ahogy írtad a gyerekorvossal is érdemes lenne beszélni.
Sajnos az is előfordulhat, hogy akármit csinálsz sírni fog 3-4 hónapos koráig. Kitartás.
17-es vagyok.
Még az jutott eszembe, hogy én azt pl. nehezen vettem észre, hogy a gyereket túlingerlem. Állandóan szórakoztatni próbáltam, amikor nem aludt, ezért is sírt 4 hetes kora körül. Pl. a kiságy feletti zenélő körforgóra csak most érett meg. Én észre sem vettem, hogy milyen idegesen hadonászott 4 hetesen alatta, csak amikor anyukám meglátta Ő mondta, hogy szerinte a gyerek fél tőle. Én meg azt hittem tetszik neki.
Az enyém néha azt sem szereti, ha ölben van. Van, amikor a kiságyában akar feküdni, de persze ott kell ülni mellette és simizni a fejét.
Figyeld a gyerek reakcióit.
"A kérdező nagyon szeretheti a babáját, ezért szeretne megoldást találni."
Nekem inkább úgy tűnt, hogy nem a baba érdekében akar megoldást találni, hanem a saját és a párja érdekében, írta is, hogy a párja már nem bírja hallgatni, és inkább lelép otthonról.
De lehet, hogy csak szerencsétlen megfogalmazás volt, vagy én értettem félre (és még néhányan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!